Piwo gotowe do oceny
Browar Miejski Sopot, Ciemne
Collapse
X
-
Browar Miejski Sopot, Ciemne
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarno-hebanowy, zupełnie nieprzejrzysty, jedynie przy ściankach ciemnobrązowe przebłyski. [4.5]
Piana: Praktycznie jej nie było. Już przy podaniu wystąpiła w postaci cieniutkiej mgiełki na powierzchni i grubszej, jasno brązowej obrączki przy szkle, na ściankach kilka malutkich plamek. [1.5]
Zapach: Zapach, wyraźny przyjemny - gorzkiej, czarnej, świeżo rozpuszczonej czekolady. [4.5]
Smak: Tu również dominuje intensywna, gorzka, czarna (taka co najmniej 90%) czekolada, wyraźne są też palone słody, dopełnia reszty nuta kawowa. Goryczka jest mocna, kakaowa jednak ciut stonowana odrobiną czekoladowej słodyczy. Jak na 10° piwo jest bardzo treściwe i intensywne w smaku - na ślepo strzelił bym że to 13°! Bardzo smaczny stout. [4.5]
Wysycenie: Niewysokie ale takie pasuje dobrze do tego piwa. [4]
Opakowanie: Gruby, przysadzisty kufelek firmowy 0,4 l, brak niestety podkładek za co minus. [3.5]
Uwagi: Próbowane 9.06.2015 na miejscu w browarze, cena 7,20/0,4 l.
Moja ocena: [4.125]
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziPróbowane 9.06.2015 na miejscu w browarze, cena 7,20/0,4 l.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowy nieprzejrzysty. [4]
Piana: Beżowa, drobna, niewysoka i nietrwała. Na tym odcinku słabość... [3]
Zapach: Słód palony z lekkim akcentem winnym, może gdzieś plącze się czekolada jeszcze. [3.5]
Smak: Trochę oleisto-owsiana baza, kawa, gorzka czekolada, minimalny ślad suszonych owoców. [4]
Wysycenie: Dość niskie. [4]
Opakowanie: Kufelek browaru, wafelka brak. [3]
Uwagi: Hm, nie wiem, dlaczego ten stout tak się nazywa, nie mógł nazywać się "stout"?
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
Comment