Trzy Korony Puławy, Old Pigweed

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

    Trzy Korony Puławy, Old Pigweed

    Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19269

    #2
    Przyzwoity dość gładki stoucik. Może zapach nie odurza, ale całkiem smaczny Do powtórki.

    Comment

    • leona
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.07
      • 5853

      #3
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: W ćwierćmroku czarny, bez zmętnień [5]
      Piana: Jasnobrązowa, drobno i średniopęcherzykowa, niska, ponadprzeciętnie długa [4]
      Zapach: Troszkę kawy, troszkę owoców, trochę palonego ziarna. Przyzwoity ale dość nudny [3.5]
      Smak: Nieco palonego zboża i sporo kwasowości. Goryczka niska [3.5]
      Wysycenie: Minimalnie za wysokie ale nie róbmy scen [4]
      Opakowanie: Browar. Podstawki firmowe, etykieta do ręki. Nie znoszę pić ejli w kuflu [4]
      Uwagi: Dobry podstawowy stout. Ocena wyjdzie niższa niż odczucia bo do czwórki za aromat zabrakło mi większej wyrazistości, a za smak mocniejszej goryczki

      Moja ocena: [3.675]

      Comment

      • Prusak
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 4485

        #4
        Bardzo piękna piana, o gęstej konsystencji, wręcz kremowej w środku opadającej całości, pięknie się osadza. Zapachowo słabiej, świeżość, ledwo wyczuwalna paloność, trochę jakby laktoza. Tym bardziej zaskakujące jest w smaku, gdzie nie ma mowy o milkstoutowych nutach. Goryczka jest wyraźna, sporo kawowości, lekka popiołowość, kwaskowość niska do średniej.
        Moim zdaniem bardzo udany wypust.
        Data do 12.05.2019.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X