Piwo gotowe do oceny
Artezan, IPA Tour - Czarne IPA
Collapse
X
-
Artezan, IPA Tour - Czarne IPA
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Nieprzejrzysta kobaltowa czerń, tzw. spinelowa, z odcieniami brązu. Bardzo dostojne. [5]
Piana: Wysoka, bujna [5]
Zapach: Centennial i Amarillo, zapach bardziej żywiczny niż cytrusowy. Brakuje mu takiego uderzenia. Nuta dolna-troszkę alkoholowa, ale przyjemnie rozgrzewająca w nosie [4]
Smak: Bałem się, że będzie jakieś Black Hope czy inna cholera, a tutaj piwko jest chmielone, jest Cascadian, ale wszystko w granicach prawa. Zniknęło ze szkła w parę minut, pozostawiając długi, przyjemnie cytrusowy finisz goryczkowo-przyprawowy [5]
Wysycenie: norma [3]
Opakowanie: lane, etykietka czarna, jakiś baloon [3]
Uwagi:
Moja ocena: [4.45]Mały porterek-przyjaciel nerek -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pod światło bardzo ciemny rubin, klarowne. [4.5]
Piana: Piana obfita, gęsta, o beżowym odcieniu. Cienka warstwa zostaje do końca. [4.5]
Zapach: Żywica, sosna, czekolada, lekka paloność. [4.5]
Smak: Mocno żywiczne, z wyrazistą goryczką. Wyczuwalna lekka kwaskowość od solidnej dawki ciemnych słodów. [4]
Wysycenie: Średnie, optymalne. [5]
Opakowanie: Standarodwe dla serii IPA Tour. [4]
Uwagi: Bardzo solidna BIPA/CDA ale chyba ciągle jeszcze jestem pod wrażeniem Berserkera.
Moja ocena: [4.3]Last edited by docent; 2014-10-20, 14:25.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czerń, pod światło nawet klarowna, moim zdaniem idealny dla CDA [4.5]
Piana: Nalane w ten sposób, że prawie jej nie było a resztka piany i tak sybko znikła [3.5]
Zapach: Sosna i aromaty ciemnych słodów, w tym lekka paloność, wydaje mi się, że chmiele bardziej dominują w smaku niż aromacie [4]
Smak: Uderzenie chmiele i wytrawnością charakterystyczną dla IPA, goryczka intensywna, bardzo miła, potęgowana przez ciemne słody. W miarę ocieplania paloność staje się coraz intensywniejsza co mi niestety przeszkadza, ale wrażenia chmielowe odpowiednie dla BIPA [4.5]
Wysycenie: Odpowiednie dla stylu [5]
Opakowanie: Trudno mi oceniać, gdyż w MultiQulti nie ma etykiet, ale ogólnie podobają mi się projekty Artezana dot. podróży IPA [4.5]
Uwagi: Gdyby ograniczyć paloność i polepszyć aromat byłoby najlepsze CDA w Polsce ale tak to jedynie drugie miejsce razem z Birbantem o tej samej nazwie
Moja ocena: [4.25]Live Craft. Die Punk.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny, nieprzejrzysty. [5]
Piana: wysoka, beżowa, drobno pęcherzykowa i trwała. [5]
Zapach: intensywny, początkowo cytrusowy, potem żywiczny i lekko palony, przyjemny. [4.5]
Smak: żywica, ciemne słody, średnio mocna, krótka i przyjemna goryczka. Brakuje mi cytrusów tak dobrze wyczuwalnych w zapachu. [4]
Wysycenie: średnie. [5]
Opakowanie: pite w pubie. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.375]Comment
Comment