Też mi się tak zdawało, skoro uznaliśmy, że Kamionka produkuje, a na ich stronie jest informacja, że właśnie tam powstają dawne piwa konstancińskie.
Kamionka, KonstanciN Żytnie
Collapse
X
-
Btw, co za idiota wymyślił tę nazwę wątku? Nazwa jest przez jedno N
Abstrahując skąd jest, jest do bani. Dziś zakupione w Intermache w Białej było kompletnie bez piany, z rachitycznym nasyceniem. Widać nadal jeszcze nie opanowali rozlewu po przenosinach.
Comment
-
-
Ten idiota to ja.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
W październiku 2014 roku było zgłoszone, że piwo jest z Kamionki, nie z Czarnkowa. Mimo to dodano pod Czarnkowem i z błędną nazwą, która nigdzie wcześniej na forum nie padła. Ciekawe, że przez 7 miesięcy nikt tego nie odnotował.
Comment
-
-
Nawet Ty nie widzisz, że dodałem 3 piwa z KonstaciNa z trzema różnymi błędami.
Kamionki w naszej bazie, w 2014, na pewno nie było.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziBtw, co za idiota wymyślił tę nazwę wątku? Nazwa jest przez jedno N
W październiku 2014 roku było zgłoszone, że piwo jest z Kamionki, nie z Czarnkowa. Mimo to dodano pod Czarnkowem i z błędną nazwą, która nigdzie wcześniej na forum nie padła. Ciekawe, że przez 7 miesięcy nikt tego nie odnotował.Last edited by ART; 2015-05-15, 11:22.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziCzyli masz już pewną informację od kiedy działa, jak mniemam. Dobrze! :-P- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pewnie dlatego że Dionzos nie ma żadnego browaru, a Gontyniec miał przynajmniej jeden znany i działający w tym czasie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Na ale o co chodzi, mogłeś zabłysnąć w listopadzie swoją wiedzą.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Ej. Co to za afera?
W sumie to już nie wiem co piłem, ale widać to.
Moje pierwsze żyto. Było dość oryginalnie.
Niby jakiś taki dziwny i nieznany smak, ale w sumie intrygujący.
Mógłbym powtórzyć ale raczej brak będzie okazji pewnie (IM zmienia często ofertę).
Chyba że od konkurencji.
Comment
-
Comment