Piwo gotowe do oceny
Grybów, Pilsweizer tankowe
Collapse
X
-
Grybów, Pilsweizer tankowe
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Weizenowy. Generalnie dość jasny z bardzo solidnym zmętnieniem. Nie prezentuje się ciekawie. [3]
Piana: Niezbyt obfita, średnio zbudowana i szybko opada praktycznie do [2.5]
Zapach: Średnio intensywny, przyjemny, słodowo-chmielowy. Nieco owocowy (estry). [3.5]
Smak: Estrowo- słodowe. Piwo pomimo mocnego odfermentowania nie wydaje się wodniste, jednak może się wydawać nieco "alkoholowe". Zaskakująca jest całkiem przyzwoita pijalność [3.5]
Wysycenie: Nieco powyżej średniego. Jest ok. [4.5]
Opakowanie: Papier dobrej jakości, dość czytelne. Info o składzie takie sobie. Szału nie ma ale jest znośnie. [4]
Uwagi: Warka z datą do 13.02.2015. Piwo niestety nie prezentuje się zbyt ciekawie (mocne zmętnienie, kiepska piana). W smaku jest nieco lepiej. Niestety jakość jest na standardowym poziomie piw z Grybowa z jakim się spotkałem (znacząca wada).
Moja ocena: [3.45] -
Kolor: Złoty, opalizujący.
Piana: Biała, średnio obfita, dosyć gęsta, opada do podziurawionej, minimalnej warstewki.
Zapach: Słodowy z wyraźnym diacetylem.
Smak: Średnio treściwe. Słodowość, lekka chlebowość, trochę diacetylu, minimalna nuta metaliczna. W miarę ogrzewania wychodzi coraz wyraźniejszy aldehyd octowy. Goryczka niska do średnio niskiej.
Wysycenie: Średnio niskie.
Ogółem: Tragedia. Zero chmielu, okropnie wadliwe.Comment
Comment