Piwo gotowe do oceny
Profesja, Bursztynnik
Collapse
X
-
Profesja, Bursztynnik
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny bursztyn, zmętniony. [4.5]
Piana: niska, niezbyt obfita, średnio trwała, zdobi szkło. [3.5]
Zapach: przyjemne, średnie aromaty amerykańskich chmieli, żywice, iglaki, trochę cytrusów i tropików, są również nuty słodowe, karmelowe. [4]
Smak: dość smukłe, wyraźne nuty słodowe, karmelowe, ale są również obecne amerykańskie chmiele, głównie iglaki, goryczka średnia, brakuje trochę ciała i pełni. [3.5]
Wysycenie: średnie, dobre. [4.5]
Opakowanie: ładna grafika, wszystko dobrze wykonane, skład oraz informacje o piwie na miejscu. [4]
Uwagi: warka do 28.08.2015.
Moja ocena: [3.8]Last edited by rafael52; 2015-07-01, 00:28.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, mętny, pływają jakieś drobne farfocle. [3]
Piana: Po nalaniu średnia, zbita, drobnopęcherzykowa. Dość szybko opada do wyraźnej obwódki i mgiełki. Całkiem nieźle znaczy szkło. [3.5]
Zapach: Wyraźnie słodowy, czuć karmel, ale są też nuty chmielowe, głównie żywica, cytrusy, nieco tropikalnych owoców. Aromat nie jest jakiś bardzo wyraźny, ale przyjemny. [4]
Smak: Wyraźna cytrusowa kwaskowość, delikatna baza słodowa, goryczka poniżej średniej. Generalnie piwo jest dość lekkie, delikatne i bardzo pijalne. [4]
Wysycenie: Średnie, nieźle się komponuje, chociaż można by nieco podnieść. [4]
Opakowanie: Eleganckie, ładny rysunek, stonowana kolorystyka, kapsel goły. Komplet informacji. Ogólnie bardzo podobają mi się profesjowe opakowania. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.925]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn. Mętny [4]
Piana: Nie za obfita. Za to lepiej z trwałością. Oblepia szkło [3.5]
Zapach: Dość intensywny. Amerykańskie chmiele mają najwięcej do powiedzenia - głównie tropiki, trochę żywicy. Czuć też nuty karmelowe. Zapach dość słodki [4]
Smak: Goryczka nie za wysoka i dość krótka. Ciało słodowe mocno nasączone karmelem i tropikami. Piwo mało wytrawne, dość delikatne w smaku z akcentami słodkawymi. W późniejszej fazie odzywa się też dziwna kwaskowatość [3.5]
Wysycenie: Niskie, pasuje [5]
Opakowanie: Ładna, schludna, elegancka etykieta. Dokładny skład i parametry [4.5]
Uwagi: Data: 17.09
Nieźle, ale American Wheat tego browaru (Młynarz) dużo bardziej mi podeszła
Moja ocena: [3.825]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn, mętny. [4]
Piana: średnio wysoka, drobna, niezbyt trwała. [3]
Zapach: średnio intensywny, słodowo-chmielowy, słodkawy, karmel, owoce cytrusowe i tropikalne, żywica. [4]
Smak: lekko słodowy, słodkawy, karmel, owoce, goryczka niewielka. W posmaku pojawia się mocna kwaskowość. Piwo jest mało treściwe. [3]
Wysycenie: średnie do niskiego. [5]
Opakowanie: prosta, ładna etykieta, dużo informacji, goły kapsel. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.55]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn, mętne. [3.5]
Piana: Drobna, zbita, całkiem wysoka, mięsista. Beżowa. [4.5]
Zapach: Słodki, amerykańskie chmiele, cytrusy, słodkie owoce tropikalne, trochę karmelu. Początkowo pojawiały się nuty poziomek. [4]
Smak: Karmelowe, wytrawne z lekką słodyczą. W smaku jest przeszkadzająca nuta jakby płynu do naczyń, przypuszczam że od chmielu. Goryczka średnia, do wysokiej. [3]
Wysycenie: Piwo jest przyjemnie wysycone. Choć potrafi lekko uszczypnąć. [3.5]
Opakowanie: Profesja idzie w prostą stylistykę która nie bardzo przypada mi do gustu ale wszelkie informacje dla pasjonatów złotego trunku są na etykiecie. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.575]Comment
Comment