Piwo gotowe do oceny
Gościszewo, Czerwony Lager
Collapse
X
-
Gościszewo, Czerwony Lager
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zaskakujące! Czerwony. [5]
Piana: Na początku ładna i raczej wysoka, drobna, opadając (z przeciętną prędkością) osadza się gdzieniegdzie na szkle. [4]
Zapach: Mocno słodowy, karmelowy, chmielowy. Nawet intensywny. [4]
Smak: Cóż... Jest to smaczny lager. Jest słodowość, trochę karmelu (ale nie za dużo), nawet przyjemna goryczka. To piwo jest takie... Zwykłe. Ale smaczne. [4]
Wysycenie: Mogłoby być nieco wyższe. [4.5]
Opakowanie: Ten miś trochę przerażający. Informacji niestety niezbyt dużo. [4]
Uwagi: Bardzo podoba mi się kierunek, w którym idzie Gościszewo - w przeciwieństwie do takiego np. Ciechana. Jakość raczej wysoka (acz zdarzają się wpadki), coraz ciekawszy design, eksperymenty. Ciekawe, na ile to zasługa AleBrowaru, a na ile po prostu wskoczenie do pociągu z tabliczką "piwna rewolucja"?
Moja ocena: [4.075]
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedziCiekawe, na ile to zasługa AleBrowaru, a na ile po prostu wskoczenie do pociągu z tabliczką "piwna rewolucja"?Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedziMoże po prostu nowego dyrektora d/s produkcji
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Herbata. [5]
Piana: Beżowa o średniej gęstości, utrzymująca się ponad 5 minut. Delikatnie oblepia ścianki szkła. [4]
Zapach: Niezbyt złożony ale za to bardzo przyjemny. Jest lekka słodowa baza i dość intensywny aromat chmielowy z nutami cytrusowymi. [4]
Smak: Słód oraz bardzo delikatny karmel przemieszany z nutami trawiasto-cytrusowymi. Jest też trochę posmaków słodkich dojrzałych owoców. Goryczka dobrze wyczuwalna, zaokrąglona i bardzo przyjemna. Gdybym pił to piwo w ciemno długo bym się zastanawiał czy to jest na prawdę lager. [4.5]
Wysycenie: Średnie do wysokiego. [4]
Opakowanie: Fajna, stylowa etykieta w ciekawej kolorystyce. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.25]Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedziMichał Saks.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: rubinowo-bursztynowy [5]
Piana: jasnobeżowa, drobna, zwarta, opada bardzo powoli, zostaje do końca w szkle, osadza się na drobna firanką [4]
Zapach: słaby ale miły, słodowo-owocowy [3.5]
Smak: w miarę pełne i treściwe, fajna chmielowa goryczka z odrobina pestkowej wytrawności, do tego lekkie owocowe akcenty i fajna słodowa podbudowa, całość smaczna i nieźle zbalansowana, momentami leciutkie landrynkowe nuty psujące ogólny smak [4]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: misiowato-dziecinna etykieta sugerująca piwko dla dzieci nie podeszła mi ale sam projekt jest ok [4]
Uwagi: piwo w porządku, wypite z przyjemnością, warte powtórki
Moja ocena: [3.925]Last edited by becik; 2014-12-29, 19:53.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy klarowny. [4]
Piana: Kremowa, grubobąblasta, krótkotrwała - skucha... [2]
Zapach: Słód, chlebek, karmel, lekki susz owocowy (muśnięcie ). [4.5]
Smak: Subtelna goryczka, ślad suszu, słód karmelowy, delikatny posmak orzechowy. [4.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Dość charakterystyczna eta w tonacji okołoświątecznej. Nie bardzo wiem, o co z tym misiem w skarpecie chodzi. No..., chyba, że to Micho in the Socks (czyli Michał Saks) . [3.5]
Uwagi: Ech, takie kontrrewolucyjne piwo to miód na moje kubki smakowe w Nowy Rok... .
Moja ocena: [4.15]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardziej ciemny bursztyn niż czerwony, może przy mniejszym zmętnieniu (które jest powyżej średniego) było by czerwone. [4]
Piana: Obfita, dość drobno zbudowana, średnio zdobi szkło, niezbyt trwała. [4]
Zapach: Intensywność nieco powyżej średniej. Słodowy, zbożowy i chmielowy (w ziołowym stylu). [4.5]
Smak: Piwo jest dość słodkie, mogło by być zdecydowanie bardziej wytrawne. W smaku podobnie jak w zapachu słodowo-zbożowe. Goryczka (jak na lagera) powyżej średniej, przyjemnie zaznaczona. Nieźle pijalne. [4]
Wysycenie: Nieco powyżej średniego. Dobrze pasuje, ale nie zapycha. [5]
Opakowanie: Śmieszna etykieta. Jeszcze "stara", ale na dobrej jakości papierze. Standardowo brak pełnego składu. [4]
Uwagi: Warka z datą do 27.02.2015. Dość słodkie ale z przyjemnie zaznaczoną goryczką. W smaku podobne do Gościszewskich lagerów.
Moja ocena: [4.225]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czerwony, zmętniony. [4.5]
Piana: średnio wysoka, drobno pęcherzykowa, niezbyt trwała. [3.5]
Zapach: średnio intensywny, przyjemny, słód, owoce i karmel. [4]
Smak: słodowy, lekko karmelowy i owocowy posmak. Goryczka jest niewielka i dość przyjemna. Piwo jest niezbyt treściwe i miałem wrażenie lekkiej wodnistości. [3.5]
Wysycenie: średnio wysokie. [4]
Opakowanie: etykieta nie przypadła mi do gustu, kapsel firmowy. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.725]
Comment
-
-
Kolor: Miedziany wchodzący w czerwień, opalizujący.
Piana: Koloru złamanej bieli, gęsta, obfita, trwała. Opada do kożucha oblepiając szkło.
Zapach: Słodowo-karmelowy z ziołowymi nutami chmielowymi. Czysty, rześki.
Smak: Średnio treściwe. Słodowość z nutami karmelowo-tostowymi, a nawet lekko czekoladowymi. Szczypta kwaskowatości. Goryczka dosyć niska.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Trochę mdłe i zbyt słodowe bez żadnej wyraźnej kontry. Zapach zapowiadał się bardzo dobrze, trochę chmielowo, rześko, a smakowo coś poszło nie tak. Tragedii nie ma, ale piwo do wypicia i zapomnienia.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Herbaciany, klarowne. [4.5]
Piana: Obfita, kremowa, oblepia szkło, osadza się warstwą na powierzchni. [4]
Zapach: Słodowy, tostowy z nutką miodową czy słodko-owocową gdzieś w tle. [4.5]
Smak: W miarę słodkie, karmelowe - dobrze skontrowane średnio intensywną goryczką. [4]
Wysycenie: Średnie w stronę wysokiego. [4]
Opakowanie: Ładna eta, firmowy kapsel, info mogłoby być dokładniejsze. [4]
Uwagi: Bardzo przyjemne, dopracowane piwo. Dobre do smakowania nie do wypicia 'na raz'.
Moja ocena: [4.2]Last edited by Dzoshu; 2015-01-18, 23:06.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Rubinowy; klarowny [5]
Piana: Całkiem niezła, drobne pęcherzyki, niezbyt trwała ale próbuje nawet zdobić szkło, łatwa do pobudzenia. [4]
Zapach: Słód, lekkie owoce, nuty chlebowe, czuć też karmel; przyjemny i w miarę intensywny zapach [4.5]
Smak: Mocna podbudowa słodowa, z którą ładnie komponują się nuty owocowo karmelowe; wyczuwalna również przyjemna goryczka [4]
Wysycenie: Odpowiednie [4]
Opakowanie: Bez szału, inne etykiety Gościszewa zdecydowanie lepsze [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.2]
Comment
-
Comment