Piwo gotowe do oceny
Bednary, Neurogeneza
Collapse
X
-
Bednary, Neurogeneza
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny z brązowymi przebłyskami, nieprzejrzyste. [5]
Piana: Czekoladowa, średnio obfita. Bardzo drobno i drobno zbudowana, ładnie zdobi szkło. Trwałość niestety nieco poniżej średniej, jednak łatwo się wzbudza mieszaniem. [4]
Zapach: Dość intensywny chmielowo-słodowy. Na pierwszym planie intensywny prażony słonecznik, w tle wyczuwalne nuty kawy, czekolady, cytrusów i żywicy. [4.5]
Smak: Ciało dry stouta. Goryczka intensywna w grejpfrutowym stylu, nieco zalegająca i przypominająca dobrze na chmielone BIPA. W smaku podobnie dominuje prażony słonecznik, w posmaku wyczuwalna kawa. Całość przypomina ziarna słonecznika zagryzane grejpfrutem po wypiciu łyka kawy . Dla mnie bardzo pijalne. [4]
Wysycenie: Średnio niskie. Jest idealne. [5]
Opakowanie: Projekt jest genialny (prosty, ale przykuwający oko) i dobrze oddaje zawartość butelki. Na plus jest także dobra jakość papieru. Skoda że zabrakło komplety informacji. [4.5]
Uwagi: Warka z datą do 10.03.2015. Ja bym to nazwał Black IPA a nie American Stoutem, niemniej jednak przyjemne, pijalne piwo z solidną goryczką.
Moja ocena: [4.3]Last edited by Klatak; 2014-12-09, 21:30.
-
-
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty.
Piana: Ładna, niezbyt trwała.
Zapach: Intensywnie czuć chmiel, wyczuwalne ciemne słody.
Smak: Zdecydowana goryczka, bardzo przyjemne. Z czasem goryczka zaczyna lekko zalegać.
Wysycenie: Średnie w kierunku niskiego.
Ogółem: Bardzo smaczny american stout
Comment
-
-
A ja bym tego piwa nie zaklasyfikował ani jako BIPA ani jako american stout. Bo przede wszystkim trochę za mało american. Ledwo wyczuwalne nuty żywiczno-leśne. Jakiś grejpfrut na granicy wyczuwalności. Ale pal(-e) licho klasę i gatunek W smaku to solidny stout Są palone słody, czekolada i kawa, lekki kwasek... Może i są pestki słonecznika ale ja ich nie wyczułem. Summa summarum - bardzo dobre piwko!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Totalnie czarne. [5]
Piana: Ciemnobeżowa, bardzo drobna, obfita. [4.5]
Zapach: Iglasto-sosnowo-żywiczny. W tle czuć czekoladę. [4.5]
Smak: Na premierze uwagę zwracała całkiem mocna goryczka podbudowana treściwością ciemnych słodów. Wyczuwalne czekoladowo-kawowo motywy. Wytrawne. W piwie próbowanym ponownie po dwu tygodniach intensywność goryczki trochę spadła. [5]
Wysycenie: Średnie, be zastrzeżeń. [5]
Opakowanie: Fajna nazwa, fajny projekt grafiki. Wyróżnia się spośród innych piw z Bednar i przypomina mi udaną "Osteroidę". [4.5]
Uwagi: Smaczne, Bednary potrafią robić stouty, bez dwóch zdań
Moja ocena: [4.75]Last edited by docent; 2015-01-11, 18:32.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny z nieco brunatnym podszyciem [4.5]
Piana: Jasnobrązowa, sporo średnich i dużych bąbli, niska, średnio trwała [3.5]
Zapach: Dziwny ale ciekawy, coś jakby mleczna czekolada nadziewana syropem pini plus sporo nut palonych, trochę słodkiego karmelu [4]
Smak: Sporo stoutowej kwasowości, trochę słodowej treściwości i bardzo dużo żywicy. Spod spodu wychodzi delikatnie niezbyt przyjemny element wina, sfermentowanych owoców. Goryczka średnio wysoka, długa, nieco za ostra [3.5]
Wysycenie: Średnie [4]
Opakowanie: Dobra informacja, intrygująca etykieta [3.5]
Uwagi: Dobre mimo jednego fałszywego tonu w smaku
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
Comment