Piwo gotowe do oceny
Zarzecze, [Wrężel] Jasne Pszeniczne
Collapse
X
-
Zarzecze, [Wrężel] Jasne Pszeniczne
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mlecznozłoty mętny. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, wysoka, sztywna, dość trwała. [4]
Zapach: Drożdże, słód, banan, ślad cytrusowy, majaczą też delikatne goździki. [4.5]
Smak: Pełny, słodowo-chlebowy, jest też grejpfrutowa goryczka i lekki kwasek, ślad banana. [4]
Wysycenie: Wysokie, dla pszenicy optymalne. [4]
Opakowanie: Goły kapsel, wysoka jakość ety i znowu wzornictwo rodem z młodszych klas podstawówki... [3.5]
Uwagi: Czyżby rewolucja odpuszczała...? Takie tradycyjne piwo, i na dodatek takie smaczne... .
Moja ocena: [4.15] -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasna pomarańcza z solidnym ale stylowym zmętnieniem. [5]
Piana: Dość obfita, drobno i średnio zbudowana, średnio trwała, zdobi szkło [4]
Zapach: Średnio intensywny, stylowy - banany i goździki [4]
Smak: Rześkie, średnio treściwe z wyraźną typową kwaskowatością. W smaku dominują banany, goździki delikatnie wyczuwalne w posmaku. Gryczka praktycznie niewyczuwalna. Dobrze pijalne. [4]
Wysycenie: Dość wysokie, stylowe. [4.5]
Opakowanie: Średnio ciekawy projekt, dobre jakościowo i zawiera komplet informacji. [4]
Uwagi: Warka z datą do 01.04.2015. Przyjemny i pijalny weizen.
Moja ocena: [4.075]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: herbata z cytryną, mętna [4.5]
Piana: duża sztywna, drobno i średniopęcherzykowa, szybko dziurawi sie i po dwóch minutach opada do cieniutkiej warstewki, zdobi szklo [4]
Zapach: poprawny, słodowy, goździkowo-bananowy [4]
Smak: głownie słodowy,gdzieś daleko,daleko w tle gożdziki, bez rewelacji, goryczka słaba poprawna, bardzo pijalne [4]
Wysycenie: wysokie [4.5]
Opakowanie: plus za wszyskie informacje, kapsel golas, etykieta nieszczególna [3.5]
Uwagi: chyba mnie przeziębienie bierze, może to mieć wpływ na moje zmysły smakowo-zapachowe
Moja ocena: [4.025]Comment
-
Można powiedzieć pszenica idealna.
Wszystko jest na swoim miejscu, są i banany i goździki i odrobina gumy balonowej, wszystko pięknie zharmonizowane, w smaku podobnie, po prostu pszenica z górnej półki.
Wysycenie idealne do orzeźwiającego hefe weizena.
+4/5 w swojej kategorii.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBEComment
-
Kolor: Złoty, mętny.
Piana: Biała, średnio obfita, średnio gęsta, średnio trwała. Opada do dziurawego kożucha.
Zapach: Banany, goździki. Poprawny.
Smak: Średnio treściwe. Zbożowość, goździki, banany, lekka kowaskowatość. Całość dobrze zbalansowana. Goryczka średnio niska, jak na weizena nawet niezła.
Wysycenie: Wysokie.
Ogółem: Dobre. Bardzo poprawny weizen.Comment
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny pomarańcz, mętne. [4.5]
Piana: Bardzo szybko znika, w tym stylu wymagam czegoś lepszego. [3]
Zapach: Klasyczny zapach weizena bez żadnych dodatków, nowofalowych chmielów i was. Moim zdaniem dominuje w nim goździk, banany w głębokim tle. [4]
Smak: Wytrawne, goździkowe, z wyczuwalną goryczką. Orzeźwiające. [4]
Wysycenie: Wiem, że powinno być dużo gazu, widzę również, że na etykiecie autorzy ostrzegają, że jest go wiele...ale dla mnie i tak ciut za dużo. [4]
Opakowanie: Nie przepadam z nowymi etami Wrężela, ale od strony technicznej nic jej zarzucić nie można. [4]
Uwagi: Bardzo tradycyjne piwo, i świetnie. Jeżeli chodzi o weizeny kłaniające się bardziej goździkowi niż bananom, to piwo niemal podręcznikowe.
Moja ocena: [3.925]Comment
Comment