Piwo gotowe do oceny
Zamkowy, Pszeniczne Cieszyńskie
Collapse
X
-
Zamkowy, Pszeniczne Cieszyńskie
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Leżajsk Pszeniczny powrócił po kilku latach.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółto-pomarańczowy, lekko mętny. [3.5]
Piana: Średnia ale na dłużej niewiele więcej niż obwódka. Prawie nie ma lejsingu. [3]
Zapach: Banan i goździki z wrażeniem syntetycznego szlifu. [3]
Smak: Słodkawe, pije się jak oranżadę. Trochę posmaków pszenicznych jest ale raczej nie górnych lotów. Kwasu zero, nawet kwaskowatości brak. [3]
Wysycenie: Nie małe, jak w coli albo mineralce trzeszczy w ustach. [3]
Opakowanie: Trochę blade, jasne na jasnym to trochę się zlewa ale całość serii w porządku. [3.5]
Uwagi: Dziwna ta pszenica, smak "naciągany", gaz zaraz manifestuje się bekaniem. No nic za te pieniądze są smaczne niemieckie pszenice i taki będzie wybór.
Moja ocena: [3.05]Last edited by Javox; 2015-05-28, 23:03.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, mętny. [5]
Piana: Zaskakująco kiepska. Niska i niezbyt trwała. [2]
Zapach: Lekki aromat bananowo-goździkowy. Mało intensywny, ale bez obcych zapachów. [3.5]
Smak: Piwo niezbyt treściwe, mało "chlebowe", w charakterze zdecydowanie wodnisto-kwaskowate. Nie jest to typ hefe-weizenów, który lubię. [3]
Wysycenie: Wysokie. [5]
Opakowanie: Jak pozostałe z serii. [4]
Uwagi: Piwo nie ma żadnych konkretnych wad, po prostu jest średnie.
Moja ocena: [3.325]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, w kierunku ciemnego, lekko zmętniony. [4.5]
Piana: średnio obfita, drobnopęcherzykowa, dziurawi się, dość szybko opada. [3]
Zapach: wszystko co powinno być, sporo goździka, trochę banana, w tle lekka nuta słodowa, delikatny karmel. [4.5]
Smak: piwo w kierunku wytrawnego, lekkie orzeźwiające, delikatna kwaskowatość, jest również goździk oraz delikatny banan, goryczka niska. [4]
Wysycenie: średnie w kierunku wysokiego, dobre. [4.5]
Opakowanie: całkiem niezła grafika, technicznie bez zarzutów, jest namiastka skłądu. [4]
Uwagi: warka do 28.07.2016, całkiem dobra pszenica.
Moja ocena: [4.125]
Comment
-
-
Dla mnie ta pszenica jest dobra, może nie jest wybitna, piłem lepsze ale na pewno nie wylałbym jej do zlewu. Piana gęsta, pozostaje do samego końca, smak bananów, goździków, wszystko to, co powinno być w dobrej pszenicy. Z chęcią wypiłbym wersję beczkową. Warto powrócić do tego piwa.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasne złoto. Najpierw tylko lekko zamglone, po zabełtaniu butelki odpowiednio nieklarowne. Czyli jest możliwość nalania sobie prawie kristal weizena. [4.5]
Piana: Najsłabszy element piwa. Biała, o zróżnicowanej strukturze - jest i troche kremowa, trochę drobnych pęcherzy i trochę grubych. Szybko opada, by po 5 minutach nie było jej wcale. Do poprawy. [2.5]
Zapach: Na pierwszym planie aromat goździków o umiarkowanej mocy. W tle lekkie banany. I nic więcej. [4]
Smak: Głownie banany z niewielką domieszką słodową (chlebową). Balans na słód Dla mnie za mało ciała, za mało atrybutów.
Goryczka delikatna, prawidłowa. Pełnia smakowa średnia, nieco za mała. [3.5]
Wysycenie: Wizualnie bardzo dużo bąbelków, ale w ustach się tego nie czuje. Dopiero po chwili dochodzi lekkie szczypanie CO2. [4]
Opakowanie: Co tu dużo pisać - jest ok [4]
Uwagi: Dobre piwo, ale w ciągu ostatnich dni piłem lepsze polskie pszenice.
Kupione w zwykłym sklepie spożywczym za 5.10 zł. Oceniłam ją na 36/50 wg skali PSPD.
Moja ocena: [3.675]Last edited by Pendragon; 2015-11-22, 19:07.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment