Kolor: Słomkowy, bardzo jasny, lekko zamglony - wygląda trochę bardziej jak wit, ale w saisonie pszenicznym tego typu kolor również jest jak najbardziej na miejscu [4.5] Piana: Średniopęcherzykowa, szybko opada, lekko osiada na ściankach [4] Zapach: Początkowo dało się wyczuć akcenty wiejskie, mokre siano, wspomagane przez owoce (brzoskwinia, ananas), szybko jednak całość została przykryta przez dominujący aromat zielonego jabłka, typowy aldehyd - być może piwo jest nieco zbyt świeże i dojrzewanie by mu nie zaszkodziło? [2.5] Smak: Tutaj, poza dominującym lekko kwaśnym posmakiem zielonego jabłka da się wyczuć nuty siana, lekko wiejskie, delikatne przyprawowe, delikatną goryczkę, mimo wszystko smak aldehydu jest dominujący. Gdyby nie on wydaje się, że piwo byłoby z jednej strony delikatne, z drugiej jednak posiadało swój charakter i nie było nudne - a to duża zaleta. Piwo jest wytrawne, lekko wodniste. [3] Wysycenie: Całkiem wysokie - odpowiednie dla stylu, czyni piwo orzeźwiającym. [5] Opakowanie: Ciężko się wypowiedzieć, napis na tablicy to wszystko [4] Uwagi: No niestety piwo ma na ten moment ewidentną wadę, która jednak ma szansę się zredukować - wtedy będzie na pewno ciekawą, orzeźwiającą propozycją z wiejskimi i przyprawowymi akcentami - idealną na wiosnę. Nie lubię oceniać piw wadliwych, jednak ostatnio ktoś tam na forum mocno narzekał, że nie używam artomatu w odniesieniu do takowych, więc tym razem to robię.
Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
Aromat - susz owocowy (głównie jabłko), który po przelaniu bardziej przypomina pieczone jabłka, trochę karmelu, minimalny chleb, chmielowe muśnięcie
Piana -...
Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
Browar kontraktowy, który prowadzi Ludwig Tilman z Monachium. Piwo uwarzono również dość niedaleko Monachium w browarze Gut Forsting. Jednak stylem nawiązuje do eksportowego Dortmundera.
Comment