Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
Wyświetlenie odpowiedzi
Zamkowy, Żywiec APA
Collapse
X
-
-
-
A dlaczego się skończył kontrakt? I jaka to była konkurencja dla Paulanera?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedziAle regionalna z Kormorana jest ok?
Kormorana dziś kupiłem kilka piw, bo była promocja i chęć odświeżenia smaku.
Leżajsk pszeniczny nie był jakiś ponad wybitny poziom, ale był tani i był porządnym średniakiem.
Był jednorazowy "deal" z biedronką to natłukli i musieli w większości biedronek je ostro przeceniać.
Może powróci w podobnej formie w "nowym" wydzielonym cieszyńskim.Last edited by dlugas; 2015-01-18, 01:03.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziBo nie wiem, które "pszeniczne" z koncernu Cię tak urzekło?Last edited by Jimmy_jb; 2015-01-18, 01:16.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziA dlaczego się skończył kontrakt? I jaka to była konkurencja dla Paulanera?
Comment
-
-
Zresztą całkiem niedawno w kategorii "piwo pszeniczne" zwyciężył niejaki Hey Now - a to chyba też nie weizen? To skąd czepianie się witbiera (nawet "pseudo") czy pszenicznego dolnej fermentacji z KP? Ja tego nie wymyśliłem, te piwa są dostępne.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedziZresztą całkiem niedawno w kategorii "piwo pszeniczne" zwyciężył niejaki Hey Now - a to chyba też nie weizen? To skąd czepianie się witbiera (nawet "pseudo") czy pszenicznego dolnej fermentacji z KP? Ja tego nie wymyśliłem, te piwa są dostępne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedziZresztą całkiem niedawno w kategorii "piwo pszeniczne" zwyciężył niejaki Hey Now - a to chyba też nie weizen? To skąd czepianie się witbiera (nawet "pseudo") czy pszenicznego dolnej fermentacji z KP? Ja tego nie wymyśliłem, te piwa są dostępne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedziGdzie napisałem że urzekło? Miałem na myśli że koncerny się biorą za różne style. A Okocim to nie koncern?
Ad rem. Można prosić o merytorykę? Tzn. są te pszeniczne koncernowe w Polsce czy nie? Bo ja myślałem że są.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziBo Hey Now się nie podszywa pod nikogo, a Żywiec Białe i Książęce owszem.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Trzeba było protestować przed plebiscytem gdy piwa były przypisywane do kategori. Teraz to musztarda po obiedzie.Last edited by jacer; 2015-01-18, 01:40.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedziTzn. są te pszeniczne koncernowe w Polsce czy nie? Bo ja myślałem że są.
Comment
-
-
Czepiasz się i nie rozumiem czego. To w końcu Hey Now jest piwem pszenicznym czy nie? Rozmawiamy o piwach pszenicznych czy weizenach? Ja już zaakceptowałem fakt że nie każde piwo pszeniczne to weizen.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziA ja myślę, że nie ma. Są tylko pseudo pszeniczne piwa. No ale ja jestem rewolucjonista. Bezkompromisowy. Bad madafaka.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziKoncernowe pszeniczne? Masz na myśli weizena z Litwy z Okocimia, pseudo weizena dolnej fermentacji z Kompanii Piwowarskiej (Książęce Pszeniczne) czy pseudo witbiera dolnej fermentacji z Żywca (Żywiec Białe)? Bo nie wiem, które "pszeniczne" z koncernu Cię tak urzekło?
Comment
-
Comment