Piwo gotowe do oceny
Zarzecze, [Pinta] Hopus Pokus
Collapse
X
-
Zarzecze, [Pinta] Hopus Pokus
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Tak to jest jak cały dzień bez piwaVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny, z wyraźnymi rubinowymi przebłyskami pod światło. [4.5]
Piana: Bardzo ładna, gęsta i zbita, beżowa, utrzymuje się dość długo i łatwo ją wzbudzić, nieco oblepia szkło. [4.5]
Zapach: W zasadzie to, co podano na etykiecie, czyli "amerykańskość" w postaci cytrusów i iglastości, gdzieś w tle majaczy również lekka kawa. Niestety można też wyczuć leciutką nutkę rozpuszczalnika, a poza tym zapach jest raczej słaby, mógłby być wyraźniejszy. [3.5]
Smak: Dość duża goryczka, nieco zalegająca, ale nie jakoś przesadnie. Trochę paloności i odrobina kawy, ale nie obraziłbym się, gdyby było więcej. Piwo nieco gęste i oleiste. Lekko, acz przyjemnie rozgrzewa na finiszu. [3.5]
Wysycenie: Całkiem wysokie, ale w sumie pasuje. [4.5]
Opakowanie: Typowo Pintowe, pasujące do reszty ichnich wypustów, z pełnym składem i opisem, natomiast bez jakiegoś szału. [4]
Uwagi: Piwo ciekawe i warte spróbowania, acz jakiegoś strasznego szału nie robi. Przydałby się przede wszystkim intensywniejszy aromat.
Moja ocena: [3.725]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pod światło ciemny rubin. [5]
Piana: Beżowa, drobna i obfita, cienka warstwa zostaje do końca. [5]
Zapach: Bardzo intensywny aromat żywiczno-sosnowy. [4.5]
Smak: W pierwszym odczuciu zaskakująca rześkość, raczej rzadko spotykana w ciemnych piwach. Goryczka względnie umiarkowana, nawet można stwierdzić że trochę zbyt niska ale dzięki temu zwiększa się pijalność. Podbudowa z ciemnych słodów optymalnie dostosowana do średnio intensywnej goryczki. [4.5]
Wysycenie: Co najwyżej średnie, bardzo dobrze wpływające na pijalność. [5]
Opakowanie: Fajna nazwa, etykieta typowa dla Pinty. [4]
Uwagi: Oceniana wersja beczkowa. Nie przypominam sobie tak dobrze pijalnego ciemnego piwa próbowanego ostatnio.
Moja ocena: [4.575]Last edited by docent; 2015-01-22, 13:00.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika boney Wyświetlenie odpowiedziW Rodzince bis na Mokotowie dorwałem dziś. (przed przyjazdem trzeba zadzwonić (...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bolo88 Wyświetlenie odpowiedziWczoraj szok: w Chmiel i Słód (Berensona) na nalewaku 18 za 1 litr + koszt butelki.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny z brunatnymi przebłyskami pod światło. [5]
Piana: Beżowa o średniej gęstości, jednak utrzymuje się stosunkowo długo, początkowo w postaci wysokiej czapy, później jako dość gruby kożuch. [4]
Zapach: Bardzo przyjemny, intensywny żywiczno-sosnowy. Na drugim planie lekka baza z ciemnych słodów w postaci czekolady. [4]
Smak: Po obiecujących doznaniach zapachowych, te smakowe sprawiają lekki zawód gdyż, tym brakuje trochę intensywności. Niby są nuty chmielowe, baza z ciemnych słodów, czekoladowe dopełnienie ale jednak wszystko to jest jakby trochę jałowe. Przez to też goryczka i cierpkość od ciemnych sodów nie maja kontry w postaci większej treściwości. [3.5]
Wysycenie: Za wysokie. [3.5]
Opakowanie: Fajna etykieta w stylu Pinty, z wszystkimi ważnymi informacjami na kontrze. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.85]Last edited by YouPeter; 2015-01-24, 00:29.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
W zapachu żywiczne nuty przewodzą, bardzo chmielowo, lekko wyczuwalna baza ciemnych słodów, chyba nawet wyczułem ten legendarny, kopyrowy prażony słonecznik.
W smaku całkiem solidna goryczka, chmielowa, znowu głównym akcentem są te żywiczno - sosnowe nuty, a "ciemność" tego piwa przejawia się tylko tym słonecznikiem znanym z zapachu.
Niby tak powinno smakować BIPA, bardziej jasne niż ciemne w charakterze, ale jednak wolę czuć więcej z tych ciemnych słodów, takie moje subiektywne upodobanie, dlatego bardziej smakowała mi pita tego samego wieczoru Galaktyka Piwnix, w której była już bardzo wyraźna czekolada i kawa, było bardziej aksamitne, nawet bym powiedział, że może trochę przegięte właśnie w tą ciemną stronę ale właśnie dlatego pewnie mi smakowało. Niemniej udany debiut Pinty w tym 2015 roku.
Comment
-
Comment