Piwo gotowe do oceny
Krajan, Ale Krajan English Beer
Collapse
X
-
Krajan, Ale Krajan English Beer
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Słodzone jęczmieniem w ciepłej fermentacji...
Widzę że funkcjonują dwa wątki.
Postanowiłem pisać tam gdzie jest właściwa, pełna nazwa.
Piana - początek to piana duża ale na dłużej jest dziurawa warstewka z małym lejsingiem.
Barwa - ciemniejszy bursztyn.
Gaz - powyżej średniej /trochę gryzie/.
Aromat - nie za duży karmel i znośna owocowość doprawiona odrobiną sosu sojowego.
Smak - na początku wrażenie wodnistości, które ustępuje słodyczy a potem goryczy. Karmel z sosem też nie poprawia ogólnej oceny.
- - - - - Jakieś kwaski też błąkają się między kubkami smakowymi.
Mnie nie podeszło ale wypić można było.
-
-
2 wątki są o 2 piwach, jedno to 14 drugie 12.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynu/ciemniejszej miedzi,przejrzysty z drobinkami. [4.5]
Piana: Beżowa,drobnoziarnista,wysokość poniżej średniej,trwałość umiarkowana,pozostawia ślady na szkle,do końca została obrączka z mgiełką. [3]
Zapach: Słodów,karmelu z ziołowym dopełnieniem. Po ogrzaniu można wyczuć,minimalnie,sos sojowy. [3.5]
Smak: Na pierwszym planie całkiem silna i długotrwała gorzkawość w ziołowo-grejpfrutowym typie...do tego doszedł słód z niewielkim karmelem oraz ledwo wyczuwalna metaliczność. W sumie było gorzko-słodkawo. [3.5]
Wysycenie: Trochę powyżej średniej,gazowe bąbelki pozostały w piwie do ostatniego łyku. [5]
Opakowanie: Bezzwrotna,brązowa butelka z gołym kapslem. Podobają mi się zielone etykiety w starym stylu,które z daleka można dostrzec. [3.5]
Uwagi: Kod 178/G,warka do 29.12.2015,wypiłem 31.10'15. Całkiem udany wyrób. Nie spodziewałem,że będzie tak gorzko,i to mile mnie zaskoczyło... Jednocześnie,było coś w tym angielskim ejlu,co nie pozwoliło mi na przyznanie [4]- za smak.
Moja ocena: [3.575]
Comment
-
Comment