Piwo gotowe do oceny
Bednary, Kakarotto vs Wet Hop
Collapse
X
-
Bednary, Kakarotto vs Wet Hop
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziany, średnio zmętniony. [4.5]
Piana: Niezbyt obfita, drobno zbudowana, średnio trwała, zdobi szkło. [4]
Zapach: Intensywny chmielowy (cytrusy i nuty żywiczne) do tego odrobina karmelu. [4.5]
Smak: Piwo wydaje się dość wytrawne, jednak chmielowy i karmelowy aromat mocno to "przykrywają". Goryczka: średnia, grejpfrutowa, dość szlachetna. Dobrze pijalne. [4]
Wysycenie: Średnio niskie, mogło by być odrobinę wyższe. [4]
Opakowanie: Opakowanie zastępcze, daje 4.5, etykieta na FB jest całkiem przyjemna dla oka. [4.5]
Uwagi: Warka z datą do 20.11.2014. Bardzo przyjemne piwo, ale ze względu na ekstrakt raczej bliżej mu smakowo do APA niż AIPA.
PS. Piwo na "etykiecie" ma podaną zawartość alkoholu 5,5%.
Moja ocena: [4.225]Last edited by Klatak; 2014-10-13, 22:04.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Klatak Wyświetlenie odpowiedziPS. Piwo na "etykiecie" ma podaną zawartość alkoholu 5,5%.
Dziękuję za uwagę.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, lekko mętny. [4]
Piana: Kremowa, średniodrobna, dość wysoka, niezbyt trwała. [3.5]
Zapach: Silny chmiel, słodowe tło, owoce tropikalne. [4]
Smak: Silna goryczka, ale taka stonowana, nie paraliżująca zmysłów, trochę słodu w kierunku karmelu, może ślad cytrusowy... [4]
Wysycenie: Średnioniskie. [4]
Opakowanie: Flaszka z "etykietą zastępczą", rozumiem "rzemieślniczość", ale... [3]
Uwagi: Piwo generalnie smaczne, choć - jeszcze bardziej generalnie - jestem znudzony wszelkimi rewolucyjnymi wynalazkami.
Moja ocena: [3.9]
Comment
-
-
Kolor: Ciemny bursztyn, opalizujący.
Piana: Średnio obfita, średnio gęsta, dosyć trwała. Opada do kożucha oblepiając szkło.
Zapach: Kwiatowo-ziołowy chmiel, słodowość i szczypta karmelu.
Smak: Dosyć treściwe. Solidna podbudowa słodowa, trochę kwiatowo-ziołowych posmaków chmielowych, szczypta karmelu i średnia goryczka.
Wysycenie: Średnio niskie.
Ogółem: Dobre.
Comment
-
Comment