Piwo gotowe do oceny
Widawa, Rauchbier
Collapse
X
-
Widawa, Rauchbier
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno miedziany, rubinowy, zmętniony. [4]
Piana: średnio obfita, początkowo drobnopęcherzykowa, szybko się dziurawi, redukuje się do około centymetrowej warstwy, dość trwałej. [3]
Zapach: średnio intensywny, dominuję wędzonka, zaraz za nią wyczuwalny karmel, delikatne przypiekane aromaty [4]
Smak: piwo wytrawne, dominuje wędzonka, delikatny karmel i nuty opiekane, może lekko palone, goryczka średnia z nutką dymu. [4]
Wysycenie: średnie w kierunku wysokiego, mogło by być niższe. [4]
Opakowanie: ładna grafika na etykiecie, sporo informacji o piwie, o twórcy receptury, brakuje tyko informacji o składzie. [4]
Uwagi: warka do 15.06.2015.
Moja ocena: [3.9]Last edited by rafael52; 2015-05-22, 23:25.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny, pod światło brązowy i zmętniony [3.5]
Piana: beżowa, grubopęcherzykowa, nietrwała, zostaje po niej tylko cienka warstwa, słaby lacing [3.5]
Zapach: dość wyraźna wędzonka w typie drewna z ogniska [4.5]
Smak: dominuje "drewniana" wędzonka, ale nieprzesadzona; jest trochę słodyczy; niezły balans [4]
Wysycenie: dość wysokie, lekko szczypie w ustach [4]
Opakowanie: bardzo prosta etykieta, ale podoba mi się "retro" czcionka i rycina; sporo informacji o piwie [4]
Uwagi: Butelka z datą 10.06. Bez fajerwerków, ale to porządnie wykonany, "przystępny" rauchbier. Jak ktoś ma w sklepie to chyba warto brać, bo cena rozsądna.
Moja ocena: [4.1]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowe z miedzianymi przebłyskami. [4]
Piana: Obfita, dość drobno zbudowana, średnio trwała, zdobi szkło. [4.5]
Zapach: Dość intensywny, wyraźnie dymiony w ogniskowo-szynkowym stylu z nutą karmelową. [4]
Smak: W smaku wędzonka nieco mniej dominuje jednak dalej jest bardzo intensywna przypomina mocno wędzony ser. Delikatnie słodkawe z akcentem karmelowym. Goryczka średnia. [4]
Wysycenie: Nieco powyżej średniego. [4]
Opakowanie: W stylu Widawy, proste ale schludne, szkoda że nie ma kompletu informacji. [4]
Uwagi: Warka z datą do 10.06.2015. Solidne i smaczne piwo, może nieco za słodkie.
Parametry A: 5,2% obj. E: 13% wag.
Moja ocena: [4.05]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowy mętny. [4]
Piana: Kremowobeżowa, drobna, niewysoka i nietrwała. [3.5]
Zapach: Wędzonka, słód i karmel. [4]
Smak: Wędzonka, taka serowa, lekka goryczka, może troszkę jakichś owoców...? [3.5]
Wysycenie: Niskie raczej. [4]
Opakowanie: W starym stylu, rycina sprzed lat, charakterystyczne, może się podobać. [4]
Uwagi: Hm. Uwielbiam wędzonki, ale ta zafascynowała mnie co najwyżej średnio...
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
Comment