Piwo gotowe do oceny
Księży Młyn, [Piwoteka] Mawashi Geri
Collapse
X
-
Księży Młyn, [Piwoteka] Mawashi Geri
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnozłoty, pomarańczowy, zmętniony. [4.5]
Piana: niezbyt obfita, drobnopęcherzykowa, szybko redukuje się do cienkiej warstwy. [3]
Zapach: średnio intensywny, sprawia wrażenie słodkiego, lekko owocowy, raczej czerwone owoce, wyczuwalne również wiórki kokosowe, jest też lekka nuta ziołowa. [3.5]
Smak: przyjemna, średnia pełnia słodowa, skontrowana wyraźną goryczką na średnim poziomie, jak w aromacie wyczuwalne nuty kokosa. [4]
Wysycenie: średnie w kierunku wysokiego, mogło by być trochę niższe. [4]
Opakowanie: graficznie główny motyw średnio mi się podoba, ale jest sporo informacji o piwie, o składzie. [4]
Uwagi: ciekawa wariacja na temat IPA, brakuje tylko trochę aromatu.
Moja ocena: [3.75]Last edited by rafael52; 2015-05-11, 14:33.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemna zamglona pomarańcza [4]
Piana: Średnio pęcherzykowa, niezbyt trwała, szybko się redukuje [3]
Zapach: Rzeczywiście nuty zbliżone do wodorostów używanych w sushi, do tego wyczuwalny również kokos, całość daje mleczno-mdłe połączenie. [3.5]
Smak: Podobnie jak w aromacie, tak również w smaku wyczuwalna mleczność, czuć też słodkawy kokos. Słodycz ta jest jednak kontrowana wyraźną goryczką [4]
Wysycenie: Bez zastrzeżeń [5]
Opakowanie: Podobnie jak w przypadku gose z Piwoteki - pomysł ciekawy, informacje szczegółowe, jednak całość trochę zbyt przekombinowana. [4.5]
Uwagi: Największa wartość marketingowa czyli wodorosty dają ciekawe nuty w aromacie, jednak na tym pozytywne wyróżniki tego piwa się kończą. Lekko mdłe i mleczne zarówno w zapachu jak i smaku, prezentuje się dość przeciętnie.
Moja ocena: [3.8]
Comment
-
-
Gdyby ktoś był zainteresowany to w Drink Hali we Wrocławiu jest to piwko w promocji za niecałe 4 zł (termin ważności bodaj do 28.05).
Osobiście nie podejmę się szczegółowej oceny, gdyż daleko mi do konesera godnego wystawiania ogólnie dostępnych opinii. Stwierdziłem jednak, że warto poinformować Wrocławian o tej promocji, bo jak z taką cenę jak najbardziej warto spróbować - chociażby dla statystyki.Last edited by Antolasek; 2015-05-26, 21:29.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty zamglony. [4]
Piana: Białokremowa, drobna, dość wysoka i trwała. [4]
Zapach: Słód, owoce i lekki powiew chmielu. Poprawny standard. [3.5]
Smak: Konkretna goryczka, ale nieźle opakowana owocami i słodem. Na szczęście nie wyczuwam dalekowschodniej egzotyki. [3.5]
Wysycenie: Średniowysokie. [4]
Opakowanie: W stylu Piwoteki, który jednak nie jest moim stylem... Kapsel browaru. [3.5]
Uwagi: Nie jadam tradycyjnego sushi - raz zjadłem wersje grillowaną. Niczego kojarzącego się z surową rybą tutaj nie wymlaskałem. Dla mnie to piwo mogłoby się nazywać np. pas de deux albo Maschinengewehr... .
Moja ocena: [3.6]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Lekko zamglony jasny bursztyn. [4]
Piana: Jasna, dość obfita, drobne pęcherzyki, do tego całkiem trwała, ładny lacing. [4.5]
Zapach: Lekko słodowy, troszkę cytrusów no i może odrobinę ziołowy, może być, ale to nic specjalnego. [3.5]
Smak: Niedużo słodu, ryżowy, wyraźnie cytrusowy, trochę ponad średnia goryczka grejpfrutowa, całkiem pełne, dość wytrawne, niezbyt długi posmak trochę jakby ziołowo-zielony, może to te wodorosty. [3.5]
Wysycenie: Średnio-wysokie - mogłoby być odrobinę niższe, ale pasuje do piwa. [4]
Opakowanie: Etykieta typowa dla Piwoteki, komplet informacji z wyjątkiem miejsca warzenia. [4]
Uwagi: Nie próbowałem nigdy sushi, więc nie kojarzę jak smakuje nori. Ale lubię za to piwa z dodatkiem płatków ryżowych. Pod tym względem jest niewiele lepsze niż Chorągiew Rodowa(Łańcut), ale nadal wolę Oto Mata IPA od Pinty. Ogółem piwo jest w porządku, nie urzekło mnie, ale nie ma mu nic do zarzucenia, można wypić ze smakiem. Warka do 21.05.2017.
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: miodowy/bursztynowy (jasny) lekko zmętniony. [4]
Piana: écru z drobnych pęcherzyków utworzyła gęstą czapę, opadając zostawiła ślad na szkle. [4.5]
Zapach: lekko wytrawny, cytrusowy, przyprawa imbiru majaczy w tle. W kontrze są nuty słodowe z biszkoptem i jeszcze coś: może to są te słodkawe wodorosty, które wcinają skośnoocy? [3.5]
Smak: najpierw bazę słodową – zbożową z lekkim kwaskiem, nadający piwu orzeźwienie. Potem wchodzi goryczka żywiczno-przyprawowa i trochę też łodygowa, lekko zalegająca. Całość dopełnia posmak …sushi. Ciało piwa jest wysokie, gładkie co zapewne jest efektem wsadu płatków ryżowych. [3.5]
Wysycenie: średnie do niskiego, pasuje do stylu. [4.5]
Opakowanie: Grafika ciekawa ale trudno odczytać tytuł [4]
Uwagi: Do ideału brakuje tylko wytrawnej goryczki i bardziej intensywnego aromatu.
Moja ocena: [3.7]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: W odcieniach pomarańczowych, piwo zmętnione. [4]
Piana: O żółtawym zabarwieniu, wysokość powyżej średniej, trwała z przewagą drobnych pęcherzyków, opadając pozostawia na szkle ślady. [4]
Zapach: Cytrusowy, kokosowy... po ogrzaniu pojawiają się owoce mango, nuty ziołowe, imbir i akcenty słodowe. [4]
Smak: Cytrusy, akcenty imbirowo-ryżowe, kokos, mango, zioła... Goryczka średnia cytrusowo-korzenna z imbirowo-ryżową pikantnością. [4]
Wysycenie: Spore, pasuje do piwa. [4.5]
Opakowanie: Na etykiecie podane informacje... firmowy kapsel [3.5]
Uwagi: Warka do 21.05.2017, pite 20.05 i 11.07'17. Spożywanie niemal po dwóch miesiącach po terminie smakowało identycznie jak to z dnia przed końcem. Wytrawne, trochę odbija się wodorostami... :-) **271**
Moja ocena: [4]
Comment
-
Comment