Piwo gotowe do oceny
Browar Stu Mostów, Salamander Wheat Porter
Collapse
X
-
Browar Stu Mostów, Salamander Wheat Porter
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Lane.
Delikatna, ale wyczuwalna paloność. Mała goryczka. Temu piwo bliżej do stoutu, niż do porterta bałtyckiego. Nie ma takich nut jak w porterze bałtyckim, w smaku jest sama kawa. Bardzo przyjemny w smaku. Taki jak lubię! Bardzo pijalne piwo.
8/10
-
-
To nie jest porter bałtycki, więc trudno, żeby był do niego podobny
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny, klarowny [5]
Piana: beżowa, dość gęsta, szybko redukuje się do cienkiej warstwy, ale zostawia bardzo ładną firankę na szkle [4.5]
Zapach: niezbyt intensywny, głównie palony słód, przyjemny [3.5]
Smak: głównie palony słód, jest też chmiel - trochę sosnowy, trochę tytoniowo-ziołowy, w ustach zostaje tytoniowy posmak, przyjemnie gęste, lekko słodkie, średnio gorzkie - ogólnie wszystko w porządku [5]
Wysycenie: średnie, delikatnie szczypie, nie przeszkadza w piciu [5]
Opakowanie: [5]
Uwagi: Lane, pite w Krakowie. Świetny porter, nie obraziłbym się, jakbym taki dostał na Wyspach. Chętnie jeszcze powtórzę, browarowi gratuluję i życzę powodzenia.
Moja ocena: [4.425]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika parztwarz Wyświetlenie odpowiedziMógłby ktoś opisać ten styl?
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty.
Piana: Beżowa, średnio gęsta, średnio obfita, dosyć trwała. Opada do kożucha mocno oblepiając szkło.
Zapach: Czekolada, karmel.
Smak: Średnio treściwe. Karmel, czekolada, kawa. Wyraźna, ale akceptowalna kwaskowatość. Goryczka średnio niska, przypalana.
Wysycenie: Średnie do średnio wysokiego.
Ogółem: Dobre. Niczym specjalnie nie zachwyca, ale pije się przyjemnie.
Uwagi: Wersja beczkowa.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny nieprzejrzysty. W zasadzie powinienem napisać "za czarny" . [4]
Piana: Kremowobeżowa, bardzo drobna, wysoka, sztywna i trwała. Bardzo dobrze! [5]
Zapach: Słodowy, wzbogacony o płatki owsiane albo inne (pół)produkty zbożowe. No, może jest słaby ślad winny... [4]
Smak: Kawa, popiół, daleka gorzka czekolada, także tutaj wino (albo rodzynki...) gdzieś majaczy. Mnie kojarzy się bardziej stoutowo niż porterowo. [3.5]
Wysycenie: Niskie, OK. [4]
Opakowanie: Pokal w "Browarmii". Można by powybrzydzać, że nie taki, że wafla brak, itepe... Ale ja lubię ich pokale. [3.5]
Uwagi: Gdybym pił to piwo w ślepym teście, dałbym sobie obciąć paznokcie, że to stout.
Na moje usprawiedliwienie dodam, że czułem się dość nieswojo, gdy do "Browarmii" co chwilę wchodzili jacyś ludzie z biało-czerwonymi flagami...
Moja ocena: [3.875]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziNa moje usprawiedliwienie dodam, że czułem się dość nieswojo, gdy do "Browarmii" co chwilę wchodzili jacyś ludzie z biało-czerwonymi flagami..
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziMoże Pancernik jest na fali i preferuje błękit z żółcią albo czerń z czerwienią?
Jednak 10.04.2015 pod wieczór w okolicy pałacu prezydenckiego kolesie z flagami budzili moje mocno (z)mieszane uczucia.
Na dodatek, w ramach bezmyślnej prowokacji, zamówiłem w "Browarmii" mix pierogów - w tym RUSKIE!!!
Comment
-
Comment