Piwo gotowe do oceny
Dukla, Mała czarna
Collapse
X
-
Dukla, Mała czarna
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, klarowny [5]
Piana: Koloru kawy z mlekiem, brązowa. Ładna, intensywna, chociaż niezbyt drobna [4]
Zapach: Fajny, czuć palone słody i troszkę czekolady. W tle jest jeszcze nuta słodka, której nie potrafię nazwać - coś jakby świeże zboże [4]
Smak: Ten cream stout okazuje się nie być wcale taki słodki, Mała Czarna jest raczej wytrawnym piwem, słodkość (o ile jest) jest raczej dalej, w tle. W smaku najpierw czuję paloność, bardzo mocną - skojarzenie z dymnym aromatem wędzonych śliwek, następnie czuję kawę i czekoladę, goryczka umiarkowanie niska. [4]
Wysycenie: Odpowiednie [4.5]
Opakowanie: Super grafika, wreszcie jakaś etykieta z dukli naklejona równo Na etykiecie podstawowe informacje są obecne ale - brak tam laktozy, nie wiem czy przez pomyłkę czy faktycznie piwo nie było dosładzane, co jest możliwe bo w smaku słodycz jest naprawdę niska. Kapsel goły [4.5]
Uwagi: Fajny ale niezbyt słodki cream stout w ładnym opakowaniu z młodego ale bardzo dobrze rokującego browaru
Moja ocena: [4.1]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarna czerń. Wcale nie taka mała... . [4]
Piana: Beżowa, bardzo drobna, średniowysoka, niezbyt trwała (a szkoda). [3]
Zapach: Słód, także palony, lekka wędzonka, czekolada, kawa. [4]
Smak: Ślad kwasku, popiół, gorzka czekolada, kawa, posmak zbożowy. [4]
Wysycenie: Niskie - stoutowe. [4]
Opakowanie: Podoba mi się dukielski styl, ale...: 1) nie ma rysia; 2) ani ta kawa nie jest mała, ani biust tej małej nie wygląda na naturalny... .
Wiem. Czepiam się . [4]
Uwagi: To trochę niepokojące, ale od jakiegoś czasu coraz przyjemniej pije mi się stouty.
Moja ocena: [3.9]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziPodoba mi się dukielski styl, ale...: 1) nie ma rysia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MrGodiva Wyświetlenie odpowiedziZ czystej ciekawości: Dlaczego miałby tam być ryś?
Comment
-
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, klarowny, nie wiem czy można chcieć czegoś więcej? [5]
Piana: Ciemnokremowa, ładna, średniopęcherzykowa, ale niestety za szybko uciekła [3.5]
Zapach: Czekolada i intensywna kawa [4.5]
Smak: Wytrawny, czekoladowy, kwaskowaty i kawowy. Aksamitne dzięki płatkom owsianym. [4.5]
Wysycenie: Niskie, ale jest ok [4]
Opakowanie: Etykiety w niektórych piwach browaru Dukla są największym plusem, ale nie tutaj. Tzn. etykieta jest świetna, ale nie jest jedyną zaletą. Rzuciło mi się w oczy to, że nie ma opisanych chmieli i słodów co jest sporym minusem. [4]
Uwagi: Ceny piw z browaru Dukla są za wysokie - to fakt. Ja rozumiem, że trzeba było zainwestować w bardzo dobrego grafika żeby zrobić takie ładne etykiety, ale za taką cenę można spokojnie kupić dwie butelki Geezera, albo Turbo Geezera, który jest trochę lepszy, jeżeli chodzi o całokształt. Co prawda zostałem pozytywnie zaskoczony super szkłem firmowanym logiem browaru Dukla, które kupiłem taniej niż piwo (coś tu chyba jest nie tak, ale nie narzekałem).
Moja ocena: [4.375]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nms007 Wyświetlenie odpowiedzi@up
Nie nasza wina, że hurtownie i sklepy też chcą zarobić
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Winalubie Wyświetlenie odpowiedziKolor: Czarny, klarowny, nie wiem czy można chcieć czegoś więcej? [5]
Piana: Ciemnokremowa, ładna, średniopęcherzykowa, ale niestety za szybko uciekła [3.5]
Zapach: Czekolada i intensywna kawa [4.5]
Smak: Wytrawny, czekoladowy, kwaskowaty i kawowy. Aksamitne dzięki płatkom owsianym. [4.5]
Wysycenie: Niskie, ale jest ok [4]
Opakowanie: Etykiety w niektórych piwach browaru Dukla są największym plusem, ale nie tutaj. Tzn. etykieta jest świetna, ale nie jest jedyną zaletą. Rzuciło mi się w oczy to, że nie ma opisanych chmieli i słodów co jest sporym minusem. [4]
Uwagi: Ceny piw z browaru Dukla są za wysokie - to fakt. Ja rozumiem, że trzeba było zainwestować w bardzo dobrego grafika żeby zrobić takie ładne etykiety, ale za taką cenę można spokojnie kupić dwie butelki Geezera, albo Turbo Geezera, który jest trochę lepszy, jeżeli chodzi o całokształt. Co prawda zostałem pozytywnie zaskoczony super szkłem firmowanym logiem browaru Dukla, które kupiłem taniej niż piwo (coś tu chyba jest nie tak, ale nie narzekałem).
Moja ocena: [4.375]- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Winalubie Wyświetlenie odpowiedziSzanowny Panie, (...) Dukla jest często 1,5-2 razy droższa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MrGodiva Wyświetlenie odpowiedzi@Winalubie
Za ile i gdzie to piwo kupiłeś?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNo to pojechałeś. Ja zanabyłem za 10 zł. Jest to drożej niż Pinta, ale Kingpin też tyle kosztuje. Wolę jednak Duklę.Last edited by Winalubie; 2015-05-28, 10:53.
Comment
-
Comment