Piwo gotowe do oceny
Browar Stu Mostów, WRCLW Pils
Collapse
X
-
Browar Stu Mostów, WRCLW Pils
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedziPoprosiłem o próbkę i podziękowałem. Straszne masło w aromacie i smaku.
Comment
-
-
Według piwowara to pils po niemiecku.
Kolor: Słomkowy, opalizujący.
Piana: Biała, średnio obfita, średnio gęsta, średnio trwała.
Zapach: Lekka słodowość i lekki ziołowy chmiel. Gdzieś przez moment przewinęła mi się też zapałczana nuta siarkowa.
Smak: Średnio treściwe. Lekka słodowość, wyraźny ziołowy, świeży posmak chmielu. Niestety w miarę ogrzewania coraz wyraźniejszy diacetyl. Goryczka średnio niska.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Za dużo diacetylu i za mało goryczki, ale nie jest to złe piwo. Mimo wszystko obecnie chyba najsłabsza pozycja z Browaru Stu Mostów.
Uwagi: Wersja beczkowa.Ostatnia zmiana dokonana przez Oskaliber; 2015-02-11, 23:02.
Comment
-
-
Piliśmy wczoraj - świetna spora goryczka, wyważona słodowość. Takich piw mi brakuje na rynku. Żadnych nut diacetylowych
Butelka zakupiona chyba w Piwnicy, ale głowy sobie nie dam uciąć.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedziWrażenia potwierdzam ( ja piłem w sobotę ), a tak oto wygląda ów zacny pilsik :Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika borsukwroc Wyświetlenie odpowiedziTo Stu Mostów warzy już swoje własne piwo?
Jeszcze nie byłem, ale znajomy był i mówił że tanio nie mają i swojego nie mieli...Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
Comment
-
-
Piłem to piwo w wersji butelkowej z pierwszej wypuszczonej partii.
Piana - drobna, ładna, średnia - nie utrzymuje się jakoś specjalnie długo ale miło, że jest
Kolor - jasny, słomkowy. Widoczna opalizacja
Zapach - Jest trochę kwiatowo i lekko słodowo. Szału nie ma.
Smak - czuć słodową podbudowę i jak dla mnie, zbyt mało wyraźną goryczkę. Wolałbym więcej chmielu i ciut mniej ciała.
Żaden to pomost pomiędzy nową falą a mainstreemem, bo piwo sensorycznie zdecydowanie nawiązuje do tego drugiego, z rzemiosła biorąc głównie cenę (około 7 zł za butelkę).
Ostatnio w temacie jasnych lagerów/pilsów jestem trochę nie na czasie (bo piłem tylko Miłosławia Pilznera z diacetylem oraz lekkim żelazem... i pomimo tych wad, piwo było niezłe - rześki zapach, fajna goryczka), ale odnoszę wrażenie, że trochę za mało ma to piwo do zaoferowania. Aż pójdę do sklepu kupić do porównania Lecha Pils, którego piłem na wakacjach i bardzo pozytywnie mnie to piwo zaskoczyło... być może dopiero po jego ponownym wypiciu docenię jakość pilsa z Wrocławia.Ostatnia zmiana dokonana przez apaczu; 2015-03-05, 12:33.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny, złotawy, ciemna słomka. Lekko mętne. [4.5]
Piana: Marna i po 2 minutach praktycznie przestała istnieć, choć jej struktura była ładna, drobno ziarnista. [2]
Zapach: Chmielowy z nutami słodkawego grejpfruta czy pomelo. W tle świeże przebłyski słodowe. Intensywność średnia w kierunku słabej. Brak zauważalnych wad. [4]
Smak: Dominująca, lekko cierpka goryczka ze smaczkami pomelo. Słodowość zdominowana, ale wyraźnie wyczuwalna; prosta, lekko chlebowa. Posmak końcowy goryczkowy z lekko metalicznym/taninowym zgrzytem. Ogólnie balans smaku przesunięty w kierunku goryczki. [4.5]
Wysycenie: OK [4.5]
Opakowanie: Butelka. Świetny pomysł z umieszczeniem parametrów piwa (pełnia, odczucie goryczki, barwa) w formie graficznej, wykresu. [3]
Uwagi: Piwo bardzo zbliżone do pilsa z Bierhalle, ale z tą różnicą, że ten jest bardziej wytrawny, goryczkowy. Całościowo bardzo dobry odbiór piwa popsuła prawie nieistniejąca piana.
Moja ocena: [4]Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2015-03-28, 20:15.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy/ jasne złoto, praktycznie klarowny. [5]
Piana: Dość obfita, z początku wiarę drobno zbudowana niestety dość szybko się dziurawi. [4]
Zapach: Dość intensywny słodowy, jest też i wspominany diacetyl. [4]
Smak: Dość wytrawne, wyraźnie słodowe w smaku. Goryczka ziołowa na średnio a nawet średnio wsyokim poziomie, bardzo przyjemna. Stosunkowo dużo diacetylu, ale ze względu na goryczkę nie jest strasznie denerwujący. [4]
Wysycenie: Średnio wysokie, pasuje. [4.5]
Opakowanie: Całkiem fajna etykieta, szkoda że nie ma zawartego składu. [4]
Uwagi: Warka z datą do 01.05.2015 Całkiem przyjemny i pijalny pils (szkoda że nie za 3 zł ).
Moja ocena: [4.075]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy. Leciutko zmętnione. [4.5]
Piana: Niemal brak nawet przy laniu "na pianę". Opada do cieńkiego krążka przy brzegach. Brak lacingowania. [2]
Zapach: Niestety na pierwszym miejscu diacety, intensywne masło. W tle nuty słodowe i niemiecki chmiel. [3]
Smak: Parządny, wytrany pils - nuty słodowe, mocna goryczka, diacetyl znacznie mniejszy aniżeli wynikałoby to z zapachu. Pije się nieźle. [4]
Wysycenie: Średnie - jak dla mnie idealne. [4.5]
Opakowanie: Ładna etykieta, minus za brak pełnego składu. [4.5]
Uwagi: Niezły pils. Niestety z diacetylem i nie za te legendarne 3 pln.
Moja ocena: [3.525]
Comment
-
Comment