Piwo gotowe do oceny
Lubrow, Milk Jet
Collapse
X
-
Lubrow, Milk Jet
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno brązowy, brunatny, zmętniony. [4]
Piana: niezbyt obfita, drobnopęcherzykowa, dość szybko redukuje się do cienkiej trwałej warstwy. [3.5]
Zapach: bardzo przyjemny, zdominowany przez aromaty ciemnych słodów, kakao, czekolada mleczna, kawa, delikatna paloność, nut chmielowych nie czuję, jakoś mi jej nie brakuje. [4.5]
Smak: średnia pełnia, ale piwo dość gęste, aksamitne, w smaku wszystko to co w aromacie, czekolada, kakao, kawa, delikatna paloność, słodycz, goryczka średnia w kierunku niskiej, raczej od palonych słodów niż od chmielu. [4.5]
Wysycenie: średnie, delikatnie w kierunku wysokiego. [4.5]
Opakowanie: bardzo ładna grafika i dobre wykonanie, komplet informacji. [4.5]
Uwagi: warka do 31.05.2015, bardzo dobry i pijalny stout.
Moja ocena: [4.375]Last edited by rafael52; 2015-03-28, 22:42.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: No czarny-czarny . [4]
Piana: Beżowa, bardzo drobna z pojedynczymi większymi bąblami, średniowysoka, dość trwała. [3.5]
Zapach: Kawa, mleczna czekolada, ślad podwędzany, karmel. [4]
Smak: Posmaczek słodu karmelowego, minimalny chwilowy kwasek, gorzka czekolada, na języku "pozostaje" popiół. [4]
Wysycenie: Niskie, oczywiście . [4]
Opakowanie: Ciekawa, przezroczysta eta-kalkomania z plamami mleka i różową krową. Lubrow zrobił ogromny krok naprzód "w tym temacie" . [4.5]
Uwagi: Nie chciałbym (uwaga - trudne słowo ) deprecjonować jakości tego piwa, ale odnoszę wrażenie, że jakoś ostatnio urodzaj na smaczne stouty. Tak trzymać!
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrunatny; nieprzejrzysty [4]
Piana: Niezbyt obfita, szybko redukuje się do niewielkiej warstwy na tafli piwa, która jedna jest dość trwała; łatwo ją pobudzić [4]
Zapach: Lekka czekolada, do tego laktoza oraz nuty ciemnych słodów a także paloność; po ogrzaniu pojawia się kakao oraz pralinki z alkoholem [4]
Smak: Niezbyt słodkie choć lekko oblepia usta; wyczuwalna laktoza, kwaskowkość, gorzka czekolada. Lekka kakaowa goryczka oraz przyjemny czekoladowo-kakaowy posmak w ustach. [4]
Wysycenie: Odpowiednie [5]
Opakowanie: Etykieta mnie nie przekonuje, chociaż należy się plus za dokładne informacje [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ciemny brąz. [4]
Piana: Kremowa, średnio obfita, drobno zbudowana, trwałość poniżej średniej, zdobi szkło. [4]
Zapach: Średnio intensywny, laktozowy, palony i delikatnie chmielowy. Przyjemny ale brakuje intensywności. [3.5]
Smak: Zdecydowanie bardziej palone niż w zapachu z dużą dawką słodyczy i posmakiem żywicznym oraz prażonego słonecznika. [4]
Wysycenie: Poniżej średniego. [4.5]
Opakowanie: Bardzo fajna etykieta z pełnym składem. [4.5]
Uwagi: Warka z datą do 31.05.2015. Smaczny i wyróżniający się ciekawym smakiem milk stout z nutką nowofalową.
Moja ocena: [3.875]Last edited by Klatak; 2015-04-23, 00:56.
Comment
-
Comment