Piwo gotowe do oceny
Jamrozowa Polana, Kaliber 5,6
Collapse
X
-
Jamrozowa Polana, Kaliber 5,6
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Weszło idealnieVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Aromat - dziwaczny, jest chmiel, ale też fałszywa nieprzyjemna, specyficzna nuta trochę kiszonkowa, po czasie wyraźniejsza
Piana - skromna, nietrwała (może dlatego, że z butelki...)
Barwa - ciemno złota, mętna
Wysycenie - umiarkowane, przyjemnie musuje
Smak - dość wysoka goryczka, ze słodów lekki ton przejrzałych owoców, po czasie męczący i to wszystko...
Treściwość - za niska
Niestety słabiutkie (może już nieświeże...) piwo, a brak pełni, to chyba cecha charakterystyczna pierwszego (jak mniemam) wypustu ich piw.
Comment
-
-
Kolor ciemny bursztyn,nieklarowne.Wysycenie dosyć niskie.W zapachu lekkie toffi.Smak to przede wszystkim goryczka chmielowa pozostająca w ustach plus minimalny karmel.Piwo ma zdecydowanie za mało ciałka w stosunku do nachmielenia.Za 12 złociszy zdecydowanie na nie,za piątala byłoby ok.Eta do kolekcji i zapomnieć
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowawy, nieco błotnisty, nieklarowny... [3]
Piana: Kremowa, drobna, średniowysoka, niezbyt trwała. [3.5]
Zapach: Karmel i owoce, nawet takie suszone, rodzynki. [3.5]
Smak: Hm, dziwny kwaskowaty akcent, sugerujący, że piwo już nieco... dojrzało . Poza tym jakieś karmelki, rodzynki, nuty winne... [3]
Wysycenie: Średnie. [3]
Opakowanie: Nazwa nawiązuje do biathlonu, którzy chyba rządzi w Jamrozowej Polanie. Wzornictwo typowe dla browaru, krachla. [4]
Uwagi: Piwo dziwne, co najmniej dziwne... Jeśli piją je biathloniści, tłumaczy to brak sukcesów Polaków w te klocki .
Moja ocena: [3.275]
Comment
-
Comment