Piwo gotowe do oceny
Gościszewo, [AleBrowar] IPA Single Hop HBC 342
Collapse
X
-
Gościszewo, [AleBrowar] IPA Single Hop HBC 342
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Próbowałem w zeszły weekend, znawcą nie jestem, ale mając roczny prawie staż w piciu "lepszych" piw mogę z czystym sumieniem napisać: DOBRE! I na pewno spróbuję raz jeszcze.
Rześkie, pijalne, goryczka umiarkowana, charakterystyczna dla standardowego IPA, co ciekawsze wyczuwalne nuty arbuzowe. Polecam każdemu.
Zasłużone 4.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rowing_Jack Wyświetlenie odpowiedziPróbowałem w zeszły weekend, znawcą nie jestem, ale mając roczny prawie staż w piciu "lepszych" piw mogę z czystym sumieniem napisać: DOBRE! I na pewno spróbuję raz jeszcze.
Rześkie, pijalne, goryczka umiarkowana, charakterystyczna dla standardowego IPA, co ciekawsze wyczuwalne nuty arbuzowe. Polecam każdemu.
Zasłużone 4.
Ciekawe czy kiedyś kolega Rowing_Jack będzie się tłumaczył ze swojego nicka? Jak na przykład perłyfan
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziPrzepraszam za kompletnie oderwane od tematu skojarzenie.
Ciekawe czy kiedyś kolega Rowing_Jack będzie się tłumaczył ze swojego nicka? Jak na przykład perłyfan
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemna pomarańcz jak w typowej IPA, ładny przyjemny kolor [4]
Piana: Niziutka po nalaniu, szybko się zagazowuje, pozostawiając delikatną koronkę i jakieś szczątkowe ilości do końca, nie ma rewelacji ale nie jest źle [2.5]
Zapach: Wyczuwalne ziołowe aromaty, dodatkowo jakiś słodki owoc, typu śliwka ? porzeczka? ale mogę się mylić, no i oczywiście jakieś mango lub coś takiego, przyjemny choć średnio intensywny [4]
Smak: coś w stylu słodkiej śliwki z orzechem w czekoladzie Na pewno delikatna słodycz i zalegająca, ściągająca goryczka, delikatnie w moim mniemaniu za mocna, gdyby była trochę mniejsza było by bardzo dobrze, tak jest tylko ok [3.5]
Wysycenie: trochę za bardzo wysycone ale ok [3.5]
Opakowanie: Nic specjalnego, użycie różnych czcionek na zwykłym tle średnio się komponuje, oczywiście na plus wypisanie wszystkich składników, ujdzie w tle innych piw się gubi i nie jest widoczny [2.5]
Uwagi: No gdyby goryczka była trochę mniejsza było by super, dobre piwo
Moja ocena: [3.55]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowe [3]
Piana: średnia, drobno pęcherzykowa, powoli opada, zostawia koronkę [3.5]
Zapach: leśno, bliżej mi nie zlokalowane owocowe , średnio intensywny [3]
Smak: mocno wyczuwalne leśne klimaty i mocna gorycz, która zalega i jest ściągająca, nic specjalnego [3]
Wysycenie: mogło by być mniej [3.5]
Opakowanie: tak jak przy hbc 430, nie wyróżnia się, pomysł z różnymi czcionkami mi się nie podoba [2.5]
Uwagi: zdecydowanie gorsze od hbc 430, w sumie sama intensywna gorycz, nie podchodzi mi i nie polecam raczej, mocno przeciętne piwo
// Przepraszam za pomyłkę bo dodałem na poczatku ocene z hbc 430 w tym temacie, proszę o poprawienie
Moja ocena: [3.05]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowy. [5]
Piana: Średnio wysoka, średnio trwała, biała, raczej zbita, drobno i średnio pęcherzykowa, Redukuje się do... Łysiny kapucyna. Zostawia wąsy na ściankach. [3.5]
Zapach: Słodowo-żywiczny. Co się rzadko zdarza, żywica jest bardziej intensywna niż cytrusy, które oczywiście też są obecne. Nawet spoko. [4]
Smak: Lepsze od kolegi 430. Goryczka jak dla mnie ponownie niezbalansowana i nieco zalegająca, ale sama w sobie jest przyjemniejsza, w typie mniej, hmmm, łodygowym, a bardziej rześkim. [4]
Wysycenie: Jak dla mnie nieco za wysokie. [4.5]
Opakowanie: Meh. Etykieta jakby robiona w Wordzie na szybko. [3.5]
Uwagi: Pewnie 3 lata temu wywaliłoby mnie to piwo z butów, ale teraz stwierdziam: nuda i niezbalansowanie.
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Intensywnie złoty, nieco zamglony. [4.5]
Piana: Drobna, gęsta, biała o ładnym lacingu. [4.5]
Zapach: Jest obiecywany arbuz i to nawet całkiem sporo - rześki, może trochę wodnisty, ale w gruncie rzeczy bardzo przyjemny. Oprócz niego zioła i trochę grejpfruta. [4]
Smak: Tu również arbuz daje znać o sobie, czyniąc piwo bardzo rześkim. Cytrusy i ziółka również pojawiają się w tle. Goryczka mocarna. [4]
Wysycenie: Umiarkowane, przyjemne, choć ja bym sobie życzył nieco wyższego. [4]
Opakowanie: Trochę zabawy liternictwem, ale jakoś tak bez polotu. [3.5]
Uwagi: Po więcej wrażeń zapraszam tutaj -> http://bit.ly/YzVgV9
Moja ocena: [4.05]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złote, klarowne. [4]
Piana: Na mieszance azotowej drobna, obfita, całkiem trwała. [4.5]
Zapach: Aromatu właściwie brak. Czekałem aż piwo się ogrzeje i może się tu coś pojawi ale doszukałem się co najwyżej delikatnego słodowo-kwaskowego zapachu charakterystycznego dla lagerów. [3]
Smak: A tu w przeciwieństwie do zapachu jest intensywnie. To znaczy w smaku rządzi intensywna, wręcz granulatowa goryczka. I poza tą niekoniecznie przyjemną goryczką właściwie nic nie ma. [3.5]
Wysycenie: Średnie, bez zastrzeżeń. [5]
Opakowanie: Alfanumeryczne oznaczenia piwa to mało udany pomysł w stylu nazw Ninkasi. Oczywiście zdołałem się już pomylić w knajpie między 342 a 430 :P [4]
Uwagi: Spróbowane dwa razy w wersji lanej w różnych lokalach.
Moja ocena: [3.55]Last edited by docent; 2014-09-30, 11:18.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłote, zmętnione. [4]
Piana: Piana całkiem niezła, średnio- i drobnopęcherzykowa, dość trwała, biała. [4.5]
Zapach: Owocowy, w tle wyraźna słodowość. [4]
Smak: Słodowy, z nachalną, wysoką i zalegającą goryczką, na drugim planie owocowość - słodki melon/arbuz. [3.5]
Wysycenie: Dość wysokie, dla mnie ok. [4]
Opakowanie: Etykieta inna niż wszystkie inne AleBrowaru, czytelna, choć nie wyróżnia się na półce. Plus za pełny skład, oraz dane o zawartości alkoholu i ekstraktu. [4]
Uwagi: Warka z datą przydatności do spożycia do: 30.10.2014 r.
Moja ocena: [3.85]Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
http://www.chmielnik-jakubowy.pl
https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłocisty z lekką opalizacją. [4.5]
Piana: Drobna, biała, skąpa, z dobrym lacingiem. [4]
Zapach: Słodowy, w stylu lagera. Biorąc pod uwagę, że mamy do czynienia z IPA to bieda straszna. [3]
Smak: Mieszanka nut słodowych i ziołowej goryczki. Gorycz ciut powyżej średniej, długa, ciężka w odbiorze. Piwo pełne jak na 14 Blg. Posmak długi, ziołowy, z leciutką nutą arbuza, zalegający. [3.5]
Wysycenie: Niskie. W tym przypadku brak bąbelków sprawia, że piwo jest mdłe. [3.5]
Opakowanie: Ten sam motyw co w przypadku HBC 430. 1/3 etykiety odstaje od butelki - słabo. [3]
Uwagi: Zawód. Piwo nudne, z kiepskim aromatem i siermiężną goryczką.
Moja ocena: [3.4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, lekko mętne. [4.5]
Piana: Biała, drobnopęcherzykowa o średniej gęstości. W swej obfitej czapie utrzymuje się przez kilka minut, następnie przez dłuższy czas w postaci dość grubego kożucha. [4]
Zapach: Zapach wyraźny choć niezbyt intensywny. Na pierwszym planie chmiel raczej o europejskich cechach, z ziołowo-trawiastymi aromatami na czele. Słód również jest wyczuwalny oraz górnofermentacyjne nuty owocowe. [4]
Smak: Smakowo piwo to zbliżone jest do Hop Sasy. Czyli dominujący chmiel na lekkiej słodowej podbudowie. Goryczka średnia, zaokrąglona, lekko zalegająca. W porównaniu do wspomnianego wcześniej polskiego odpowiednika zdecydowanie bardziej zbalansowana z resztą składników i nie dominująca. [4]
Wysycenie: Wysycenie średnie. [4.5]
Opakowanie: Etykieta słaba. Widać, że robiona na jednorazowy wypust. [2.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.975]Last edited by YouPeter; 2014-10-02, 20:49.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowy, zamglony. [4.5]
Piana: Średnio obfita. Opadła do niskiej warstwy. Bez szału. [3.5]
Zapach: Lekkie nuty owocowe, bardzo przyjemny, z tym że zapach jest za słaby. Zdecydowanie za słaby. Wielka szkoda. [3.5]
Smak: Już w pierwszym łyku atakuje goryczka. Moc jest odpowiednia (w końcu to 70 IBU) ale jest źle zbalansowana - zbyt zalegająca i ściągająca. Słodkość i owoce gdzieś w tle... [3.5]
Wysycenie: Za niskie. [4]
Opakowanie: Słaby projekt i słabe wykonanie. Plus za opis na kontrze. [3]
Uwagi: Warka do 30.10.2014 Spore rozczarowanie, zobaczymy co dalej będzie z tym piwem bo moim zdaniem potencjał jest.
Moja ocena: [3.55]
Comment
-
Comment