Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rowing_Jack
Wyświetlenie odpowiedzi
Zodiak, [Faktoria] Doktor Faust
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika NightHawk Wyświetlenie odpowiedziSzczerze mówiąc na jakiekolwiek słowa wyjaśnień na FB, bo na razie milczą na ten temat i promują dalej kolejne piwa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziObiecuję, że obejrzę, jak Kopyr nagra film i wypije całe to piwo, skoro twierdzi, że my. jako konsumenci "MUSIMY" to pić i akceptować
Comment
-
-
A ja dałem wypić całość , kwas nie był nie wiadomo jaki wielkiVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziA mówiłeś, że oglądałeś film o tym, jak jadę samochodem. Tam była moja opinia o tym piwie.
------------
* dotyczy tylko tych, którzy uważają, że musimy wspomagać krafty przez picie trefnych piwGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika NightHawk Wyświetlenie odpowiedziSzczerze mówiąc na jakiekolwiek słowa wyjaśnień na FB, bo na razie milczą na ten temat i promują dalej kolejne piwa.
Widać nie widzą sensu w rozpisywaniu się na FB, skoro każdy o wpadce mógł już przeczytać na b.biz, a kto b.biz nie czyta to pewnie i tak nie zauważy, że wypił zepsute piwo
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziA ja dałem wypić całość , kwas nie był nie wiadomo jaki wielki
Czekam na poprawiony (pozbawiony kwacha) wypust bo inne elementy piwa - m.in. wędzonka i kawa były całkiem niezgorsze.
Tymczasem trzeba raczyć się innymi piwami, np. domowymi
Wesołego świątecznego !
Comment
-
-
Właśnie wypiłem Doktora Fausta po raz drugi.
Tym razem było zdecydowanie lepiej.
Piwo zdecydowanie bardziej pełne, nie było kwaśne w smaku.
Wędzonki sporo w aromacie i smaku.
Paloności nadal trochę brakuje, ale ogólnie było w porządku.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty. Pod światło u spodu kieliszka rubinowe refleksy. [4.5]
Piana: Średnie pęcherze, trwała. Zdobi szkło [4]
Zapach: Intensywnie palone, moim zdaniem wędzone torfem. W zapachu wyczuwać już kwaśność. Ta kwaśność raczej nie w stylu i raczej nie pochodząca z słodów palonych. [3]
Smak: Kwaśno słodkie, szok. Dalej wyczuwalne słody palone, czekolada, kawa. Goryczka chmielowa całkowicie przykryta kwaśnym posmakiem. Szokujące, zdecydowanie nie w stylu. [2.5]
Wysycenie: Średnie, odpowiednie. [4]
Opakowanie: Etykieta raczej nei na temat bo zawartość jest niezgodna z opisem. Ładna [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.025]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Praktycznie czarny z delikatnymi przebłyskami, nieprzejrzyste ale generalnie klarowne. [4.5]
Piana: Beżowa, obfita z początku drobno zbudowana ale dość szybko i brzydko dziurawi, w późniejszym etapie gdy wysycenie buduje piane jest ona dość drobna i o przyzwoitej warstwie, przeciętnie zdobi szkło. [4]
Zapach: Średnio intensywny, po trochę w kolejności intensywności: wędzonki (szynkowej), kwaśności, kawy i czekolady. Zdecydowanie brakuje intensywności. [3]
Smak: Pierwsze co nieprzyjemnie narzuca się w smaku to silna metaliczność (potwierdzona na teście skórnym). Piwo zdecydowanie kwaśne ale nie towarzyszy temu ogrom palności. Posmak piwa dość dziwny i chyba wynikający najprawdopodobniej ze słodu wędzonego, którego generalnie raczej nie czuć. [2.5]
Wysycenie: Dość wysokie, zdecydowanie za wysokie. [3]
Opakowanie: Niespecjalna etykieta jeżeli chodzi o projekt, jakość przeciętna, plus za komplet informacji. [3.5]
Uwagi: Warka z datą do 31.08.2015. Da się wypić i tyle w tym temacie.
Moja ocena: [3]
Comment
-
-
Warka do 31.08.2015r.
Mój pierwszy kontakt z piwami Faktorii i byłby ostatnim, gdyby nie fakt, że kolejne 2 chłodzą się w lodówce. Na szczęście tamte są inne i mam nadzieję, że tamte będą lepsze.
Doktora Fausta można określić słowami Doktor kwasLast edited by Pinio74; 2015-07-03, 19:09.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
Comment