Piwo gotowe do oceny
Jabłonowo, Manufaktura Dubel
Collapse
X
-
Jabłonowo, Manufaktura Dubel
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Pomyłka, pomyłka, proszę zamienić [] na () .Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynoworubinowy, klarowny. [4]
Piana: Kremowa, drobna, średniowysoka, ale nietrwała. [3.5]
Zapach: Karmel, wino, a w zasadzie alko. Jak na dubla, to słabo... [2.5]
Smak: O w mordę... Do podwójnych koźlaków droga daleka... Karmelowy absmak, trochę suszonych owoców i orzechów, wypełza alko... [2.5]
Wysycenie: Niewysokie, OK. [4]
Opakowanie: Proste, czytelne, charakterystyczne, ciekawy kapsel - "browar parowy"??? [3.5]
Uwagi: Cieszyłem się na kozę dubeltową jak przedszkolak na jasełka, a tu...
To piwo to ma z doppelbocka może wygląd. I już...
Nie chcę być po sąsiedzku niemiły, napiszę tylko więc, że to piwo kojarzy mi się ze standardową produkcją Jabłonowa...
Moja ocena: [2.8]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziPomyłka, pomyłka, proszę zamienić [] na () .
Wiem że to w sumie pierdoły ale jesli mogę napisać poprawnie to czemu nie.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziNo właśnie, to jaka w końcu jest brobizowa terminologia ?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnorubinowo-mahoniowy, klarowny, przypomina mi bardziej kolor wina niż piwa.... [4]
Piana: drobna, zwarta, bezowa, opada powoli ale zauważalnie, osadza się na szkle małymi smugami [3.5]
Zapach: karmelowo-owocowy, nie bardzo mi podchodzi [3]
Smak: w miarę pełne i treściwe, w smaku dominuje niestety landrynkowo-wiśniowy, lekko cierpki posmak, w tle lekka goryczka, żadnego słodu ani żadnych słodowych posmaków nie wyczułem [2.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: fajna prosta eta, firmowy kapsel browaru [4.5]
Uwagi: Dziwne piwo, dziwny koźlak z dziwnym smakiem którego za nic przyswoić sobie nie mogę, to piwo dla mnie to pomieszanie z poplątaniem, raczej nie wrócę do niego
Moja ocena: [3.075]
Zastanawiam się po co w przypadku Jabłonowa jeszcze te dziwadła z dodawaniem Manufaktury, browar w browarze? Nie przesadzamy już? Przecież to robi jeden browar w sensie podmiotu gospodarczegoOstatnia zmiana dokonana przez becik; 2014-11-09, 20:45.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziany z dodatkiem czerwieni. Piwo jest klarowne. [4]
Piana: Taka przeciętna. Biała, ze słabym osadem na szkle, ale trwałym, gęstym kożuszkiem na końcu. [3]
Zapach: Dużo karmelu, słodkich, ciemnych owoców, chmielu ni widu ni słychu... tak ma być. [4.5]
Smak: Smak sprowadził mnie na ziemię... Woda, w której rozpuszczono mnóstwo palonego cukru i dodano trochę orzechów włoskich. Za lekkie piwo. Dobry koźlak, ale nie podwójny. [3]
Wysycenie: Jak na ten styl to za duże. [3]
Opakowanie: Rzeczywiście jak piwo rzemieślnicze. Minimalistyczne i ładne. [4.5]
Uwagi: Znany i lubiany Paulaner Salvator bije to piwo pod każdym względem, ale Jabłonowo nie jest złe. Brakuje trochę słodu, ale nie karmelu.
Moja ocena: [3.65]Ostatnia zmiana dokonana przez DariuszSawicki; 2014-11-21, 20:44.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny brąz, herbaciany, klarowne. [4]
Piana: Sycząca, momentalnie opada do zera. [2]
Zapach: Słodki, miodowy, lekko winny, suszone owoce. [3.5]
Smak: Słodki, suszone owoce z lekkim alkoholem na finiszu. Całkiem przyjemny ale nie przypomina koźlaka. [3.5]
Wysycenie: Średnie, w porządku. [4]
Opakowanie: Nudnawe, brak dokładnego info o składzie. [3.5]
Uwagi: Nie przypomina próbowanych dotychczas koźlaków a raczej jakieś piwo smakowe - dodam, że dość przyjemne w odbiorze.
Moja ocena: [3.4]Ostatnia zmiana dokonana przez Dzoshu; 2014-12-07, 20:25.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny-bursztyn z rubinowymi przebłyskami, zmętnienie powyżej średniego. [4.5]
Piana: Obfita, drobno zbudowana, próbuje zdobić szkło, trwałość znacznie poniżej średniej. [3.5]
Zapach: Średnio intensywny, chlebowy, słodowy, karmelowy, owocowy, słodki, trochę sosu sojowego. Generalnie przyjemny ale specjalnie nie porywa. [4]
Smak: W telegraficznym skrócie piwo jest wyraźnie słodkie, landrynkowe i alkoholowe. W posmaku wyczuwalne melanoidyny i karmel. Goryczka chmielowa ciężka do oceny ze względu na alkoholowość. Zdecydowanie brakuje pijalności, po jednym łyku piwo zostawia długi dość przyjemny posmak jednak jest on mocno przykryty alkoholem. [3]
Wysycenie: Średnie. [4.5]
Opakowanie: Nie jest złe, ale też niczego nie urywa. Nazwa może być nieco myląca. Brakuje pełnego składu. [3.5]
Uwagi: Warka z datą do 04.06.2015.
Moja ocena: [3.575]Ostatnia zmiana dokonana przez Klatak; 2014-12-09, 22:23.
Comment
-
-
To jest koźlak? Podwójny koźlak?
Jedyne co ma podójnego to cena.
Wodniste, trochę karmelu, cierpkie, kwaskowe, z nieprzyjemnym posmakiem, z wyczuwalnym alkoholem. Ponoć słodów jest 6, a w ogóle tej podbudowy nie czuć.
W lidlu kiedyś koźlaki były (Amber dla lidla?) i to piwo smakuje podobnie, lubię koźlaki, ale ten jest słabiutki, nie do powtórzenia.
Napis "Rzemieślnicze Piwo" może zniechęcić przyszłych smakoszy
Nie polecam, w tej cenie spokojnie jakiegoś smacznego rzemieślnika można kupić.
Comment
-
-
Kolor: Miedziany, klarowny.
Piana: Koloru złamanej bieli, niezbyt obfita, niezbyt gęsta, dosyć trwałą. Opada do kożucha.
Zapach: Diacetyl, karmel, melanoidyny.
Smak: Średnio treściwe. Słód, karmel, diacetyl przyjmujący formę trochę bardziej w kierunku toffie, melanoidyny, rodzynki. Goryczka niska.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Bez szału. Za mało treściwe jak na doppelbocka. Diacetyl.
Comment
-
-
Kolor: Ciemny karmazyn klarowne za jasne jak na podwójnego koźlaka
Piana: Biała kawowa nie trwała
Zapach: Wiśnia alkohol, mało ciała
Smak: Smakuje jak gazowane wino wytrawne posmak alkoholowy gorzka czekolada 80%
Wysycenie: Średnie czuć pęcherzyki na języku
Ogółem: Jako koźlak nie bardzo za jasne na jak na podwójnego
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziany, przejrzysty [4]
Piana: Dość słaba, lekko oblepia szkło, szybko opada [3]
Zapach: Karmel, suszone owoce, lekki alkohol [2.5]
Smak: Karmel i chyba niewiele więcej. Alkohol wyczuwalny, goryczki nie stwierdzono. [2.5]
Wysycenie: Niskie [4]
Opakowanie: Niezbyt mnie przekonuje. Na krawatce ta śmieszna "manufaktura piwna" [2]
Uwagi: Szału nie ma. Wziąłem z ciekawości nie spodziewając się wiele po Jabłonowie. I takie też jest to piwo - smakuje jak średniej jakości piwo mocne z dodatkiem karmelu.
Moja ocena: [2.675]
Comment
-
Comment