Piwo gotowe do oceny
Brofaktura, Szumne
Collapse
X
-
Brofaktura, Szumne
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: rubinowy, no na ciemne mi nie pasuje [2.5]
Piana: beżowa, drobna, szybko opada, nie osadza się na szkle, do końca zostaje cienki kożuszek [3]
Zapach: słabiutki, owocowy [3]
Smak: w miarę pełne i treściwe choć czuć lekkość piwa, dominuje fajna goryczka, trochę chmielowa, trochę owocowo-pestkowa, w tle fajnie wyczuwalna słodowo-zbożowa podstawa, jedynym mankamentem to delikatne cukierkowo-landrynkowe akcenty [4]
Wysycenie: odrobinę za duże [4.5]
Opakowanie: fajna etykieta w stylu Brofaktury, czarny kapsel [4.5]
Uwagi: Przyzwoite piwo jednak wymagające kilku poprawek
Moja ocena: [3.525]Last edited by becik; 2014-11-16, 21:22.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobursztynowy, przechodzący w brązowy, jak na dunkel to raczej zbyt jasny. Piwo mętne. [3]
Piana: Na około 4 cm, beżowa, równomierna, oczka dość drobne z nielicznymi większymi na powierzchni. Po dwóch łykach na powierzchni pozostał kożuszek i gruba obręcz przy szkle, na nim trochę plam. [3.5]
Zapach: Dość wyraźny, głównie słodowy, jest też nuta karmelu i śliwek a do tego drożdżowość. [4]
Smak: Sporo wytrawnej owocowości (czerwone mirabelki, ciemne śliwki), poza tym słodowość, karmel i nuta toffi.
Przyjemne dość lekkie piwo jednak dunkelem bym go nie nazwał. Nie wiem jakie ma parametry ale treściwość nie jest zbyt wielka. [4]
Wysycenie: Niskie, jednak mi to nie przeszkadza. [3]
Opakowanie: Kufel firmowy i podkładka jest więc tak jak powinno być. [5]
Uwagi: Próbowane 31.01.2015 w browarze. 8 zł/0,5 l.
Moja ocena: [3.9]
Comment
-
-
Też nie wiem, czy to munich lager. mnie smakowo trochę podchodzi pod lager wiedeński, bo do tych akcentów, o których tu już napisano dochodzi jeszcze nuta opiekana i lekkie biszkoptowe posmaki plus, owszem, owcowość. Jak na restauracyjny wypust w te kategorii wyraźna też goryczka ładnie wzbogacająca paletę smakową. Dla mnie piwo na plus.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobursztynowy, klarowny. [4]
Piana: Kremowa, drobna, dość wysoka i trwała. [4]
Zapach: Słód, karmel, śladowe nuty suszonych owoców i winne powiewy. [3.5]
Smak: Karmel, lekkie orzechy, posmak palony - goryczkowy, może faktycznie delikatne (nieco przypalone) ciasteczko...? [3.5]
Wysycenie: Średnie, co najwyżej. [4]
Opakowanie: Butelka na wynos, etykieta w stylu browaru, nieco niestarannie naklejona. Goły kapsel. Na wynos w zgrabnym, tekturowym czteropaku.
Mała uwaga: "Munich" pisze się bez tzw. umlautu... [4]
Uwagi: Trochę nietypowe piwo, jak na restauracyjny standard .
Generalnie OK, ale do wybitności jeszcze droga daleka...
Moja ocena: [3.625]
Comment
-
Comment