Piwo gotowe do oceny
Jamrozowa Polana, Muflon Ciemny
Collapse
X
-
Jamrozowa Polana, Muflon Ciemny
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Aromat - nikły, trochę palonego słodu
Piana - dość niska, nietrwała
Barwa - ciemny brąz, od światło ciemna herbata, zmętnione
Smak - lekka słodowa podstawa, nieco palona, goryczka od palonych słodów i też ziołowa, dość specyficzna, wyraźna
Treściwość - dość niska
Piwo mogłoby być treściwsze, niezbyt mnie przekonało, ale spokojnie do wypicia
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowy, niezbyt klarowny. [3.5]
Piana: Beżowa, drobna, niewysoka i nietrwała. [3]
Zapach: Pierwszy powiew sugerował także tutaj zepsute piwo... . Na szczęście po (dłuższej) chwili ustępuje miejsca aromatom karmelu i słodu, z akcentem palonym. [3.5]
Smak: Kwasek, niefajne wrażenie powraca. Spod tej dziwnej nuty wychyla się karmel, słód palony i ślad skórki razowca... [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Krachla, eta w kształcie tarczy, na ecie także muflon, stojący na beczce. Pretensjonalne, jak cholera . [4]
Uwagi: To mógłby być fajny, klasyczny, lekko wytrawny ciemniak. Ech...
Moja ocena: [3.5]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: rubinowy bardziej niże ciemny [3.5]
Piana: beżowa, drobna, słaba, szybko opada [3]
Zapach: lekki, głównie karmelowy [3.5]
Smak: brak ciała i treściwość, goryczka w bardziej wiśniowa niż chmielowa, mocny karmelowy posmak, trochę pestki, a wszystko w delikatnym kwasku co spowodowało, ze połowa kufla poszła do zlewu mimo daty przydatność jeszcze kilka miesięcy do przodu [2]
Wysycenie: trochę za duże [4]
Opakowanie: krachlowa butelka z w sumie klasyczną etykietą [4.5]
Uwagi: zdecydowanie im nie wyszło, 15 zł za butelkę w browarze
Moja ocena: [2.925]Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2020-07-26, 11:43.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładny brunatny,mętny [4]
Piana: bardzo delikatna i skąpa,szybko znika,kremowa [2.5]
Zapach: słaby owocowy z małą domieszką palonych aromatów [3]
Smak: lekko kwaskowy,trochę karmelu i czekolady,minimalnie chmielowy,wrażenie jakby .....syntetyk [2.5]
Wysycenie: prawie prawidłowe [4]
Opakowanie: butelka z własnym zamknięciem,ładna etykieta z informacjami o piwie [5]
Uwagi: Raczej nie do powtórzenia.
Moja ocena: [2.95]mb WOS
Comment
-
Comment