Piwo gotowe do oceny
Reden Świętochłowice, The Kindest of Ales
Collapse
X
-
Reden Świętochłowice, The Kindest of Ales
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn z opalizacją. [4.5]
Piana: Obfita, drobno zbudowana, trwałość przyzwoita, zdobi szkło [4.5]
Zapach: Dość intensywny - owoce egotyczne, karmel, biszkopt, żywica, nafta. [4]
Smak: Dominacja owoców egotycznych i karmelu, nieco później pojawiają się cytrusy i żywica. Piwo jest wytrawne, jednak posmaki chmielowe nadają złudną słodycz. Goryczka na poziomie nieco poniżej średniego, a deklarowane IBU przy takich parametrach wydaje się być zawyżone. [4]
Wysycenie: Średnie. [4.5]
Opakowanie: Niespecjalnie przypadło mi do gustu ale wykonanie dobrej jakości, zawiera pełen skład i firmowy kapsel. [4]
Uwagi: Warka z datą do 10.07.2015. Smaczne, pijalne ale szału nie ma.
Moja ocena: [4.1] -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowy, zmętniony. [5]
Piana: Bardzo wysoka, takoż trwała, bielutka, drobna, śliczna. [5]
Zapach: Mocno cytrusowy, słodowy, lekki karmel. Sporo górnofermentacyjnych owoców. Do tego aromat jakby świeżej brzeczki piwnej... [4.5]
Smak: Wyraźna ziołowo-grapefruitowa goryczka natychmiast skontrowana sporą dozą słodowości. Posmak karmelowy. Smakuje nieco inaczej niż dominująca u nas interpretacja tego stylu, bardziej przypomina mi próbowane "małobrowarowe" AIPA wprost ze Stanów Zjednoczonych. [4.5]
Wysycenie: Niskie, w porządku. [5]
Opakowanie: Znam ten zespół, nawet byłem kiedyś na jego koncercie; taka lokalna gwiazda sceny rockmetalowej. Skład pełen, informacji nawet dużo. Chociaż sama grafika, jako piwna etykieta, niekoniecznie przypadła mi do gustu. [4]
Uwagi: Wyśmienite.
Moja ocena: [4.575]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, lekko mętny. [4.5]
Piana: Niezła, biała, opada dość szybko, ale oblepia szkło i pozostawia kożuch. [4.5]
Zapach: Owoce tropikalne, cytrusy, zbożowość. Średnio intensywny. [4]
Smak: Wytrawne, lekko słodowe, kwaskowe, cytrusowa chmielowość, grejpfrutowa goryczka, średnia, ale długa. [4]
Wysycenie: Niskie. [4.5]
Opakowanie: Robi wrażenie, może nie w moim stylu, ale doceniam pracę grafika. Brawo za kapsel dedykowany i pełen skład. [4.5]
Uwagi: Fajne piwo, dość wytrawne, orzeźwiające swoją lekkością i cytrusową chmielowością i goryczką. Choć te ostatnie mogłyby być bardziej intensywne. Pijalność wysoka.
Moja ocena: [4.125]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnozłoty, zmęniony. [4.5]
Piana: dość ofita, drobnopęcherzykowa, trwała, powoli opada, zostawia ślady na szkle. [4]
Zapach: średnio intensywny, na pierwszym planie chmiele, cytrusy, lekkie aromaty żywiczne i ziołowe, w tle delikatny karmel. [3.5]
Smak: średnia pełnia słodowa, goryczka średnia, cytrusowa z lekką ziołowością, nie bardzo czuć 70 IBU. [3.5]
Wysycenie: średnie, pasuje. [4.5]
Opakowanie: graficznie jakoś średnio wygląda, czcionka trochę mało czytelna, plus za pełen skład. [4]
Uwagi: warka do 10.07.2015.
Moja ocena: [3.675]Last edited by rafael52; 2015-04-15, 23:54.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny lekko mętny pomarańcz [5]
Piana: jasny beż, zwarta, kremowa, drobniutka, opadała powoli, utrzymuje się bardzo długo [4.5]
Zapach: dość dobrze wyczuwalny, kwiatowo-chmielowy [4]
Smak: pełne, treściwe, dobrze zawiązana mocna goryczka ale świetnie przygaszona kwiatowo-zbożowym posmakiem z domieszką owoców, owa goryczka mimo, że mocna nie jest dominująca ani zalegająca [4.5]
Wysycenie: ciut za dużo [4.5]
Opakowanie: fajna etykieta, firmowy kapsel, jest pięknie [5]
Uwagi: Bardzo smaczne piwo, polecam
Moja ocena: [4.375]Last edited by becik; 2015-04-22, 19:37.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Kolor: Jasna miedź, klarowne.
Piana: Drobne pęcherzyki, długo się utrzymuje, oblepia szkło.
Zapach: Owoce tropikalne, żywica, karmel i cytrusy w tle.
Smak: Owocowo-biszkoptowe. Goryczka przyjemna, średnio intensywna, tytoniowa.
Wysycenie: Średnie, OK.
Opakowanie: Klimatyczny artwork, dokładny skład, firmowy kapsel.
Uwagi: Warka 10.07.15 Dobrze wyważone - nie za słodkie i bez przytłaczającej goryczki.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn, w miarę klarowne, opalizujące. [4.5]
Piana: Obfita, biała, drobna, zbita. Miarowo opada. [4.5]
Zapach: Początkowo chmielowy, po chwili wychodzi nuta świeżego słodu, lekko karmelowe. Chmielowy iglasty żywiczny, trochę cytrusowy. [3.5]
Smak: Wyraźna goryczka, chmielowa ziołowa, lekko herbaciana. Słodowa strona wyraźna chlebowo-słodowa. Średnia pełnia. Finisz krótki zdecydowanie słodowy. [4]
Wysycenie: Niewysokie do lekko średniego. [4]
Opakowanie: Średnio za mną przemawia, nazwa nieczytelna, na kontrze podstawowe informacje. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.875]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółty, mętny. [4]
Piana: Na początku ok, potem cienka warstewka i lejsing. [4]
Zapach: Owocowość lekko tropikalno-cytrusowa. [4]
Smak: Słodkawe, mała goryczka, owocowość lekka żywica, cytrus. Niestety finisz z lekkim średnio przyjemnym karmelem ze "sznytem" sosu sojowego. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Strasznie trupie. Może w latach 80-90 by mi się podobało.
- - - - - - - - - Okładka jakiejś płyty "metalowej" "z wtedy" to dobre miejsce dla tej grafiki, dziś mi tu trochę "zgrzyta". [3]
Uwagi: Ogólnie niezłe, zwłaszcza na początku chociaż grafika nie bardzo i nie ma przytupu dla hopheadów.
Moja ocena: [3.95]Last edited by Javox; 2015-05-06, 08:59.Comment
-
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowo pomaranczowy [4.5]
Piana: Gesta, obfita utrzymuje sie do konca w dosc pokaznej warstwie [4.5]
Zapach: Slodko. Domuja slodkie dojrzale owoce tropikalne. Aromat bardzo fajny ale brakuje wiekszej intensywnosci [4]
Smak: Tutaj rowniez slodko i owocowo. Przydala by sie wyzsza goryczka dla kontrastu. [4]
Wysycenie: Srednio niskie [4]
Opakowanie: Jest dobrze, bedzie ladnie sie prezentowac w albumie [4.5]
Uwagi: Aromat przyjemny, super piana, ale w smaku za slodko. Zdecydowanie bardziej mi pasuja wytrawniejsze wersje w tym styly.
Moja ocena: [4.1]Comment
Comment