Piwo gotowe do oceny
Krajan, Fabryczne Jasne Pełne
Collapse
X
-
Krajan, Fabryczne Jasne Pełne
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
O nowe piwo regionalne! hehehheh
Alko 5,5% obj., ekstrakt 12,1% wag.
Krajan pod przykrywką nazwy Piwo Fabryczne S.C. Korytów koło Żyrardowa wypuszcza nowe produkty.
Piana - startowa ok, potem niepełna warstewka z małym lejsingiem.
Barwa - jasny bursztyn.
Gaz - średni.
Aromat - podła owocowość z mini karmelem /jak w tanich piwach/.
Smak - słodkawe, słodowe, lekko zbożowe, lekko owocowe /nie bardzo smaczne/, pod koniec jakaś goryczka na finiszu lekko kwaskowa.
Piwo słabe i nie prezentujące raczej jakiegoś wyższego poziomu.
-
-
Dzięki, chociaż chodziło mi o jakiś "niezbity" dowód, który można by przytoczyć lokalesom, którzy cały czas myślą, że to piwo z Żyrardowa. Czy na przykład lokalny Urząd Celny może udzielić informacji o tym, czy takie przedsiębiorstwo jest u nich zarejestrowane jako producent/płatnik akcyzy?Lubię placki
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne złoto, idealnie klarowne. [4.5]
Piana: Bardzo wysoka po nalaniu, później trochę siada tworząc i tak niezły kożuszek. [4]
Zapach: Estry, jabłko, ścierka. Na finiszu wyczuwalny również miód. [2]
Smak: Goryczka lekka, skarpetowo-kartonowa i mdląca. Słód mało przyjemny, zbyt owocowy, trochę zbożowy. Tyskie jest smaczniejsze. [2.5]
Wysycenie: Może być, średnie w kierunku do wysokiego. [3.5]
Opakowanie: Wygląd jak za pierwszej komuny. Na etykiecie pięć jakichś pewnie wyimaginowanych medali. [3]
Uwagi: Gdzieś od pół roku stoi tego piwa pełno w lokalnym MarcPolu i nikt nie kupuje. W końcu ja się zlitowałem...
Czyżby lokalsi mieli dobrze wyrobione gusta
Moja ocena: [2.65]
Comment
-
Comment