Piwo gotowe do oceny
Witnica, [Spirifer] Giro
Collapse
X
-
Witnica, [Spirifer] Giro
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemniejsza , czerwonawa herbata. [3.5]
Piana: Po etapie startowym grubsza warstwa z lejsingiem. [3.5]
Zapach: Konkretny żywiczno grapefruitowy. [4]
Smak: Dość słodkie ale dobre, lekka żywica, cytrusowość grapefruitowa. Finisz bardziej słodki niż start. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Trochę kolarsko infantylne /nie wnikając w historię takiej grafiki/ różowa koszulka na tle jasno niebieskiego nieba to dla mnie jakoś mało piwne. [3.5]
Uwagi: IBU 72. Niefiltrowane smaczne piwo /może na minus tylko to już duże pod koniec odczucie słodyczy/. Wypite bez większych problemów.
Moja ocena: [3.9]Last edited by Javox; 2015-05-11, 14:12.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnozłoty, bursztynowy. [4.5]
Piana: obfita, drobnopęcherzykowa, dość trwała, zdobi szkło. [4.5]
Zapach: aromat dość słaby, chmiele niezbyt intensywne, wyczuwalne jakieś żywice i może delikatny cytrus, dominują aromaty karmelowe, wyczuwalny dość wyraźny diacetyl. [1.5]
Smak: dość wysoka pełnia słodowa, sporo karmelu i słodyczy, goryczka wyraźna, średnia w kierunku wysokiej, ale trochę jej brakuje, wyczuwalne nuty opiekane. [2.5]
Wysycenie: średnie, nie zapycha, odpowiednie. [4.5]
Opakowanie: graficznie nawiązuje do wcześniejszych piw, pełen skład na kontrze. [4]
Uwagi: warka do 20.10.2015.
Moja ocena: [2.625]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemna herbata. [4]
Piana: Drobnopęcherzykowa (chyba drobniejszej nie widziałem nigdy), trwała, oblepia szkło [4]
Zapach: Cytrusy, karmel, diacetyl [2]
Smak: Cytrusy, słodycz; wysoka goryczka, osiadająca na podniebieniu i diacetyl. [2.5]
Wysycenie: Średnie [4]
Opakowanie: Paskudne. Ogłosiliby konkurs, to ktoś by im tego kolarza za darmo zrobił lepszego w 15 minut. [1]
Uwagi: Do 20.10.15
Moja ocena: [2.55]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowe, lekko zmętnione [4]
Piana: Szybko opadła do minimalnej warstwy [3.5]
Zapach: Niezbyt intensywne chmiele amerykańskie , oprócz standardowych cytrusów i owoców białych jst skórka pomarańczy. [3.5]
Smak: Wyraźny alkohol, słodkawe słody kontrują wytrawną goryczkę, niezbyt intensywną. [3]
Wysycenie: Średnie, optymalne [4]
Opakowanie: W temacie, czytelne [4]
Uwagi: Poprawne piwo z niezbyt intensywną goryczką.
Moja ocena: [3.375]
Comment
-
-
Witnica: [Spirifer] Giro
__
Ekstrakt: 18.1% wag.
Alkohol: 7.6% obj. / 5.7 % wag. (max)
pite po terminie do:20.10.2015 ( pierwsza warka)
Piana drobna dość trwała pięknie zdobi szkło. Kolor jasne złoto klarowne, po dolaniu resztek z butelki trochę się zmętniło. Aromat chmielowość, i lekkie masełko ale takie czeskie przyjemne. Smak, tu również diacetyl, słodowość trochę karmelu i wysoka ale krótka goryczka. Alkohol ukryty całkowicie. Piwo dobre pijalne i diacetyl dodaje tu taki czeski charakter piwu, nie przeszkadza. Przyjemnie sie pijeRównież tutaj
https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/
Comment
-
-
Bardzo dobre, świetnie pijalne piwo. Zakupione z beczki do buteleczki w Blue City"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziBardzo dobre, świetnie pijalne piwo. Zakupione z beczki do buteleczki w Blue City"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziA sorki ja piłem Giro American Wheat
Comment
-
Comment