Piwo gotowe do oceny
Artezan, Red Brett
Collapse
X
-
Artezan, Red Brett
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Głęboki bursztyn, lekko mętne. [5]
Piana: Obfita, bardzo drobna, o beżowym odcieniu. [4.5]
Zapach: Początkowo intensywny wiśniowy aromat. Po pewnym czasie na pierwszy plan wychodzi dzikość brettów czyli zagroda/stajnia/końska derka. [4.5]
Smak: Zdecydowany, intensywnie brettowy. To piwo to niesamowite połączenie wiśniowej owocowości z charakterystycznymi i mocnymi motywami stajni/zagrody. [4]
Wysycenie: Średniowysokie, bez zastrzeżeń. [5]
Opakowanie: Seria Brettów dorobiła się swojej eleganckiej linii graficznej. [4.5]
Uwagi: Dla fascynatów "dzikusów" rzecz obowiązkowa. Bardzo wyraziste piwo, szczerze mówiąc jedno mi wystarczyło
Moja ocena: [4.35]Last edited by docent; 2015-03-02, 11:57.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedziSerio? Wwąchiwałem się w to piwo przy każdym łyku. Zero brettów w aromacie i smaku. Choć barmanka mówiła że mega derka i w ogóle dzikie. Sądzę że niektórzy tak mówią z automatuPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Truskawa w śmietanie.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedziSerio? Wwąchiwałem się w to piwo przy każdym łyku. Zero brettów w aromacie i smaku. Choć barmanka mówiła że mega derka i w ogóle dzikie. Sądzę że niektórzy tak mówią z automatuPiwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno bursztynowe, miedziane, delikatnie zmętnione. [4.5]
Piana: drobnopęcherzykowa, dość trwała. [4]
Zapach: mało intensywny nawet po ogrzaniu, głównie co jest wyczuwalne to wiśnie kojarzące się z kisielem, w tle gdzieś nieśmiało przebija dzika nuta. [3.5]
Smak: tak samo jak w aromacie, dominują wiśnie, tutaj dzikość może już trochę wyraźniejsza. [3.5]
Wysycenie: średnie, odpowiednie. [4.5]
Opakowanie: trudno coś powiedzieć, kega nie widziałem, ale zawieszką na kran ładna, nawiązuje formą do innych dzikusów z browaru. [4]
Uwagi: piwo raczej dla osób zaczynających przygodę z dzikusami.
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny bursztyn, lekko mętny. [4.5]
Piana: średnio wysoka, drobno pęcherzykowa, średnio trwała. [4]
Zapach: średnio intensywny, zdecydowanie owocowy (wiśnie), po mocnym ogrzaniu pojawiają się w tle lekkie "dzikie" nuty. [3.5]
Smak: podobnie jak w zapachu owoce, bretty trochę lepiej wyczuwalne, ale i tak są na bardzo niskim poziomie. Piwo jest lekkie, przyjemnie się je pije, jednak jest za mało brettowe. [3.5]
Wysycenie: średnie, odpowiednie. [5]
Opakowanie: pite w pubie. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.7]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziDla fascynatów "dzikusów" rzecz obowiązkowa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziA wiśnię chociaż miałeś?
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztyn, miedź, lekko mętne. [5]
Piana: obfita, drobnopecherzykowa [4]
Zapach: zapach truskawek, które zostały zerwane kilka dni wcześniej, z czasem wychodzi trochę brettowej stajni [4.5]
Smak: z początku właśnie ta truskawka, potem gorycz, następnie trochę dzikich, brettowych aromatów, a na końcu pozostaje posmak podobny do pestki wiśni [4.5]
Wysycenie: niskie, odpowiednie [4.5]
Opakowanie: ładna [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.45]
Comment
-
Comment