Piwo gotowe do oceny
Bazyliszek, Koko bongo
Collapse
X
-
Bazyliszek, Koko bongo
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jak na Black IPA nieco zbyt rubinowe, brakuje tej czerni trochę. [3.5]
Piana: Grube pęcherze, szybko opada, wysoka, jednak nietrwała, ładnie osiada na ściankach [3.5]
Zapach: świetny, całkiem intensywny zapach granatu, melona, czerwonych owoców, cytrusów, a z drugiej strony ciemnej czekolady i kawy, nut palonych brak. Bardzo ładna kompozycja aromatyczna [4.5]
Smak: Piwo zgodnie z nazwą jest bardzo sesyjne, jednak nie wodniste, goryczka raczej na poziomie średnim w kierunku niskiego, na pierwszym planie akcenty kawowe, czekoladowe, ciemny karmel, wszystko uzupełnione nutami granatu, cytrusów - bardzo udana kompozycja smakowa [4]
Wysycenie: Na średnim poziomie, pasuje do sesyjnego charakteru piwa. [4.5]
Opakowanie: Plakietka na kranie, typowo lekko-psychodeliczna jak to u tego browaru. [4.5]
Uwagi: Piwo było nalewane z Randalla wypełnionego m.in. pomarańczami, granatami i białą czekoladą, jednak barman twierdził, że nie wpłynęło to istotnie na smak piwa, więc mimo wszystko oceniłem artomatem. Faktycznie jest chyba drobny problem z dostępnością piw tego browaru, skoro tak dobre piwo nie doczekało się jeszcze żadnej oceny.
Moja ocena: [4.15]
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika GreenFox Wyświetlenie odpowiedziFaktycznie jest chyba drobny problem z dostępnością piw tego browaru, skoro tak dobre piwo nie doczekało się jeszcze żadnej oceny.
A że ocen mało? Ja piłem jak dotąd wszystkie i w 98% były dobre a nawet bardzo dobre. Jednak jak już człowiek idzie do multitapu to raczej nie robi zdjęć i nie pisze z notatnikiem w ręku, a raczej rozmawia o danym piwie z współbiesiadnikami lub barmanami.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziA że ocen mało? Ja piłem jak dotąd wszystkie i w 98% były dobre a nawet bardzo dobre.
Koko Bongo o którym mówimy bodajże 6 zł.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziDostępność jest, w obu warszawskich Piw Pawiach zazwyczaj jest na kranach 12-15 gatunków piw z tego browaru. Poza stolicą w głównych miastach niestety tylko po 2-3.
Comment
-
Comment