Piwo gotowe do oceny
Zodiak, [Olimp] Nyks
Collapse
X
-
Zodiak, [Olimp] Nyks
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Nieprzejrzyście czarny. [5]
Piana: Beżowa, drobnopęcherzykowa, utrzymująca się stosunkowo długo i pozostawiająca ładne ślady na ściankach szkła. [4]
Zapach: Delikatny żywiczny aromat chmielu oraz górnofermentacyjne owoce oparte na lekkiej czekoladowej podstawie, która notabene mogłaby być zdecydowanie bardziej intensywna. [4]
Smak: W smaku jest odrobinę lepiej, jednak dalej brakuje intensywności doznań. Brakuje trochę solidniejszych palono-czekoladowych nut. Goryczka jest idealna, zarówno pod względem intensywności jak i jej charakteru. [4]
Wysycenie: Trochę za wysokie. [4]
Opakowanie: Nie za bardzo przypadły mi do gustu etykiety Olimpu, które są trochę bez wyrazu. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.025]Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, pod światło bardzo ciemno brązowy, nieprzejrzysty [4.5]
Piana: Ładna, oblepia estetycznie szkło, ale szybciutko opada [4]
Zapach: Z butelki tylko paloność, z teku po ogrzaniu, już aromaty amerykańskich chmieli są, bardziej żywiczne, jakaś taka nuta spalonej gumy też jest [3.5]
Smak: Fajny, lekki i pijalny stout, miła solidna goryczka, czuć chmielowość, tylko tego aromatu brakuje, ale jest dobrze [4]
Wysycenie: Odpowiednie dla stylu [5]
Opakowanie: Nawet jeśli nie są to najpiękniejsze etykiety, o przynajmniej Olimp ma swój rozpoznawalny styl [4]
Uwagi: Butelka zakupiona w krakowskim Świecie Piwa
Moja ocena: [3.9]Live Craft. Die Punk.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zero przejrzystości, czarna czerń, jak w tej mitologii... . [4]
Piana: Beżowa, drobna, wysoka, całkiem trwała. [4]
Zapach: Dominują chmiel i zioła, są nuty winne, dalekie tło kawowo-karmelowe... Dla mnie - za dalekie. [3]
Smak: Kawowy smak stouta, domieszka gorzkiej czekolady, śladowy kwasek, to wszystko przeplata się z silnym komandem ziołowo-sosnowym. [3.5]
Wysycenie: Stoutowo niskie, OK. [4]
Opakowanie: Proste wzornictwo, mitologiczna konsekwencja (walor edukacyjny! ), bardzo wysoka jakość ety, goły czarny kapsel. Plus za edukację. [4.5]
Uwagi: Smaczne piwo, nie powiem, ale czy wszystko musi teraz być "american"?
Z niepokojem czekam na ABP (American Baltic Portera)...
Moja ocena: [3.475]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pod światło ciemny rubin. [4]
Piana: Większa na początku potem warstewka ze sporym lacingiem. [3.5]
Zapach: Rodzynki, susze owocowe. [3.5]
Smak: Nie za słodkie, orzech włoski, kawa, susze owocowe. Jest coś z "Ameryki" ale dość szybko "ulatuje" i zamienia się w karmel z lekkim sosem sojowym. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Grafika rozjechana dookoła butelki. W konsekwencji gdy robimy zdjęcie frontu piwa to wypada to blado. W rękach z oglądaniem grafiki bez problemu. Czas na kapsel firmowy. [4]
Uwagi: Nie najgorsze to piwo, wypiłem ze smakiem. Sprawdzimy kondycję za jakis czas, przy okazji.
Moja ocena: [3.775]
Nyks (także Noc, gr. Νύξ Nýx, łac. Nox ‘noc’) – w mitologii greckiej bogini i uosobienie nocy (ciemności nocnej) z Wikipedii.
Mogli trochę ładniejszą twarz zrobić tej pani.Last edited by Javox; 2014-10-28, 09:39.Comment
-
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty. [5]
Piana: Dość obfita, drobno i średnio zbudowana, średnio trwała ale łatwo ją wzbudzić mieszaniem. bardzo ładni zdobi szkło. [4.5]
Zapach: Dość intensywny zarówno chmielowy jak i czarny. Owoce egotyczne, kawa, prażony słonecznik, żywica [4.5]
Smak: Generalnie wytrawne ze "słodyczą" amerykańskiego chmielu. Delikatnie palone z kawową nutą w posmaku. Goryczka konkretna jak na stouta, jak dla mnie idealna. Bardzo dobrze pijalne. [4.5]
Wysycenie: Średnio niskie. Jest ok. [5]
Opakowanie: Etykieta ładna, dobra jakościowo, zawiera komplet informacji. Niestety została zaprojektowana na większą butelkę. [4.5]
Uwagi: Warka z data do XX.03.2015. Bardzo przyzwoity i pijalny american stout. Jedno z najlepszych piw z browaru Olimp.
Moja ocena: [4.55]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czerń. [5]
Piana: Drobnopęcherzykowa, beżowa,stosunkowo powoli opada pozostawiając przyjemne dla oka ślady na szkle. [4.5]
Zapach: Dominacja chmielu Chinook. Brakuje tutaj intensywniejszych aromatów palonych i kawowych. Prawdę powiedziawszy praktycznie niewyczuwalne. [3]
Smak: W porównaniu do zapachu jest trochę lepiej co do paloności i kawy. Goryczka przyjemna i idealnie pasująca do tego piwa. [3.5]
Wysycenie: Ok. [5]
Opakowanie: Za duża etykieta, przez co ucięte parę literek w każdej linijce opisu. [2]
Uwagi: Całkiem smaczne piwo, choć ulubionej Hery od nich nie przebiło.
Moja ocena: [3.5]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, pod świało też! [5]
Piana: Ładna, drobnopęcherzykowa, beżowa, średnio wysoka, raczej trwała. Szczelnie oblepia szkło. [4]
Zapach: Na pierwszym planie orzech laskowy, taki trochę w stylu brown ale, chwilę później przegnany aromatem amerykańskich chmieli. Owoce, prażony słonecznik, trochę kawy. [4.5]
Smak: Na szczęście - co sugerował już aromat - goryczka nie jest dominująca w tym piwie (niemniej jest dosyć spora jak na stout), a ładnie się przegryza ze sporą wytrawnością. Wyraźne nuty palone, orzechowe i gorzkiej czekolady. [4.5]
Wysycenie: Niskie, w porządku. [5]
Opakowanie: Kurka, strasznie razi w oczy to niedostosowanie etykiet do rozmiarów butelek. Poza tym grafika w porządku, skład dokładny. Kapsel bez nadruku. [4]
Uwagi: Stout w moim guście, ale żeby był jeszcze bardziej w moim guście, dodałbym płatków owsianych Póki co dla mnie najlepsze piwo z Olimpu.
Moja ocena: [4.475]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piwo czarne jak smoła. [4.5]
Piana: Średnio i drobnopęcherzykowa, lekko kremowa, z dobrym lacingiem. [4]
Zapach: Nuty cytrusowe: grejpfrutowe i mango. W tle lekkie aromaty ciemnych słodów. [4]
Smak: Miks nut ciemnego słodu oraz grejpfruta. Goryczka średnio-wysoka, długa; przyjemna. W tle wyczuwalne nuty palonego słodu, które w połączeniu z grejpfrutową goryczką tworzą dobry american stout. Piwo jest wytrawne, ale nie wodniste. Finisz bardzo przyjemny, długi, grejpfrutowo-palony. [4.5]
Wysycenie: Niskie, takie stouty lubię [4.5]
Opakowanie: Świetna etykieta: grafika, kolory i papier - dla mnie mega. [5]
Uwagi: W końcu bardzo dobre piwo z Olimpu. Polecam.
Moja ocena: [4.3]Comment
Comment