Piwo gotowe do oceny
Miedzianka, Cycuch Janowicki
Collapse
X
-
Miedzianka, Cycuch Janowicki
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty zmętniony. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, średniowysoka, dość trwała. [4]
Zapach: Sosnowo-chmielowy, ale zaskakująco słaby... No, można wywąchać lekkie tło słodowo-owocowe. [3.5]
Smak: Intensywna, ale nie brutalna, goryczka, tło znowu owocowe z lekkim akcentem słodowym. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Goły zielony kapsel, pasujący do zielonej podkoszulki górnika na ecie, trzymającego kilof i kufel piwa. Charakterystyczne, nieprzekombinowane, marketingowo trafiające w przemysł wydobywczy . [4]
Uwagi: Całkiem fajne piwo, ale w browarze odniosłem wrażenie, że to nie jest to, co rudawskie tygrysy lubią najbardziej...
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, mocno mętny. [4]
Piana: Wysoka, utrudnia nalewanie, bardzo trwała. [4]
Zapach: Cytrusy, skórka od grejpfruta. [4]
Smak: Lekko słodowy, cytrusowo-skórkowa chmielowość i taka sama goryczka, średnia, długa. [4.5]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: Standard dla nich, zielony kapselek. [4]
Uwagi: Bardzo przyjemne, smaczne piwo. Jednostronne - bo wybitnie cytrusowe - ale mi to nie przeszkadza. Nie spodziewałem się aż tak silnego nachmielenia, ale jest ok, goryczka jest całkiem przyjemna. Problemem była jedynie piana, wypełniająca początkowo 1/3 szkła. Ogólnie ok, polecam.
Moja ocena: [4.2]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, lekko zmętniony. [5]
Piana: Dość wysoka, drobnopęcherzykowa, ale szybko opadła pozostając jednak na szkle. [4]
Zapach: Aromaty cytrusowo-żywiczne, multiwitamina i słodkie owoce. Bardzo przyjemnie. [4.5]
Smak: Podobnie jak w zapachu, czyli iglaki i cytrusy, goryczka niezbyt wysoka, niezalegająca , pasująca do stylu. Smaczne, sesyjne piwo, jedynie brakowało mi trochę większej podbudowy słodowej. [4]
Wysycenie: Średnie w kierunku niskiego, mogłoby być nieco większe. [4]
Opakowanie: Etykieta z logo browaru, jednak dość przeciętna. Brak pełnego składu, kapsel zwykły. [3]
Uwagi: Warka do 13.11.2016
Moja ocena: [4.175]604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty, mocno opalizujący [4]
Piana: Biała, drobno i średnio pęcherzykowa, niska, średnio długa [3.5]
Zapach: Wyraźny chmielu o cytrusowym, nieco perfumowym profilu, wyraźny ale nie mocny. Słodowość w typie ciasteczkowym. Błąka się fałszywie brzmiąca nuta siarkowa [3.5]
Smak: Dość pełne, słodowe, nasuwa się skojarzenie z pszennym pieczywem. Chmiel umiarkowany, goryczka średnia, przyjemnie dominująca na zakończenie [4]
Wysycenie: Niskie, nawet jak na styl nieco za niskie [3.5]
Opakowanie: Etykiety charakterystyczne i oryginalne, podstawki, ulotki, magnesy, widok na fermentownię i leżakownię... jak to w browarze [5]
Uwagi: Dobre pale ale. Nieco przechylone na stronę słodową ale dzięki niezłemu chmieleniu może spokojnie pełnić rolę jedynego piwa na dłuższe posiedzenia
Moja ocena: [3.8]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy, zamglony. [4.5]
Piana: niezbyt wysoka, drobno i średniopęcherzykowa, szybko opada do cienkiej warstwy, która utrzymuje się przez dłuższy czas. [3.5]
Zapach: średnio intensywny, przyjemny, cytrusowy i lekko słodowy. [4]
Smak: żywica, cytrusy lekko słodowy. Goryczka jest dość mocna i bardzo przyjemna. Piwo jest lekkie, orzeźwiające i bardzo dobrze się je pije. [4]
Wysycenie: za niskie. [3.5]
Opakowanie: etykieta podobna do innych z tego browaru, brak pełnego składu, tym razem ładny kapsel z nadrukiem. [3.5]
Uwagi: Smaczne APA, szybko znika ze szklanki.
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
Comment