Piwo gotowe do oceny
Staropolski, Zduńskie Polski Lager
Collapse
X
-
Staropolski, Zduńskie Polski Lager
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Za 2 złote i się pytasz? Kup i sprawdź.Comment
-
Treściwy lager. Wrażenia jakbym degustował jakieś świeże, beczkowe piwo.
Posmak mocno słodowy, gęsta, utrzymująca się długo piana.
Ocena 8/10.
Zakupione w sklepie specjalistycznym za 3,75 zł.
Zdecydowanie polecam spróbować.Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...Comment
-
bardzo dobre, 3 chmiele ale nie wymienione jakie ale ten mak naprawde warto, w almie po 2,79 puszkaComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty klarowny. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, wysoka i trwała. [4]
Zapach: Skun nie zaskakuje, zza niego wygląda ostrożnie chmiel. [3]
Smak: Delikatny chmiel, lekko oleisty słód z posmakiem orzechów. [3.5]
Wysycenie: Średniowysokie. [4]
Opakowanie: Zielona flaszka, zielona eta i zielona krawatka - to psuje efekt. Czerwonobiały kapsel browaru. Eta robi wrażenie przeładowanej: dwa herby miasta, kłosy, rycina dawnego miasta. [3]
Uwagi: Dość przyjazny lekko mocny lager. Z daleka od rewolucji .
Moja ocena: [3.4]Comment
-
Lekki skun, słód, lekko słodkie, pojawia się nutka miodowa, gdzieś tam w tle pałęta się ziemista goryczka. Wypić można, ale jak głosi napis na kontrze : "zalecana konsumpcja z umiarem" - więc zdecydowanie poprzestanę na jednym. Pojawił się firmowy kapsel.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, klarowny. [5]
Piana: Prawie brak. [2]
Zapach: Słodowy, delikatnie ziołowy, a także miodowy. Pusty. [2.5]
Smak: Okrutnie wodniste to piwo, co przy bardzo wysokim odfermentowaniu nie może dziwić. Pojawia się goryczka, można nawet rzec - zaskakująco wysoka jak na piwo tego typu. Lekki kwasek przy przełykaniu. Ale ogólnie zionie pustką. Aczkolwiek jak na eurolagera nie jest aż takie złe. [2.5]
Wysycenie: Jak na tak wodniste piwo - to nawet za niskie... [4.5]
Opakowanie: Skład pełen, acz zastanawia mnie użycie w tymże składzie określenia "chmiel wyselekcjonowany". Czy to oznacza, że w innych jest niewyselekcjonowany? Że piwowar sypie jak leci? [3]
Uwagi: Ujdzie.
Moja ocena: [2.7]Comment
-
-
Comment
Comment