Piwo gotowe do oceny
Trzy Korony Puławy, [Spirifer] 303
Collapse
X
-
Trzy Korony Puławy, [Spirifer] 303
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowomiedziany, mętny. [4.5]
Piana: Dosyć niska, acz nie jest to zarzuy zważywszy na styl. Raczej biała, drobnopęcherzykowa, znika dosyć szybko, zgodnie ze stylem. Zostawia na ściankach wąsy. [4]
Zapach: Pomarańcze, popiół, do tego delikatna nuta korzenna i trocinowa. [4]
Smak: Jak nie przepadam za ESB, tak to piwo nawet mi smakuje. Wyraźna popiołowość, ale w całkiem przyjemnym wydaniu, posmak przypominający rozgryziony ołówek. Chmielowa goryczka raczej trawiasta, dobrze zaznaczona, acz niewysoka. Posmak pomarańczy. [4]
Wysycenie: Niskie, nawet bardzo, jak być powinno. [5]
Opakowanie: Skład dosyć dokładny, eta naklejona niedbale, trochę krzywo, pomarszczona. Brak kontry, sama grafika etykiety dla mnie niezbyt interesująca. informacji niewiele. Kapsel Spirifer. [3]
Uwagi: Dobre. Wieczorem dodam zdjęcie.
Moja ocena: [4.025]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złotobursztynowy, zmętniony. [4]
Piana: Białokremowa, drobna z pojedynczymi większymi bąblami, wysoka i dość trwała. [4]
Zapach: Delikatny - słodowy ze śladem karmelu, trochę zbyt jednowymiarowy. [3.5]
Smak: Słód, karmel, delikatna goryczka, świetna skórka od chleba (żytni razowy? ), ślad owoców, w sumie wytrawny. Fajny, ciekawy. [4.5]
Wysycenie: Nieduże raczej. [4]
Opakowanie: Nie będę się rozpisywał: za etę z Supermarine Spitfire, numer "303" i nawiązanie do godła dywizjonu - SZACUN!!! .
Przy okazji dyskusji na stoisku na WFB - chyba słusznie, że na ecie jest jednak śmigło trójłopatowe... . [5]
Uwagi: Hm, po zakończeniu degustacji sam byłem zaskoczony, że to piwo tak mi zasmakowało...
Moja ocena: [4.075]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: miedziany bursztyn, metny [4.5]
Piana: niska, drobnopecherzykowa, na dodatek z dosc szybka redukcja, na szczescie troche oblepia... [3.5]
Zapach: piwo prawie nie ma zapachu... moze lekka won slodu, chyba nic wiecej... [2.5]
Smak: wyraznie slodowy + nuty karmelu i glukozy + nieprzyjemny absmak drozdzy.... goryczka niezla-ziolowa i niezalegajaca [3]
Wysycenie: srednie do niskiego, mi odpowiada [5]
Opakowanie: grafika moze byc ale informacji troche za malo... dziwie sie, ze spirifer nie nawiazuje do klimatow paleo... [4]
Uwagi: niestety koledzy z geologii po fachu wypuscili kolejne przecietne piwo... taka bardziej nachmielona ulepszona wersja ninkasi cream ale
Moja ocena: [3.1]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowy, mętny. [4]
Piana: Średnio obfita, biała, znika w średnim tempie i zostawia ślad po sobie na szkle. [4]
Zapach: Owocowy aromat (pomarańcza) plus do tego trochę zapachów korzennych. Ogólnie rzec biorąc przyjemny zapach. [4.5]
Smak: Goryczka dobrze zaznaczona, trawiasta, niezalegająca. Odczuwalne też owoce. [4]
Wysycenie: Optymalne. [5]
Opakowanie: Ładna grafika i firmowy kapsel. Podoba mi się. [5]
Uwagi: Bardzo dobre piwo, które szybko zniknęło ze szkła.
Moja ocena: [4.275]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowy z średnio-niskim zmętnieniem. [4.5]
Piana: Dość obfita, średnio zbudowana, szybko się dziurawi, zdobi szkło [4]
Zapach: Średnio intensywny, słodowy, karmelowy, ziołowy, pomarańcza. [3.5]
Smak: Wytrawne, nieco wodniste, z szybko wyczuwalna szlachetną ziołową goryczką na średnim poziomie. Bardzo pijalne. [4]
Wysycenie: Średnio niskie, jest ok. [5]
Opakowanie: Takie sobie, przyzwoita jakość papieru ale naklejenie woła o pomstę do nieba. Plusem jest komplet informacji. [4]
Uwagi: Warka z datą do 05.11.2014. Przyzwoity ESB.
Moja ocena: [3.9]
Comment
-
Comment