Kolor: bursztynowy, klarowny [5] Piana: mierna, biała, drobna, szybka opadła do cienkiej obwódki wokół szkła [2.5] Zapach: prawie niewyczuwalny, wychwyciłem jedynie delikatne kwiaty i odrobinę zbóż [3] Smak: momentami sprawia wrażenie wodnistego, delikatne w smaku, pełnia i treściwość umiarkowana, dominuje niestety mocna trawiasta goryczka, skutecznie gasząca pozostałe smaki, dopiero gdzieś daleko w le owocowe akcenty oraz delikatna słodowa podstawa [3] Wysycenie: jak dla mnie zbyt duże [3.5] Opakowanie: podstawka w knajpie była, szkło bez logo [4] Uwagi: Dla mnie najsłabsze piwo z Podziemia jakie piłem, niczym nie wyróżnia się na tle już sporej ilości podobnych piw, jedne z wielu i ginie skutecznie. Pite w Piwnej Sprawie
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2015-02-22, 14:10.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Aromat - głównie trawiasto-ziołowy chmiel
Piana - wysoka, trwalsza z kożuszkiem, zostaje na szkle
Barwa - jasna słomka, zamglona
Wysycenie - umiarkowana w kierunku łagodnego,...
Uwarzone w świętochłowickim ReCrafcie jako "Hop Heavy IPA".
Ekstr. 15%
Alk. 6%
Chmiel to polski Amora Preta, który według niektórych dystrybutorów, jak i informacji na puszce charakteryzuje się aromatem polskich owoców leśnych. Nie wiem czym polskie...
Comment