Piwo gotowe do oceny
Piwne Podziemie, Red Rad Rat
Collapse
X
-
Piwne Podziemie, Red Rad Rat
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Klarowny, ciemny bursztyn, miedziany, rozjaśniający się ku spodowi szklanki. [4.5]
Piana: Lekko beżowa, gęsta, średnio do drobno pęcherzykowa, świetny lacing [4.5]
Zapach: Mało intensywny, głównie chmielowy, gorzkie cytrusy [4]
Smak: Bardzo rześki, orzeźwiający smak, delikatny karmel i mocno uwydatnione amerykańskie chmiele Simcoe i Cascade. Gorycz delikatna, ale zaznaczona, nie zalega [4.5]
Wysycenie: Średnie, pasujące, ale mogłoby być większe, pasowałoby do orzeźwiającego charakteru tego piwa [4]
Opakowanie: Pite z beczki, grafika i nazwa jak na razie najlepsza z całego Piwnego Podziemia [4.5]
Uwagi: Pite w gdańskiej Degustatorni, kolejne świetne piwo z Piwnego Podziemia. Lekkie, orzeźwiające, z mocno wyczuwalnymi smakami amerykańskich chmieli, lecz o lekkiej goryczy i przyjemnym, lekko karmelowym, słodowym ciele amber ale. Miła odskocznia od mocno goryczkowych single hop'ów. Już po pierwszym łyku wiedziałem, że będę zamawiał kolejne. Moim skromnym zdaniem bije Amber Boy'a na głowę
Moja ocena: [4.3]
-
Comment