Piwo gotowe do oceny
Reden Świętochłowice, Krzyż Południa
Collapse
X
-
Reden Świętochłowice, Krzyż Południa
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnozłoty, zmętniony. [4]
Piana: dość obfita, początkowo drobnopęcherzykowa, szybko się dziurawi, ale jest w miarę trwała, zostawia ślady na szkle. [4]
Zapach: intensywny aromat chmielowy, sporo nut cytrusów, ale są też inne owoce, tropikalne, żółte, w tle delikatne iglaki. [4.5]
Smak: średnia pełnia słodowa, sporo nut chmielowych, głównie cytrusy, goryczka konkretna, zdecydowanie w kierunku wysokiej o cytrusowym charakterze. [4.5]
Wysycenie: średnie, dobre, pasuje. [4.5]
Opakowanie: utrzymane w stylu browary, jakoś ta wycięta etykieta niespecjalnie mi się podoba, ale jest pełen skład i komplet informacji. [4]
Uwagi: warka do 24.0.2015.
Moja ocena: [4.4]Last edited by rafael52; 2015-05-09, 23:44.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, lekko zmętniony [4.5]
Piana: obfita i zwarta, jednak bo niedługim czasie dziurawi się i opada, jednak nie do końca [4]
Zapach: silnie umiarkowany, wyraźne żółte, białe owoce, troche cytrusów i żywicy [3.5]
Smak: lekkie, a nie wodniste, dobrze pijalne z wyraźnie zaznaczoną goryczką, przyjemny smak chmielowy [4.5]
Wysycenie: umiarkowane, dobrze skomponowane [5]
Opakowanie: estetyczne z wszystkimi niezbędnymi informancjami jednak szału nie ma [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.1]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn, klarowne. [4.5]
Piana: Obfita, drobne pęcherzyki, oblepia szkło i dość długo się utrzymuje. [4.5]
Zapach: Słodowy i rześki chmiel - żywica, las i delikatny cytrus. [4]
Smak: Niezbyt słodkie, dość lekkie. Trochę biszkoptowy. Chmielenie w stylu trawiasto-ziołowym z wyraźnie zaznaczoną goryczką. [4.5]
Wysycenie: Średnie, OK. [4.5]
Opakowanie: Zgrabna eta, dokładne info. [4]
Uwagi: Warka 24.07.15 Dość neutralne w odbiorze, żadnych udziwnień - przez to łatwo pijalne i łatwo przyswajalne.
Moja ocena: [4.3]Last edited by Dzoshu; 2015-06-09, 23:19.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Nalewałem na dwa razy. Najpierw powiedziałbym, że bursztyn. Potem poszło więcej z dna, więc było jaśniejsze i bardziej zmętnione. [4.5]
Piana: Ładna, wysoka, drobna. Umiarkowanie trwała, ale ślady pozostawiła wyraźne. [4.5]
Zapach: Intensywny, przyjemny. Owoce południowe. Takie dojrzałe, słodkie. Próbowałem wyłapać naftę (w końcu to NZ), ale nie wiem, czy coś jest, czy autosugestia. Ogólnie jednak w aromacie jest świetnie. [5]
Smak: Goryczka średnia, taka pestkowa, grapefruitowo, a może bardziej ziołowa. Trochę jednak zalegająca. Zapach sugerował coś słodkiego, a w smaku tego zupełnie nie czuć. Nieco jednak brakuje mi tu podbudowy słodowej. Ale piwo smakuje dobrze. [4]
Wysycenie: Niskie, no może w kierunku średniego. OK. [5]
Opakowanie: Komplet informacji, to najważniejsze. Co do grafiki, można dyskutować. Ale to kwestia trzeciorzędna, jak dla mnie. [4.5]
Uwagi: Butelka z datą 24/07/15.
Pozytywne zaskoczenie. Piwo godne polecenia.
Skoro taki efekt daje chmielenie jednym tylko chmielem, to ten Southern Cross ma potencjał.
Moja ocena: [4.5]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zmętniony bliski pomarańczy [4.5]
Piana: Obfita z początku, jasna z drobnych i średnich pęcherzy, zostawiła gruby ślad na szkle i pozostała w małej warstwie na powierzchni. [4.5]
Zapach: Poczatkowo przyjemne aromaty dojrzałych owoców białych i tropikalnych, ale doszła dusząca nutka coś na wzór starej szmaty. [3.5]
Smak: Goryczka w nucie owocowej, pozostawiająca długo na języku, kontrowana przez słody. Orzeźwiający kwasek. [4.5]
Wysycenie: Średnie, poprawia pijalność. [4.5]
Opakowanie: ładny kolor, reszta poprawna i czytelna. [4]
Uwagi: Efekt psuje zapach uwydatniający się z czasem, jakby od starych chmieli.
Moja ocena: [4.125]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złote, jasno pomarańczowe. Zmętnione. [4]
Piana: Bardzo obfita, drobne i średnie pęcherze. Ładnie się prezentuje. [4]
Zapach: Nuty słodowe przemieszane z intensywnymi ale nie powalającymi nutami owoców cytrusowych, lekkie iglaki, mało tropików. Aromat orzeźwiający. [3.5]
Smak: Tak jak i aromat, przede wszystkim przyjemne chmielowe orzeźwienie, goryczka średnia lekka cytrusowa, minimalnie kwiatowa. dobrze zbalansowana słodową słodyczą. Piwo przede wszystkim wytrawne ale słodowej słodyczy tutaj jest nie mało. [4]
Wysycenie: Chyba ciut wyższe jak na Pale Ale, potrafi się solidnie odbić. [3.5]
Opakowanie: Może być, nie jest powalająca, nie bardzo przyciąga uwagę. Po prostu jest. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.775]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółty, lekko mętne [4.5]
Piana: Wysoka, drobna, biała. Zmniejszona do cienkiej warstwy 1 cm ale towarzyszyła do końca picia zostawiając piękne krzaczki [4.5]
Zapach: Średnio intensywny ale b. ładny Cytrusy, las i białe, słodkie owoce [4]
Smak: Tu już nie ma się czego przyczepić Podbudową słodowa, białe pieczywo i tost a nad nią góruje chmiel. Owocowy, rześki smak z żywiczną, krótką goryczką o średniej mocy [5]
Wysycenie: Średnie. Baaardzo pijalne [5]
Opakowanie: Grafika jak to u Redena -szału nie ma ale info jest [4]
Uwagi: Warka do 1.12 bodajże... Uch, bardzo smakowita APA. Zaliczyłbym ją do pierwszej trójki najlepszych amerykańskich ejli wypitych przeze mnie w tym sezonie. Warto!
Moja ocena: [4.525]Last edited by jerzdna; 2015-08-25, 07:35.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: miedziano-pomarańczowe, mętne [5]
Piana: drobna, zwarta, gęsta, zostaje w szkle długo czas po tym jak piwo zostanie wypite [5]
Zapach: słabo wyczuwalny, głównie owocowo-chmielowy [3.5]
Smak: pełne, treściwe, goryczka mocna ale nie zalegająca, świetnie wyważona ze smakiem zbóż oraz owoców, głównie cytrusowych, do tego wyczuwalne kwiatowe akcenty [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: prosta fajna etykieta, firmowy kapsel [5]
Uwagi: Swietne piwo
Moja ocena: [4.475]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoto-pomarańczowy, mętny. [4]
Piana: wysoka, gęsta, drobnopęcherzykowa, trwała, ładnie oblepia szkło. [5]
Zapach: średnio intensywny, przyjemny, chmielowy, owocowy i lekko sosnowy. [4]
Smak: chmielowy i lekko słodowy. Mocno owocowy, lekko kwaskowy z dość mocną goryczką, która nie jest zalegająca. Piwo jest lekkie, orzeźwiające i smaczne. [4.5]
Wysycenie: średnie. [5]
Opakowanie: etykieta podobna do innych z tego browaru, niezbyt ciekawa, podany pełny skład, firmowy kapsel. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.325]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnożółty, zmętniony. [5]
Piana: Mogłaby w końcu zacząć opadać, bo nie mogę przelać pozostałej połowy piwa do szklanki [5]
Zapach: Lekki, rześki, owocowy, tropikalny. [4]
Smak: Piwo wytrawne, orzeźwiające, z mocną, cytrusowo-żywiczną goryczką. Sporo owoców, chociaż słodowości, ciała mogłoby być odrobinę więcej (aczkolwiek to prywatna preferencja, po prostu lubię bardziej treściwe piwa). [4.5]
Wysycenie: W sam raz. [5]
Opakowanie: Jak to Reden. [4.5]
Uwagi: Fajne piwo, dobre na upał.
Moja ocena: [4.425]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowe, mętne, ale bez drobin i farfocli, [4.5]
Piana: Intensywna, drobnopęczherzykowa, wysoka, dosyć trwała, ładnie oblepia szkło, schodzi do kożuszka [4.5]
Zapach: Z butelki cytrusy intensywna igła, ze szkła zółte cytrusy, igła, biszkopty, wyraźna nuta słodowa. [4.5]
Smak: Goryczka niska, ale przyjemna, nie zalega, ale pozostawia przyjemny posmak. Lekko biszkoptowe , wytrawne nawet lekko wodniste. Bardzo pijalne, sesyjne piwko [4.5]
Wysycenie: Wysycenie może nawet troszkę za duże. [4]
Opakowanie: Ciekawa forma etykiety, odnośnik do Krzyża Południa, wszytkie potrzebne informacje, [5]
Uwagi: Chmiel ciekawy, goryczka mogłaby być troszkę wyższa,
Moja ocena: [4.5]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty, mętny. [4.5]
Piana: Bardzo wysoka, sama zaczęła uciekać z butelki. Zajmuje połowę objętości szkła, piwo nalewane na cztery razy, trochę to denerwujące Grubopęcherzykowa. [4.5]
Zapach: Cytrusy, białe owoce. Nikły. [3.5]
Smak: Słodowy, cytrusowy, goryczka cytrusowa, średnia. [4]
Wysycenie: Niskie. [4.5]
Opakowanie: Standard dla tego browaru, nie jest źle, ale szałowo też nie. Brawo za własny kapsel. [4]
Uwagi: Hm, mam problem z oceną tego piwa, z jednej strony jest pijalne i nienarzucające się, z przyjemną goryczką, ale z drugiej trochę nijakie. Po NZ spodziewałem się "dziwniejszych" aromatów i posmaków, tymczasem jest dość normalne Wyczytałem teraz, że ten chmiel daje nuty sosnowe, ja w piwie ich nie wyczułem, ale za to odbija mi się właśnie sosną - dziwne. Podsumowując, można je spróbować, ale raczej nie powtórzę go drugi raz. Warka do 23.01.2016
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
Comment