Piwo gotowe do oceny
Łąkomin, Orzeł Bielik
Collapse
X
-
Łąkomin, Orzeł Bielik
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnożółty [5]
Piana: gęsta, zwarta, wręcz śmietankowa, mocna i bardzo długo się utrzymuje, zostaje w szkle już po wypiciu samego piwa [5]
Zapach: słabiutki ale miły, chmielowo-słodowy, delikatna owocowa nuta [3.5]
Smak: pełne, treściwa, fajna mocna goryczka, bardzo dobrze skontrowana słodowym smakiem, świeżych zbóż, delikatne nuty owocowe w kącikach ust, chmielowy smak utrzymuje się bardzo długo, nie jest zalegający, całość orzeźwiająca [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: bardzo ładna etykieta, gładki kapsel [4.5]
Uwagi: Świetne piwo, obecnie sprzedawane pod nazwą Orzeł Bielik
Moja ocena: [4.45]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Piana rzeczywiście obfita, utrzymująca się długo, oblepiająca ściany szkła. Smak, o dziwo, tak jak na etykiecie, "czysty", goryczkowy, z aromatem nieco gorzej, dominują nuty chmielowe bez innego wspomożenia. Dlaczego to piwo wydaje się udane? W przeciwieństwie do innych polskich ejli pozbawione jest przechodzących w landrynki nut owocowo-słodowych, często zbyt intensywnych, choć - oczywiście - są tu fajne ślady owocowości. Bardzo udany wyrób.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty zmętniony. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, bardzo wysoka i trwała. [4.5]
Zapach: Chmiel, owoce i ślad chlebowy. W sumie fajny. [4]
Smak: Goryczka, dość stonowana, delikatne tło cytrusowe. [4]
Wysycenie: Dość wysokie. [4]
Opakowanie: Nowe wzornictwo, na ecie orzeł z rozpostartymi skrzydłami. Nic nie poradzę, ale obecnie takie klimaty kojarzą mi się z nachalnym patriotyzmem... Sorka. [3.5]
Uwagi: Ciekawe i smaczne piwo. Polecam .
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzina ecie orzeł z rozpostartymi skrzydłami. Nic nie poradzę, ale obecnie takie klimaty kojarzą mi się z nachalnym patriotyzmem... Sorka.
Nie zdziwię się jak Amer IPA zacznie Ci się kojarzyć z Trumpem, Belgijski Byk z Tuskiem, a Samotny Wilk z Antonim. Kto szuka ten znajdzie.
Piłem z beczki na WFP, piw na straciło na swojej pełni, cielistości i treściwości. Akcenty owocowo-cytrusowe stały się zbyt dominujące. Podejrzewam, że jest to piwo uwarzone już w nowych tankach. Jest nadal dobre ale nie rewelacyjne jak pamiętam, a szkoda, rozbudowa browaru, zwiększenie mocy produkcyjnych idzie w parze ze zmianą smaku. Jak dla mnie w nie w tym kierunku co trzeba.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment