Piwo gotowe do oceny
Reden Świętochłowice, Wielka Szycha
Collapse
X
-
Reden Świętochłowice, Wielka Szycha
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty z bardzo delikatną opalizacją. [4.5]
Piana: Niezbyt obfita, drobno zbudowana z pojedynczymi większymi pęcherzykami, średnio trwała, zdobi szkło. [4]
Zapach: Średnio intensywny, dominujący chmielowy (trawiasto ziołowy), delikatnie słodowy. Jest też odrobina estrów, które nie przesadnie nie przeszkadzają. [4]
Smak: Delikatna słodowość, średnie odfermentowanie. Goryczka średnia, może odrobinę zalegająca, ale w przyjemnym stylu. Dobrze pijalne. [4]
Wysycenie: Średnie. [4.5]
Opakowanie: Jedna z ładniejszy etykiet Redena, zawiera pełen skład. [5]
Uwagi: Warka z datą do 30.11.2014. Bardzo przyjemny Bohemian Pilsner.
Moja ocena: [4.1]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno słomkowy do jasno złotego. [4.5]
Piana: Biała, drobnopęcherzykowa, utrzymująca się przez ponad pięć minut, a następnie przez dłuższy czas pozostająca w postaci dość grubego dywanika. [4.5]
Zapach: Dominuje chmiel o charakterze cytrusowo-ziołowym z delikatnym akcentem aromatów zbożowych. [4.5]
Smak: Na pierwszym planie również przyjemne chmielowe nuty cytrusowe, przełamane lekkim chlebowym finiszem. Piwo jest dość lekkie w smaku i z pewnością wyższa treściwość przysłużyłaby mu się. Goryczka dobrze zaznaczona, odrobinę cierpka. [4]
Wysycenie: Średnie do wyższego. [4]
Opakowanie: Przyjemny wzór i krój etykiet. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.25]Last edited by YouPeter; 2014-12-08, 21:21.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Grapefruitowy, mętny. [4.5]
Piana: Raczej wysoka, chociaż nieprzesadnie trwała. Biała, drobna, zostawia na ściankach wyraźne śladu. [3.5]
Zapach: Słodowy, lekko ziołowy, cytrusowy, chmielowy, przyjemny, chociaż niezbyt intensywny. [3.5]
Smak: Mam bardzo brzydką przypadłość - biorąc piwo, którego wcześniej nie piłem, ze sklepowej półki rzadko patrzę na cenę, styl czy inne właściwości; tutaj po kolorze, wyglądzie czy aromacie byłem przekonany, że mam do czynienia z polish IPA. Smak też jest dosyć daleki od pilsnera. I tu jest problem: piwo jest jak najbardziej smaczne, ale zdecydowanie nie w stylu, który został podany na etykiecie. Można tu znaleźć górnofermentacyjne owoce, wyraźną słodowość. W smaku jest lekkie, ale na pewno nie wodniste. [4]
Wysycenie: Nieco wyższe by nie zaszkodziło. [4.5]
Opakowanie: Jak inne piwa z tego samego browaru. Tylko skąd na butelce się wzięła naklejka ze składem po... Hiszpańsku? To piwo było wysyłane na barceloński festiwal? [4]
Uwagi: Smakowało.
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złocisty, lekko zamglony. [4.5]
Piana: obfita, drobnopęcherzykowa, dziurawi się, ale jest trwała. [4]
Zapach: dość intensywny, wyraźne aromaty słodowe, jest również sporo chmielu, ziół, delikatny cytrus. [4]
Smak: solidna, przyjemna baza słodowa, wyraźna goryczka, lekko w kierunku wysokiej, sporo nut chmielowych, ziołowych. [4]
Wysycenie: średnie, dobre. [4.5]
Opakowanie: grafika w stylu browaru, całkiem niezła, jest również skład. [4]
Uwagi: warka do 01.09.2015.
Moja ocena: [4.05]Last edited by rafael52; 2015-07-26, 18:16.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zamglone złoto. Jak na brak filtracji piwa to bardzo klarowne. [4.5]
Piana: Super piana! Gęsta, drobnopęcherzykowa, trwała, lacing. Na prawdę jest moc! [5]
Zapach: Jest wyczuwalny chmiel, taki trawiasty, "zielony" aromat. Wspomnianych cytrusów, ja przynajmniej, nie wyczuwam. [4]
Smak: Podobnie do smaku, czuć chmiel, jest słodowość. Goryczka gdzieś się tam przewija, ale nie jest dominująca, raczej gdzieś pod koniec delikatnie akcentuje swoją obecność. [4]
Wysycenie: Dla mnie odpowiednie. [4.5]
Opakowanie: Dałbym 4,5 ponieważ etykieta jest ładna, dobrze to wygląda, ale data ważności naklejona za pomocą etykieciarki (w stylu - cena w sklepach Społem) wali po prostu na łeb całą tą misterną produkcję.... [3.5]
Uwagi: Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane, a mimo to całkiem klarowne. Warka do 15.07. Zgapiłem się i wypiłem.... 11 dni po terminie
Moja ocena: [4.125]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowa [4.5]
Piana: dość mierna, po nalaniu dość szybko opadła do obwódki wokół plastiku [2.5]
Zapach: miły, delikatny, kwiecistej łąki w lecie [3.5]
Smak: dość pełne i treściwe jednocześnie lekkie, miła, wyraźna goryczka, przyjemna w smaku, delikatne owoce w tle, minimalny cytrus, finisz chmielowo-słodowy, całość świetnie zbalansowana [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: plastik na WFP, logo na nalewaku, wafle były [4]
Uwagi: Bardzo dobre zwykłe, normalne piwo wypite z przyjemnością
Moja ocena: [4.15]Last edited by becik; 2018-11-20, 20:43.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Teraz to piwo nie jest bursztynowe, tylko jasne słomkowo-złote.
Bohemnian Pilner, 12% ekstr, 5% alk. W składzie jest m.in Saaz, ale rządzi Lubelski z Marynką.
Czyli szorstko, łodygowo-ziemiście, trochę ziołowo. Kolejny przykład, że te nasza chmiele IMO nadają się fajnie do belgów, ale niezbyt pasują do pilznerów, gdzie liczy się czysty smak i aromat.
Piwo mi przypomina takie oldskulowe polskie rzemieślniki, takie na dobrym poziomie. Szorstko, ale dobrze się to pije. Ma swój urok.
Comment
-
-
Becik napisał "Bardzo dobre zwykłe, normalne piwo wypite z przyjemnością". Nie zgadzam się. Piwo kupiłem w Kauflandzie za 9,99zł/butelka. Tyle nie kosztuje normalne, zwykłe piwo. Może w 2018r. było tańsze, nie wiem. Do rzeczy: kolor bursztynowy, trochę mętnawy. Zapach chmielowy, ziołowy, trochę metaliczny. Piana średnia, lacing delikatny. Smak rozczarowuje. Piwo jest wodniste, czuć jakieś nuty goryczkowe, ziołowe, ale to wszystko jest mocno rozmyte. Pochodzę ze Śląska, piwo kupiłem z sentymentu do mojego regionu. W tej cenie piwo mnie rozczarowało. Nie wiem, ile kosztuje w moich rodzinnych rejonach.Last edited by AaLeX; 2024-10-22, 13:42.
Comment
-
Comment