Warka 04.02.2017 jest bardzo dobra, dosyć wyrazny aromat amerykańskich chmieli,w smaku też przyzwoicie prawie jak Atak Chmielu z Pinty no jak na koncernowe piwo to jest ok a kupiłem w promocji Tesco 2 za 7zł
Zamkowy, Żywiec APA
Collapse
X
-
Warka 04.02.2017 gotowane warzywa, brokuły maskują ledwie wyczuwalne amerykańskie chmiele. Kupiłem by dać do porównania koledze z moim domowym AIPA. Niesety, ale to co w ŻAPA było ok czyli całkiem przyjemny aromat zostało w tej warce zniszczone przez wszechobecny DMS...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika djcaro Wyświetlenie odpowiedziWarka 04.02.2017 jest bardzo dobra, dosyć wyrazny aromat amerykańskich chmieli,w smaku też przyzwoicie prawie jak Atak Chmielu z Pinty no jak na koncernowe piwo to jest ok a kupiłem w promocji Tesco 2 za 7złPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika FranCesc Wyświetlenie odpowiedziWarka 04.02.2017 gotowane warzywa, brokuły maskują ledwie wyczuwalne amerykańskie chmiele. Kupiłem by dać do porównania koledze z moim domowym AIPA. Niesety, ale to co w ŻAPA było ok czyli całkiem przyjemny aromat zostało w tej warce zniszczone przez wszechobecny DMS...
Comment
-
-
14.03.17
Kolor: Złoty zmętniony
Piana: brak
Zapach: ładny chmielowy z nutką cytrusów, niezbyt intensywny
Smak: tępa goryczka, gorzkie cytrusy wybijają się na pierwszy plan
W żabie dwa za 7zł. Może nie jest zbyt aromatyczne i nie oferuje jakichś fenomenalnych doznań, ale nawet da się wypić.
Gładko wchodzi.Last edited by marqqq; 2016-10-23, 21:15.
Comment
-
-
A naftą nie wali, spalonym mlekiem?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Warka: 09/09/2016 pite 13/12/2016
Leciutko "zapomniane i poleżane" w szafie. Przejechało się "odrobinkę" z datą.
O dziwo w smaku nadal jest ok.
Aromat nie za wielki, ale słodkie owoce tropikalne z nitką miodu wyczuwalne.
Goryczka nawet spora. Lekko wodniste i z nie wielką słodową kontrą, ale jak na "koncern" i cenę jaką za nie dałem to jest całkiem kulturalnie.
Na wakacjach w kupione w czteropaku z innymi "krafti-żywicami" i każde wyszło po 1,49zł/szt.
Jak widać nawet takie piwa można pic sporo po dacie.
Ot taki wpis w ramach ciekawostki
Comment
-
-
Mam nadzieję że ty te wszystkie recki to wrzucasz z notatek, bo cienko Ci wróżę dotrwanie do wieczora
Ostatnie warki ŻAPY - atak karmelu. Nie jestem pewien ale chyba w pierwszych warkach w ogóle tego słodu nie było na krawatce. Teraz jest i w zapachu i w smaku. Myślałem że tylko krafciarze tak ładnie karmelkami piwo psują.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kones Wyświetlenie odpowiedziMam nadzieję że ty te wszystkie recki to wrzucasz z notatek, bo cienko Ci wróżę dotrwanie do wieczora
Notatnikiem jest mój instagram, bo okazało się, że papierowe zapisywane nie zdawało egzaminu.
A że piw mam sporo, to sporo staruchów :]
pozdrawiam
Comment
-
-
W składzie piwa obecnie chmiel Yellow Sub zamiast chmielu Magnum co odbiło się znacząco na aromacie jak i smaku. Wyczuwalne są w końcu nuty owoców tropikalnych. Według mnie ekipa z Żywca mogłaby poszaleć i sypnąć tam trochę Mosaica, ale... jak na piwo koncernowe jest bardzo przyzwoicie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika witold68 Wyświetlenie odpowiedziMa zagwostke pił ktoś bock z Żywieca po terminie ja po roku i był ok, a nawet lepiej.
Aby było na temat, to piłem APA Żywiec z miesiąc po terminie i było całkiem strawnie.
W regularnej cenie 4,50zł raczej mozna kupić coś innego, ale na promocji za te niecałe 3zł i na jakiejś piwnej pustyni jak najbardziej można spożyć
Comment
-
-
Faktycznie, jest chyba poprawa. Ja też zrobiłem sobie kilkumiesięczną przerwę od ŻAPY po nieudanych warkach.
Ostatnio pita 12.11.17 była za to bardzo przyzwoita, dobrze skomponowana goryczka z cytrusami.
Wiadomo, że poziom takiej Pinty to to nie jest i nigdy nie będzie, ale już regionalsów typu Amber czy Jabłonowo moim zdaniem przebija.
Ostatnio często widziana na promocjach między 3.00 a 3.50 zł. za sztukę w Tesco, Carrefour, Auchan czy ŻaboFreszach.
Comment
-
Comment