Piwo gotowe do oceny
Księży Młyn, Jedwabne
Collapse
X
-
Księży Młyn, Jedwabne
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobursztynowy, klarowny. [4]
Piana: Kremowa, dość drobna, średniowysoka, krótkotrwała niestety... [3.5]
Zapach: Karmel, powiew winno-alkoholowy, trochę ubogo jednak. Po ogrzaniu pojawia się toffi. [4]
Smak: Wytrawny, orzechowy i karmelowy, wyczuwalny chropawy alkohol - generalnie nieźle, ale odnoszę wrażenie "młodości" piwa. W smaku po ogrzaniu także zauważalne toffi, a nawet kawa mleczna. [4]
Wysycenie: Średnie, OK. [4]
Opakowanie: Brązowa eta, w stylu browaru, czyli z nawiązaniami do włókienniczej i fabrycznej historii miasta, przemyślane i dopracowane. Wysoka jakość wykonania, mały minus za biały goły kapsel. [4.5]
Uwagi: Jestem fanem piw rogatych, pewnie więc jestem mało obiektywny .
Każdy koźlak, a zwłaszcza taki z potencjałem, budzi moje ciepłe uczucia .
Moja ocena: [3.975]
-
-
Ja natomiast nie jestem jakoś specjalnie przekonany do koźlaków, a muszę powiedzieć, że ten jest bardzo przyjemny i ułożony, gładko wchodzi, wydaje się, że ma wszystkie cechy stylu. Akurat tylko to piwo z Księżego Młyna było, kiedy dokonywałem zakupów, choć szykowałem się na pilsa i ciemne, ale nie żałuję.
Comment
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziany/herbaciany. [4.5]
Piana: Niziutka, szybko opada. [3]
Zapach: Słaby, słodkawy, pumperniklowy. [3]
Smak: Słodkawy, słodowy, wyraźnie chlebowy, na koniec niewielka goryczka. Dość lekkie. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Estetyczna etykieta, prócz poszczególnych słodów nie podano dokładnego składu. Ładne, ale nudne. [4]
Uwagi: Niezłe piwo, ale trochę zbyt słodkie. Bardzo silny chlebowy posmak, przypomina mi nuty pumpernikla z Łódzkiego Portera - ciekawa zbieżność. Czyżby to ta słynna Łódzka Woda? Mimo słodyczy wydaje się zbyt wodniste.
Moja ocena: [3.575]
Comment
-
Comment