Jak nie będziecie kupować takich drogich piw, to nie będą ich produkować. Taka mała podpowiedź.
Browar na Jurze, Jurajskie Porter bałtycki
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi7zł za 0,33l ?
Butelka na zdjęciu wydawała się 0,5l, ale teraz po przyjrzeniu to jednak trąci "Imperatorem"
No to kraftowe ceny wtargnęły na "regionalne salony"
A pamiętam jak niektórzy narzekali, że imperator bałtycki za 8zł był za drogi :]
No, ale nie ma co się oszukiwać. Jak znajdę to i tak kupię tego nowego portera/u.
Kwestia tylko czy to będzie jednorazowy zakup czy nie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziJak nie będziecie kupować takich drogich piw, to nie będą ich produkować. Taka mała podpowiedź.
Trzeba by jakiś skrypt zrobić, by taki post pojawiał się cyklicznie, przy wszystkich piwach z 'odjechaną' w kosmos ceną.Last edited by majeure; 2015-02-23, 00:09.
Comment
-
-
Dlaczego mam nie kupować piwa, którego jeszcze nie piłem, oraz które jest w stylu który lubię, a przedstawicieli tego gatunku jest w naszym kraju raptem kilkunastu?
nie narzekam (póki co), że jest drogie czy za drogie
Po drugie "drogich" to pojęcie jak sami wiecie bardzo względne.
Kupie omawiane piwo raz i jeśli stwierdzę, że jest "niewarte swojej ceny" to więcej go nie kupię. Jeśli będzie smaczne lub bardzo ciekawe, kupię drugie i poczekam aż dojrzeje w piwnicy i wtedy stwierdzę, czy kupować następne.
Taka podpowiedź.
Jakby było po 20zł za 0,33l to bym go nie kupił
Lecz się. Jak już się leczysz to zmień lekarza albo leki co najmniej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika majeure Wyświetlenie odpowiedziO to, to...
Trzeba by jakiś skrypt zrobić, by taki post pojawiał się cyklicznie, przy wszystkich piwach z 'odjechaną' w kosmos ceną.
Bo dobrego portera można spokojnie kupić za 4-5 zł za pół litra (Cieszyn, Łódź), nie trzeba dawać się okradać."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziBo dobrego portera można spokojnie kupić za 4-5 zł za pół litra (Cieszyn, Łódź), nie trzeba dawać się okradać.
Dlatego za chwile idę po Komesa P. za 4,99zł :]
Comment
-
-
Nie pomylił się.
To piwo służy do golenia i ci co je kupują dają się golić.
Comment
-
-
Planuję dać się ogolić tylko raz .Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
No przeta też o tym piszę :] że jak nowe ipy-sripy już mnie nie interesują i nie mam parcia by kupować nawet 30% nowości z tego segmentu, to po porter się schylę.
Raz (jak to było w przypadku też nie taniej nowości od Raciborza), góra dwa jak w przypadku Imperatora
Prawie 9zł za 0,3l ? no to idziemy po nowy rekord u "nie kraftowych browarów", choć u "rzemieślników" taka cena to też jest rzadko spotykana.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziNo, ale nie ma co się oszukiwać. Jak znajdę to i tak kupię tego nowego portera/u.
Przymusu kupowania nie ma. Rynek szybko cenę zweryfikuje, ale pewnie i tak się sprzeda, a raczej nie będzie to piwo w stałej ofercie browaru tylko wypuszczane raz na dłuższy okres czasu.
Comment
-
-
Sam jestem pod wielkim urokiem porterów bałtyckich, tym bardziej, mając prawie w każdym sklepie doskonałe portery w cenie od około 4 do około 6 PLN za 0,5 litra ,nie kupie nie znanego płacąc za 0,3 8 czy 9 PLN. Wszystko ma pewne granice. Ba, nawet jakby to piwo zbierało same doskonałe oceny to raczej bym go nie kupił. Ostatnio na wyprzedaży w jednym sklepiku w okolicy porter z Okocimia za 3.70 udało się nabyć, szkoda tylko ze to ostatnia flaszka była.
Comment
-
-
Bardzo dobry porter bałtycki - wydaje się po pierwszej szybkiej degustacji wart swojej ceny(ok 7zł) .Przypomina Imperatora bałtyckiego bez amerykańskich chmieli.W najbliższy piątek na spokojnie porównam go właśnie z imperatorem i wtedy szczegółowo ocenie.Ktoś tutaj napisał o porterze z Okocimia za 3.70zł - nie przesadzajmy , próbowałem niedawno warkę styczeń 2016 i delikatnie ujmując - nie nadawała się do picia.
Comment
-
-
Jam ci pisał o rzeczonym porterze w cenie 3.70 PLN . Jeśli ktoś twierdzi że porter z Okocimia, zakładając że nie był zepsuty, nie nadaje się do picia, to wiem że ta osoba nie lubi porterów bałtyckich, nie zna się na tym gatunku piwa i jej zdania na temat tego typu piw nie warto brać pod uwagę. Rzeczony porter nie tylko moim zdaniem jest piwem w swym gatunku poprawnym a są tacy co go uważają za bardzo smaczny.
Comment
-
Comment