Piwo gotowe do oceny
Browar Stu Mostów, Art+ 2 Nigredo
Collapse
X
-
Browar Stu Mostów, Art+ 2 Nigredo
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: brunatne co widac pod swiatlo [5]
Piana: slaba. z poczatku wysoka szybko zredukowala sie docieniutkiego kozuszka. kolor jasny braz. wcale nie zostawia koronek [3]
Zapach: duzo lepiej. czekolada mleczna .kawa z mlekiem. pozniej mieta. odrobine spalenizny [4]
Smak: czekoladki five oclock to pierwsze co przyszlo mi na mysl. tylko bez slodyczy. troche kwasku i kawy. goryczka srednia. przyjemna [4.5]
Wysycenie: niskie [5]
Opakowanie: grafika skromna ale podoba sie. info skrocone [4]
Uwagi: bardzo fajny. mocno pijalny stout. mieta nie jest przytlaczajaca. raczej dobrze wkomponowana w calosc. bez wad. moj pierwszy kontakt z produktem tego browaru i jestem zadowolony
Moja ocena: [4.2]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnobrunatny, lekko zamglony. [4]
Piana: średnio obfita, początkowo drobnopęcherzykowa, szybko się dziurawi, dość szybko opada. [3.5]
Zapach: średnio intensywny, dominują aromaty czekolady, wyczuwalny lekki karmel, w tle odrobina mięty. [3.5]
Smak: tak jak w aromacie dominują nuty czekolady, kakao, delikatna paloność, goryczka średnia, wyraźnie zaznaczona, mięta delikatnie wyczuwalna na finiszu. [4]
Wysycenie: średnie w kierunku niskiego, pasuje. [4.5]
Opakowanie: ciekawy projekt graficzny, sporo informacji o piwie, brakuje tylko pełnego składu. [4]
Uwagi: warka do 17.06.2015.
Moja ocena: [3.8]Last edited by rafael52; 2015-05-11, 00:44.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrunatny, nieprzejrzysty. [4.5]
Piana: Jasnobrązowa, ze sporymi pęcherzykami. Po nalaniu średnio obfita, znikła szybko (za szybko). [3]
Zapach: Bardzo nikły aromat czekoladowo-miętowy. Przyjemny zapach, mógłby być intensywniejszy. [3.5]
Smak: Gorzka czekolada, lekki posmak palonej kawy. Mięta ledwo wyczuwalna. Po pierwszych paru łykach wrażenia fantastyczne, potem już trochę gorzej, ale wciąż przyjemnie. [4]
Wysycenie: Średnie, akceptowalne. [4]
Opakowanie: Bardzo ładna szata graficzna, minus za czarny kapsel. [4.5]
Uwagi: W wersji butelkowej piwo to podeszło mi dużo bardziej niż w wersji lanej na BGM2. Może dlatego, że teraz nie miało takiej zacnej konkurencji, jak wtedy Bardzo przyjemny czekoladowy stout, gdyby tylko cena nie była taka kosmiczna... (8,50 zł).
Moja ocena: [3.775]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardziej ciemnobrunatny niż czarny. [4]
Piana: Średnio obfita, dość drobno zbudowana, trwałość poniżej średniej, kiepsko zdobi szkło. [4]
Zapach: Średnio intensywny, toffi, nieco czekolady i drobna nuta mięty (ale gdybym nie wiedział że użyta została tu mięta pewnie bym nie wyczuł). [3.5]
Smak: Nieco kawy i gorzkiego kakao, delikatna kwaskowość. Mięta raczej nie jest szczególnie wyczuwalna w smaku jednak pozostawia wyraźne uczucie chłodzenia. Z czasem męta staje się bardziej uwypuklona. Goryczka dość wyraźnie zaznaczona. Piwo jest tez wyraźnie garbnikowe. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Jakoś specjalnie mnie nie przekonuje etykieta, plus za praktycznie pełen skład. [4]
Uwagi: Warka z datą do 08.06.2015. Raczej spodziewałem się czegoś więcej. Piwo ani nie jest zabójczo miętowe, ani wyraźnie czekoladowe, a nawet jak na FES-a jest przeciętne.
Moja ocena: [3.625]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Prawie czarne, nieprzejrzyste. [4]
Piana: Dość szybko opada redukując się do warstwy na powierzchni. [3]
Zapach: Czekolada, palony słód i wyraźna, chłodząca nuta mięty. [4]
Smak: Oleista konsystencja, kakao, gorzka czekolada. Goryczka średnio wysoka fajnie komponuje się z miętowym posmakiem. [4.5]
Wysycenie: Średnie w stronę niskiego. [4.5]
Opakowanie: Fajna etykieta, dokładny skład. [4.5]
Uwagi: 08.06.2015 Czekoladki "After Eight" w płynie. Bardzo fajne ale raczej jako ciekawostka niż regularny zakup.
Moja ocena: [4.15]Last edited by Dzoshu; 2015-05-31, 18:46.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, klarowny. [4.5]
Piana: Beżowa, bardzo drobna i zwarta. Nalewa się obficie i pozostaje do końca. Delikatnie zdobi szkło. [4]
Zapach: Czekoladki After eight; czekolada i mięta. W tle paloność oraz delikatne melanoidyny. [4]
Smak: Gorzka czekolada, mięta, melanoidyny, słodowość. Wyrazista paloność w połączeniu z paloną i ziołową goryczką staje się na finiszu ściągająca i zalegająca. Pełnia niska, piwo jest wodniste. [3]
Wysycenie: Niskie, odpowiednie. [4.5]
Opakowanie: Proste i wiejące nudą. [3.5]
Uwagi: Gdy piłem to piwo po raz pierwszy na BGM2 byłem pod wrażeniem. Po 2 miesiącach, wersja butelkowa tylko w aromacie przypominała poprzednika z festiwalu. W smaku tylko delikatna mięta, brak balansu, brak pełni oraz efekt ściągania na finiszu.
Moja ocena: [3.625]
Comment
-
-
Wypite na WFP. Ciekawe połączenie znane z wyrobów niepiwnych. Nie jestem do takich przekonany, ale stout był niezły. Mięta się nie wybijała, a cechy stouta zachowane. Może będzie mi dane spróbować z butelki, bo notatki z festiwalu szczątkowe.
Comment
-
Comment