Bielitzer, Desitka

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• dadek
    Domaniewek, Starego Browarnika 2, Browar Jabeerwocky
    dadek
    Duuużo wody w rzece Utracie upłynęło nim Browar Jabeerwocky wreszcie podjął produkcję piwa. Różne czynniki wpłynęły na to opóźnienie, generalnie są one znane ludziom z piwnej branży, więc nie będę się nimi tu zajmował. W każdym razie dużym zaskoczeniem było dla mnie gdy we wrześniu...
    2022-09-22, 23:52
  • darekd
    Havlíčkův Brod, Rebel hořká desítka
    darekd
    Ciekawa sprawa, browar ma kilka dziesiątek oraz lekkich piw w swojej ofercie, a tego nie ma na ich stronie.
    Jest podobne nowe piwo - Brodská desítka. Też ekstra gorzka:

https://www.hbrebel.cz/zakladni-sort...rodska-10.html

Ale tamto ma 4,2% alk., a to 4,4%.
    ...
    2022-06-17, 22:15
  • dadek
    Praha-Klukovice, Do Klukovic 305, Pivovar Prokopák
    dadek
    Ktoś kto tu jeszcze nie był, a został w ten rejon Prahy przywieziony z zawiązanymi oczami, nigdy by nie uwierzył, że jest w stołecznym mieście. Dość wąska, około 6-kilometrowa dolina (Prokopské údolí), którą płynie Dalejský potok to przyrodnicza perełka zachodnich rubieży Prahy....
    2022-10-02, 03:57
  • dadek
    Měšťanský Turnov, Turnovská desítka
    dadek
    Alkohol 3,9%
    Barwa ciemnozłota, piwo lekko zmętnione.
    Piękna, super gęsta piana o mikroskopijnych oczkach. Mocno ścieli się na szkle.
    Aromat intensywny słodowo-chlebowy.
    Przy pierwszym łyku od razu czuć, że sládek chmielu nie pożałował. Goryczka bardzo mocna ale...
    2022-06-03, 23:42
  • dadek
    Praha-Hostivař, U továren 31, Rodinný pivovar Vik
    dadek
    Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
    2022-01-15, 03:06
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...