Piwo gotowe do oceny
Staropolski, Zduńskie Export Beer
Collapse
X
-
Staropolski, Zduńskie Export Beer
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętny pomarańczowy. [2.5]
Piana: Startowa większa a potem tradycyjnie niepełna warstewka. Lejsing spory. [3]
Zapach: Może to jest zapach chmielu ze słodem. [2.5]
Smak: Słodkawo gorzkawe i jest faktycznie trochę owocowości i to nie tej paskudnej od alkoholowej. [3]
Wysycenie: Dość mocne, ciut za duże. [2.5]
Opakowanie: Dość brzydka puszka. Chyba trochę za dużo tekstu na froncie. [2.5]
Uwagi: No myślałem że będzie gorzej ale też bardzo chwalić nie będę. Ot takie niezobowiązujące piwo o smaku nie bardzo odpychającym
Czyli ogólnie wypić się da.
Moja ocena: [2.75]Last edited by Javox; 2015-03-20, 10:12.Comment
-
Jestem zaskoczony! Przypadkiem trafiłem to piwo w sklepie sieci Tanioch ( to takie społemowski dyskont) na Puławskiej za całe 1,77 zł. Spodziewałem się cienkiego piwa. Przetestować trzeba - w końcu to Browar Staropolski. Tymczasem w szklance mam niezłe piwko w kolorze mocnej herbaty. Owoce, niezła goryczka, bardzo smaczne i mocno pijalne. Bije na głowę wszytkie piwa koncernowe.Comment
-
Próbowałem jakiś czas temu. Słodkawo-nijakie. Ta słodycz z jabłkami mi się nie skojarzyła. Piwo nieciekawe, choć zgodzę się, że są gorsze.
Spróbowałem bo wcześniej nigdy nie piłem piwa z tego browaru. Póki co chyba raczej nie nawiązują do chlubnej (jak można przeczytać) historii z czasów Anstadta.
Powtarzać Zduńskiego nie zamierzam, nawet jakby było za 1.50.Comment
Comment