Zamkowy, Żywiec APA
Collapse
X
-
-
A dlaczego się skończył kontrakt? I jaka to była konkurencja dla Paulanera?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
ale pytasz poważnie czy z ironią jak ja piszący cytowane przez Ciebie słowa?
Kormorana dziś kupiłem kilka piw, bo była promocja i chęć odświeżenia smaku.
Leżajsk pszeniczny nie był jakiś ponad wybitny poziom, ale był tani i był porządnym średniakiem.
Był jednorazowy "deal" z biedronką to natłukli i musieli w większości biedronek je ostro przeceniać.
Może powróci w podobnej formie w "nowym" wydzielonym cieszyńskim.Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2015-01-18, 01:03.Comment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez Jimmy_jb; 2015-01-18, 01:16.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański SłonecznaComment
-
Comment
-
Zresztą całkiem niedawno w kategorii "piwo pszeniczne" zwyciężył niejaki Hey Now - a to chyba też nie weizen? To skąd czepianie się witbiera (nawet "pseudo") czy pszenicznego dolnej fermentacji z KP? Ja tego nie wymyśliłem, te piwa są dostępne.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański SłonecznaComment
-
No stary nikt Ci nie broni zachwycać się Książęcym Pszenicznym czy Żywcem Białe czy Okocim Pszeniczne. Przynajmniej są te 2 zł tańsze niż te piwa od złodziei bandytów, wyzyskiwaczy, tfu... kraftowców TFU!!! Zawsze to 2 zety w kieszeni, a mieć dwa złote, a nie mieć, to już cztery złote.Comment
-
Bo Hey Now się nie podszywa pod nikogo, a Żywiec Białe i Książęce owszem.Comment
-
Ad rem. Można prosić o merytorykę? Tzn. są te pszeniczne koncernowe w Polsce czy nie? Bo ja myślałem że są.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański SłonecznaComment
-
Jak znajdziesz na etykiecie któregoś z tych piw określenie weizen albo inne określające styl to przyznam Ci rację. Ja akurat ich nie pijam (wbrew temu co sugeruje kopyr) ale to też są, trochę upraszczając na zasadzie że każde piwo w trakcie warzenia którego użyto słód pszeniczny/pszenicę niesłodowaną, piwa pszeniczne. Podobnie jak Hey Now.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański SłonecznaComment
-
Trzeba było protestować przed plebiscytem gdy piwa były przypisywane do kategori. Teraz to musztarda po obiedzie.Ostatnia zmiana dokonana przez jacer; 2015-01-18, 01:40.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Comment
-
Czepiasz się i nie rozumiem czego. To w końcu Hey Now jest piwem pszenicznym czy nie? Rozmawiamy o piwach pszenicznych czy weizenach? Ja już zaakceptowałem fakt że nie każde piwo pszeniczne to weizen.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański SłonecznaComment
-
Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański SłonecznaComment
-
Koncernowe pszeniczne? Masz na myśli weizena z Litwy z Okocimia, pseudo weizena dolnej fermentacji z Kompanii Piwowarskiej (Książęce Pszeniczne) czy pseudo witbiera dolnej fermentacji z Żywca (Żywiec Białe)? Bo nie wiem, które "pszeniczne" z koncernu Cię tak urzekło?
Comment