Zamkowy, Żywiec APA

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • KDWG
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2014.03
    • 143

    #16
    W takim razie można się tylko cieszyć i chyba pozostaje trzymać kciuki by wypaliło. Dobre piwo w (oby) niezłej cenie nie jest złe, niezależnie od tego kto je firmuje.

    Swoją drogą czy ktoś z Żywca wypowiadał się na temat Żywiec APA, możliwego butelkowania, dostępności w sklepach itd? Wujek Google milczy na ten temat, albo ja nie szukam zbyt dociekliwie.
    So let it be written | So let it be done | To kill the first born pharaoh son | I'm creeping death! | Come crawling faster | Obey your master | Your life burns faster | Obey your master | Master!

    Comment

    • dyczkin
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2011.05
      • 3657

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
      To jest piwo na bardzo dobrym poziomie. Trochę zbyt mocne jak na APA co zmniejsza jego "wchłanialność", ale smakowo/aromatycznie bdb.
      Pijalność nie dla Ciebie?
      Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

      Moje warzenie // Piwny Wojownik

      Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

      Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

      Comment

      • wrednyhawran
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2010.07
        • 1784

        #18
        Piłem wczoraj i mi całkiem nieźle smakowało. Mając takie piwo w sklepie obok za 4-5 zł, mocno bym się zastanowił zanim bym kupił kolejnego rzemieślnika w tym stylu za 7 z hakiem...
        Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
        Małe Piwko Blog
        Małe Piwko Blog na facebooku
        Domowy Browar Demon

        Comment

        • pioterb4
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.05
          • 4322

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
          Pijalność nie dla Ciebie?
          Wiesz co Dyczkin, sam się zastanawiałem jak to ugryźć Bo ono pijalne jest bardzo, problem w tym, że przy zaw alk prawie 6% pijalność przestaje iść w parze ze stopniem upojenia. Jednak proporcjonalne zejście z blg i alk do poziomu 4,8-5,2% byłoby właściwsze. Ale to tylko pod kątem właśnie spożycia w barze, organoleptycznie nie mam żądnych zastrzeżeń.

          Comment

          • pizmak666
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2006.12
            • 1905

            #20
            Gdzie to piwo można nabyć?
            „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

            "Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

            Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

            Comment

            • abernacka
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10861

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedzi
              Gdzie to piwo można nabyć?
              W Gdańsku, w pubie LOFT.
              Last edited by abernacka; 2014-10-24, 12:11.
              Piwna turystyka według abernackiego

              Comment

              • dyczkin
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2011.05
                • 3657

                #22
                Tylko kto Cię tam w Żywcu posłucha? Mamy wysoko odfermentowane lagery, no to bedą wysoko odfermentowane ale .
                Czekam zatem na to piwo w Polkowicach.
                Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

                Moje warzenie // Piwny Wojownik

                Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

                Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

                Comment

                • żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

                  #23
                  Jeśli chodzi o wchłanialność produktów alkoholowych, podobno najlepsza jest z tej drugiej strony naszego przewodu pokarmowego (sprawdzone chyba przez studentów).

                  Comment

                  • pioterb4
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 4322

                    #24
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
                    Tylko kto Cię tam w Żywcu posłucha? Mamy wysoko odfermentowane lagery, no to bedą wysoko odfermentowane ale .
                    Czekam zatem na to piwo w Polkowicach.
                    Tej niechęci do piw poniżej 5,5% nie da się wyzbyć z dnia na dzień Ale piwo jest zaprojektowane tak z głową bym rzekł.

                    Najciekawszy jest dla mnie sposób promocji, sondowanie rynku. Piwo zostało wprowadzone cichaczem, nie ma o nim żądnych materiałów promocyjnych, ot do jednego z lokali GŻ wprowadzono cichaczem nowy nalewak. Obsługa nie wie o nim kompletnie nic, jak zamówiłem "pale ale" to barman nie wiedział o co chodzi, musiałem się poprawić i pokazać palcem nalewak ("Aaa, A-P-A") także obawiam się, że wielu bywalców może w ogóle nie odnotować istnienia czegoś nowego.

                    Comment

                    • e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19265

                      #25
                      Przecież to sposób na ukatrupienie akcji.

                      Comment

                      • WojciechT
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2012.09
                        • 2546

                        #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Tej niechęci do piw poniżej 5,5% nie da się wyzbyć z dnia na dzień
                        Tyskie klasyczne ma 5,2%

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Najciekawszy jest dla mnie sposób promocji, sondowanie rynku. Piwo zostało wprowadzone cichaczem, nie ma o nim żądnych materiałów promocyjnych, ot do jednego z lokali GŻ wprowadzono cichaczem nowy nalewak. Obsługa nie wie o nim kompletnie nic, jak zamówiłem "pale ale" to barman nie wiedział o co chodzi, musiałem się poprawić i pokazać palcem nalewak ("Aaa, A-P-A") także obawiam się, że wielu bywalców może w ogóle nie odnotować istnienia czegoś nowego.
                        No, nie do jednego, trochę tych lokali było Niemniej miałem to samo, jak powiedziałem, że poproszę Pale Ale z Żywca, pan przeprosił, że nie ma, ale mają nowe piwo APA i mogę spróbować

                        Comment

                        • pioterb4
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2006.05
                          • 4322

                          #27
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedzi
                          Tyskie klasyczne ma 5,2%
                          Ale to KP, GŻ jest twarda!



                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedzi
                          No, nie do jednego, trochę tych lokali było Niemniej miałem to samo, jak powiedziałem, że poproszę Pale Ale z Żywca, pan przeprosił, że nie ma, ale mają nowe piwo APA i mogę spróbować
                          Skrót myślowy: do jednego w Bydgoszczy opisywana historia relacji z barmanem bliźniaczo podobna do mojej. I dlatego też mam wątpliwości co do skuteczności akcji, obsługa w wielu miejscach pewnie nawet nie wie co ma na kranie i marnotrawi jego potencjał.

                          Comment

                          • WojciechT
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2012.09
                            • 2546

                            #28
                            Nie wiem, czy wklejałem na forum ściągawkę, którą dostali barmani lejący APA. Ale zastanawia mnie, że piszą tam o aromacie amerykańskich chmieli, takich jak Citra, ale nigdzie wprost nie napisali, czego tam użyto. Może jakiś sztuczny aromat?

                            Comment

                            • KDWG
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2014.03
                              • 143

                              #29
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                              Najciekawszy jest dla mnie sposób promocji, sondowanie rynku. Piwo zostało wprowadzone cichaczem, nie ma o nim żądnych materiałów promocyjnych
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                              Przecież to sposób na ukatrupienie akcji.
                              Czyli co? Za miesiąc komunikat od Grupy Żywiec, że projekt pt.: "Żywiec APA" nie wzbudził zainteresowania konsumentów, nie przyjął się, a tym samym lud chce pić stary, poczciwy żywiecki lager, a nie jakieś rewolucyjne wynalazki ?

                              Oby nie. Może tam też przeglądają piwne blogi i browar.biz, co by mieć lepsze rozeznanie .
                              Last edited by KDWG; 2014-10-24, 14:44.
                              So let it be written | So let it be done | To kill the first born pharaoh son | I'm creeping death! | Come crawling faster | Obey your master | Your life burns faster | Obey your master | Master!

                              Comment

                              • pioterb4
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.05
                                • 4322

                                #30
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedzi
                                Nie wiem, czy wklejałem na forum ściągawkę, którą dostali barmani lejący APA. Ale zastanawia mnie, że piszą tam o aromacie amerykańskich chmieli, takich jak Citra, ale nigdzie wprost nie napisali, czego tam użyto. Może jakiś sztuczny aromat?
                                Nie wklejałeś, więc jakbyś miał chwilkę to śmiało

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X