Piwo gotowe do oceny
Krajan, [MASH] Kotłownia, Słucham
Collapse
X
-
Krajan, [MASH] Kotłownia, Słucham
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Kolor: Brąz, ciemniejszy od coli [4]
Piana: Genialna! Super lejsing, drobniutka, beżowa [5]
Zapach: Karmel, troszkę czekolady, chlebek razowy[4]
Smak: Podobnie jak aromat + solidna goryczka. Gęste, wydawało się piwem degustacyjnym, a praktycznie jest sesyjne. [4]
Wysycenie: Średnie do niskiego. [4]
Opakowanie: Etykieta ładna, chociaż mi skojarzyła się z piwem "Pan tu nie stał", brak pełnego składu, QR przekierowuje donikąd, kapsel golas [4]
Uwagi: Warka 28.01.2016
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowy, ciemny jak stout, od piwa żytniego oczekiwałbym barwy o ton-dwa jaśniejszej. [3.5]
Piana: Beżowa, bardzo drobna, wysoka i dość trwała. [4]
Zapach: Delikatnie palony słód, lekki karmel i taka nieokreślona, sympatyczna "oldskulowość". [4]
Smak: Karmel i zbożowość, lekki posmak palony. [3.5]
Wysycenie: Niewysokie. [4]
Opakowanie: Nawiązanie do klasyki kinematografii PRL, wszystko w tonacji sepii i brązów. Goły czarny kapsel. [4]
Uwagi: Dla mnie to nie jest klasyczne piwo żytnie.
Bardzo lubię roggeny, liczyłem więc na więcej...
Moja ocena: [3.775]
Comment
-
-
To nie jest i nigdy nie miał być roggen. Skąd Ci ten roggen przyszedł?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziTo nie jest i nigdy nie miał być roggen. Skąd Ci ten roggen przyszedł?
Żytnie = roggen , a na ecie (i chyba krawatce) jest napisane "żytnie".
Jeśli znalazłem się w mylnym błędzie, uprzejmie upraszam się o wyjaśnienia.
Comment
-
-
Nie każda pszenica to weizen, nie każde żyto to roggen. Zwykłe ciemne piwo z niesłodowanym żytem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziNie każda pszenica to weizen, nie każde żyto to roggen. Zwykłe ciemne piwo z niesłodowanym żytem.
Comment
-
-
Nie no, może jeszcze w jakim szkle pić i w jakiej temperaturze!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziNie no, może jeszcze w jakim szkle pić i w jakiej temperaturze!
Comment
-
Comment